Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΕ;


Η Νίνα Γεωργιάδου είναι η εκπαιδευτικός της  Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσων που με την ομιλία της στην συγκέντρωση της 19ης Οκτώβρη στην Κάλυμνο έδωσε ρέστα.
Εδώ, «ξαναχτύπησε πάλι», και απαντά στα «δάκρυα» του Παπούλια για την διακοπή της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του και την συνέχισή της χωρίς επισήμους.




Τ’ αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας.
ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

28 Οκτώβρη 2011
Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.
Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το  πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.
ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.
Στην τελετή παράδοσης  της προεδρίας το 2005, η αποχωρούσα πρόεδρος, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν», «Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται, από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων»,  «Η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης». 

 Έκτοτε η κ. Μπενάκη εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο, ενώ τη δήλωσή της δεν καταδέχτηκε να σχολιάσει κανένας εμβριθής αναλυτής, κανένας ειδικός παραθυρολάγνος.

Σ’ αυτή την απίστευτη δήλωση, θα μπορούσατε τουλάχιστον να πείτε πως, όσον αφορά την προεδρία της δημοκρατίας, θα αποκρούσετε τέτοια μαύρα ενδεχόμενα και θα προστατέψετε την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα των ανθρώπων. .
Εσείς τότε, κύριε πρόεδρε,  απαντήσατε μ’ ένα ασυνάρτητο «ευχαριστώ».
Η «λαϊκή κυριαρχία», που αναφέρεται στον πρόλογο του συντάγματος και που με τόσο ωραία λογάκια διατυμπανίστηκε από το μεγάλο παραμυθά στο «συμβόλαιο με το λαό», συρρικνώθηκε στην υπογραφή του νεογιάπη υπουργού οικονομικών και παραοικονομίας.
Από τις 6 Μάη 2010 και στο εξής, ο εκάστοτε αυτός αποφασίζει την ανανέωση των συνθηκών παράδοσης της χώρας, καταδεχόμενος ενίοτε να σας ενημερώνει. Οι πολλοί των ‘έγκριτων’ συνταγματολόγων και  οι συνυπεύθυνοι συνυπουργοί  κατάπιανε αμάσητη την πιο κατάφωρη παραβίαση  του.
Η χώρα παραδόθηκε στο στόμα του λύκου. Άρχισε η μεγάλη νύχτα για το λαό.
Εσείς τότε εκκωφαντικά, και οπωσδήποτε χωρίς να δακρύσετε, σιωπήσατε, κύριε πρόεδρε.
Και όσο έβλεπαν  με πόση άνεση συνυπογράφετε, αποφάσισαν να μην μπαίνουν καν στον κόπο. Ούτε εκείνοι, ούτε εσείς.
Μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, οι δυο μαύρες νεκρολογίες.  δεν φέρνουν καν τη δική σας υπογραφή. Όχι γιατί την αρνηθήκατε, όπως θα ‘πρεπε ως εγγυητής του Συντάγματος, αλλά γιατί σας θεώρησαν -  τόσο απαξιωτικά για σας, τόσο καταστροφικά για τη χώρα - δεδομένο.
Κι όμως δε δακρύσατε.
Όταν ο υπογραμμένος από εσάς νόμος περί συλλογικών διαπραγματεύσεων και το άρθρο 22 του Συντάγματος περί προστασίας της εργασίας, «ηθικής και υλικής  εξύψωσης του εργαζόμενου» και άλλα τέτοια μπλα-μπλα, έγιναν κουρέλι από ένα μνημόνιο ενταφιασμού της στοιχειώδους εργασιακής αξιοπρέπειας, αποδεχτήκατε το κουρέλιασμα. Μόνο που δεν κουρελιαζόντουσαν λέξεις και κατ’ επίφαση διακηρύξεις , αλλά οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων.
Εσείς τότε, επιλέξατε  το ρόλο του μητροπολίτη των ευχελαίων και, χωρίς να δακρύσετε, παραμείνατε στη θαλπωρή της σιωπής.
Και όσο έβλεπαν  με πόση άνεση συνυπογράφετε, σας έφερναν για επικύρωση τον ένα θάνατο, μετά τον άλλο.  
Και να και ο Καλλικράτης, που έρχεται κομίζοντας την αποδόμηση της χώρας.   
Ένας νόμος που η ψυχή του συνοψίζεται στο τρίπτυχο: ομοσπονδιοποίηση, συγκεντρωτισμός, ιδιωτικοποίηση.
- Υπογράψτε, κύριε πρόεδρε.
- Τι είναι αυτό;
- Ο νόμος νούμερο 3852/10.
- Και σε τι αφορά;
- Στο «νοικοκύρεμα, τη μεταρρύθμιση, τον εκσυγχρονισμό».
Τόσο  ανυποψίαστος πια στο βιασμό των εννοιών;
Στο νούμερο 3852/10, υπογράψατε τη συγχώνευση σχολείων, το κλείσιμο νοσοκομείων, την εγκατάλειψη του ορεινού χωριού, την προαναγγελία των «ελεύθερων ζωνών».
Εσείς τότε ζητήσατε καινούρια πένα για να βάλετε αδάκρυτα την ευδιάκριτη επικύρωση.
Όταν ο ευτραφής εγγονός του Πάγκαλου προανήγγειλε την αντισυνταγματική κατάργηση της μονιμότητας,  ο καθηγητής του συνταγματικού Δικαίου, κ. Αντώνης Μανιτάκης, δήλωσε: «Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα το επιχειρήσει. Το θεωρώ ούτως ή άλλως απάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ως δημοκρατικό πολίτη».
Αυτή θα έπρεπε να είναι δική σας δήλωση.
Δεν έγινε ποτέ.
Αντίθετα, όταν προχθές σας έφεραν το νόμο «περί νέου ενιαίου μισθολογίου», ρωτήσατε τι πάει να πει «έφεδρος». Οι επιμελητές των λογοτεχνικών αυτών κειμένων σας εξήγησαν: «τους απονέμουμε αξιώματα, κύριε πρόεδρε».
Εσείς τότε αμολήσατε, χωρίς να δακρύσετε,  άλλη μια φαρδιά-πλατιά υπογραφή.
Και να μια καταιγίδα νόμων και υπονόμων για κατώτατους μισθούς, ημερήσιες συμβάσεις, χαράτσια και δεκάτες, επιβολή τέλους ακινήτου σε ανθρώπους με αναπηρία 75% και σε άνεργους,  προκαταβολικές απαλλαγές των υπουργών από κακουργήματα ενάντια στη χώρα.
Κοντέψατε να πάθετε τενοντίτιδα απ’ τις πολλές υπογραφές κι όμως δε διστάσατε να επικυρώνετε, χωρίς να δακρύζετε,  κύριε πρόεδρε.
Κι όταν ξεμπέρδεψαν με τα βραχυπρόθεσμα,  σας έφεραν προς υπογραφή τα ‘μεσοπρόθεσμα’. Το κατοχικό φιρμάνι που επισείει την εσχάτη προδοσία, με μπιτ παρά ξεπούλημα όλου του πλούτου αυτού του κατασπατηλημένου λαού, με υποχρέωσή του, λέει, να συντηρεί τα πουλημένα και να εγγυάται και δάνεια για τους αγοραστές.
Ούτε και τότε δακρύσατε και επιπλέον συνυπογράψατε.   
Από την ώρα που διαβάσαμε για τον πρώτο απελπισμένο που αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε την απόλυση, την ανεργία, την εξαθλίωση, το άδειο βλέμμα του παιδιού του μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν δεκάδες αυτόχειρες. Τι θλιβερή πρωτιά η χώρα του ήλιου, του απέραντου γαλάζιου, του τουριστικού μύθου να είναι σήμερα πρώτη σε αυτοκτονίες σε όλη την Ευρώπη.
Ούτε όμως και γι αυτό δε δακρύσατε ποτέ, κύριε πρόεδρε.
Και όταν τα χημικά και τα δακρυγόνα πνίγουν  την Αθήνα και τρέχουν  ποτάμια τα  δάκρυα αυτών που  επιμένουν να μην αυτοκτονούν και να διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή, και το χαμένο γέλιο των παιδιών τους,
τι σόι μόνωση έχει το προεδρικό μέγαρο, ώστε να μην τρέχει ένα δικό σας δάκρυ, κύριε πρόεδρε;
Είχατε τρεις επιλογές: τη συνενοχή, την άρνηση να επικυρώσετε  όλη αυτή την αντισυνταγματική, δηλητηριώδη νομοκαταιγίδα και – αν σας ήταν δύσκολο να προκαλέσετε πολιτειακό ζήτημα –  την ηρωική έξοδο, με μια αξιοπρεπή παραίτηση.
Ας αφήνατε κάποιον, που δεν πολέμησε τους Ναζί, να υπογράφει τον ένα θάνατο μετά τον άλλο. Κάνατε τις επιλογές σας.
Δεν θέλω να λαϊκίζω, κύριε πρόεδρε, όμως όταν χτες αναφερθήκατε στη συμμετοχή σας στο αντιναζιστικό αγώνα, σκεφθήκατε  πόσες χιλιάδες, από τους τότε συναγωνιστές σας, έφαγε η εξορία, ο ταγματασφαλίτης, τα βασανιστήρια; Πόσοι έμειναν ανώνυμοι, θαμμένοι για πάντα στον ομαδικό τάφο του  Άγνωστου στρατιώτη; Πόσοι από αυτά τα «τιμημένα γηρατειά» πρέπει σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στο φαΐ και το φάρμακο γιατί η σύνταξή τους δε φτάνει; Ότι για τους ανθρώπους αυτούς που δούλεψαν σκληρά,  η δική σας ετήσια αμοιβή των 447.000 ευρώ αγγίζει τα νούμερα των συμπαντικών μετρήσεων;
Σκεφθείτε   μόνο ότι για το συνταξιούχο των 500 ευρώ –  που με τη δική σας πάλι υπογραφή ξεπερνά το αφορολόγητο των 5000 – η ετήσια αμοιβή σας αντιστοιχεί σε 75 χρόνια πεντακοσάρικου.
Αν δακρύζατε για όλα αυτά ή γιατί ανθρώπινα αισθανθήκατε  πολύ τυχερός, κατανοητό, κύριε πρόεδρε. Θυμηθείτε μόνο από την αστείρευτη λαϊκή θυμοσοφία πως «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». 
Αν κλαίγατε γιατί είδατε κι εσείς το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να αποστρέφει το κεφάλι και τον έφηβο να φασκελώνει τους κομισάριους της εξέδρας που τους χαντακώνουν τη ζωή, θα ήταν τιμή σας.
Και τέλος –  γιατί η πολλή κλαυσιλογία καταντάει αηδία –  μην ντρέπεστε για μας, κύριε πρόεδρε. Κρατείστε τη ντροπή και μοιραστείτε  την μ’  αυτούς που  επισκέπτονται το προεδρικό μέγαρο για μια καινούργια υπογραφή που αφορά στο ξεπούλημα της χώρας και την ερήμωση του λαού.
Δε ζητήσαμε από τους πατεράδες και παππούδες μας να πολεμήσουν το Δ’ Ράιχ και τους σημερινούς δωσίλογους γιατί αυτό αντιστοιχεί σε μας. Δεν τους ζητάμε όμως να παίξουν και το ρόλο του Αβραάμ.
Δεν είμαστε πρόβατα και δεν θα πάμε ποτέ εκούσια στο σφαγείο.
Και, κύριε πρόεδρε, θυμηθείτε πως όποιος μετράει πρόβατα, στη γλώσσα του Αισχύλου, θα ‘χει τον ύπνο του Αγαμέμνονα.
Νίνα Γεωργιάδου
Κάλυμνος, 29-10-11

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

"ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ"


Την Παρασκευή 28η Οκτώβρη μετά τις  10.30 πμ απέναντι από την εξέδρα.
Να γιορτάσουμε την επέτειο του "ΟΧΙ"
 στην εποχή του "ΟΛΑ ΝΑΙ".

Την Παρασκευή 28 Οκτώβρη ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

2

Την Παρασκευή 28 Οκτώβρη ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Από τις 7μ.μ. μέχρι

τα ξημερώματα στις 7π.μ. της 29ης – 12 ώρες χωρίς ρεύμα-  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!

                                                     ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

700.000 λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ήδη ταχυδρομηθεί και αρκετές χιλιάδες είναι ήδη στα χέρια μας. Το χαράτσι στα σπίτια μας δεν θα επιβληθεί εάν αρνηθούμε να το πληρώσουμε τώρα. Πέραν της αντισυνταγματικότητας, εκτός του ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, στην ουσία εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκαιο. Από εμάς περιμένουν να εισπράξουν και εάν το καταφέρουν θα μπορούν αν ισχυριστούν ότι νομιμοποιήσαμε τις επιλογές τους, είμαστε ανίσχυροι μπροστά τους, δεν καταφέραμε να εντάξουμε την ατομική μας αντίθεση στην συλλογική αντίσταση για να νικήσουμε.
Τι μας φοβίζει; Θα μας κόψουν το ρεύμα; Σκεφτήκαμε ποτέ ότι η ΔΕΗ μια επιχείρηση που περιμένει να εισπράξει δεν μπορεί να ξεμείνει από πελάτες; Ένα εκατομμύριο μόνο λογαριασμοί εάν δεν πληρωθούν, η ΔΕΗ δεν μπορεί να αντέξει. Και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Θα στείλουν την οφειλή στα δημόσια ταμεία; Να τη στείλουν και να περιμένουν … Εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ και θα τους ανατρέψουμε.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αυτή τη φορά δεν έρχονται απρόσκλητοι...


Μ' αυτό το απόσπασμα ξεκίνησε η σημερινή ραδιοφωνική "ελληνοφρένεια" για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να συντονιστούν εφόσον το πρόγραμμα του σταθμού δεν αναμεταδίδεται σε κάποια τοπική συχνότητα.
Το περίεργο είναι πως η χώρα, αυτή την φορά παραδίδεται κατόπιν προσκλήσεως. Οι οικοδεσπότες απλά επιβεβαίωσαν πως 37 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να μας ξεπουλήσουν τελείως... Σφυρίζουν αδιάφοροι πάντα, σαν να ήρθαν σήμερα στον τόπο, σαν μόλις να προσγειώθηκαν! Και αυτοί και οι απέναντί τους... Αυτός που αναρωτιόταν "Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο;" μάλλον είχε κατά νου την απάντηση...
Απ' την άλλη η φράση "από εδώ και πέρα ο σταθμός θα μεταδίδει μόνο ψέματα" είναι υπερβολική. Επιμελώς ψέματα μεταδίδει και σε καθημερινή βάση.
Και πάλι υπερβολές... τότε όμως είναι που ρίχνουμε μια ματιά στην γειτονιά μας και διαπιστώνουμε την σήψη και την ευθύνη μας. Το τελευταίο ανάλογο του πρώτου! Και αν αυτά συμβαίνουν δίπλα μας, στις μικρογραφίες της πολιτείας, τι να συμβαίνει στο πολιτικό σύνολο;

Έλληνες φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τρισέ!

Τον Ζαν Κλοντ Τρισέ αποδοκίμασαν Έλληνες φοιτητές κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Χάμπολτ του Βερολίνου.
Οι φοιτητές κρατούσαν πανό που αναγράφονταν τα συνθήματα «πείτε όχι στην τυραννία του χρέους» και «έξω η Τρόικα από την Ελλάδα», ενώ φωνάζοντας ρωτούσαν τον κ. Τρισέ πόσο ακόμη θα υποκρίνεται και αν θα ζούσε με 470 ευρώ το μήνα.
Από την πλευρά του ο κ. Τρισέ συνέχισε κανονικά την ομιλία του μετά την «εισβολή», επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ανάγκη δημιουργίας υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Πηγή: http://www.topontiki.gr/article/24045

Στη «διάλυση» 632 αλιευτικά σκάφη


Το συνολικό ποσό το οποίο θα διατεθεί για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΑΝ, ανέρχεται στα 40,7 εκατ. ευρώ. Τα σκάφη τα οποία θα υπαχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν διαλυθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2012. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η διάλυση 315 αλιευτικών σκαφών για τα οποία διατέθηκε κονδύλι ύψους 18,7 εκατ. ευρώ. Αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα θα υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες έως το τέλος του χρόνου.
Να σημειωθει πως μέσα σε 19 χρόνια χάθηκαν 4.912 σκάφη. 3.025 τρεχαντήρια, 600 γαΐτες, 148 καραβόσκαρα, 114 λίμπερτυ και 1.023 άλλα σκαριά. Η πολιτική απόσυρσης αλιευτικων σκαφων δεν ήταν σχεδιασμένη με την έννοια της διατήρησης του ναυπηγικού πλούτου. Τα ποσά που δεσμεύτηκαν για τη διάλυση σκαφών ήταν 55 φορές περισσότερα από τα αντίστοιχα για την διατήρησή τους. Αυτή η πρόβλεψη δημιούργησε ένα ασφυκτικό πλαίσιο σε ότι αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων.

Η δυνατότητα μεταβίβασης ενός σκάφους υπήρχε μόνο για μουσειακή ή ερευνητική χρήση. Παρά το γεγονός ότι ο ψαράς έπαιρνε το σύνολο της αποζημίωσης που θα έπαιρνε αν διέλυε το σκάφος παραχωρώντας το σε ένα τέτοιο φορέα, το πρόγραμμα δεν λειτούργησε επειδή δεν υπήρξε μεγάλη προθυμία από πλευράς φορέων. Στην περίπτωση κατά την οποία ο ψαράς επέλεγε να μεταβιβάσει το σκάφος του σε ιδιώτη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό εκτός της αλιείας, ελάμβανε το 50% της αποζημίωσης που θα ελάμβανε αν το διέλυε. Ενώ το μέτρο φαίνεται λογικό με την έννοια ότι ο ιδιώτης ο οποίος θα το χρησιμοποιήσει θα έχει οικονομικά οφέλη από αυτό και κατά συνέπεια θα μπορούσε να καταβάλει κάποιο τίμημα, στην πράξη το μέτρο δεν λειτούργησε.

Τα παραπάνω αποτελούν συμπεράσματα της Μελέτης του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών και ειδικότερα του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων (Αργύρης Καπανταγάκης, επιστημονικός υπεύθυνος, Λάμπρος Λιουδάκης, συλλογή πληροφοριών, Ελευθερία Παληκαρά, διαχείριση των πληροφοριών, John Laurijsen, διαχείριση βάσεων δεδομένων, Αντώνης Κολουντζάκης, επιμέλεια φωτογραφικού υλικού) την οποια χρηματοδότησε το Κοινωφελές Ίδρυμα “Ιωάννης Λάτσης”, αποτυπώνει τον ναυπηγικό πλούτο που χάθηκε και προτείνει τρόπους αποφυγής των διαλύσεων στο μέλλον: να ανασχεδιαστεί τώρα η πολιτική των αποσύρσεων ευνοώντας τη μετατροπή τους σε σκάφη αναψυχής από ιδιώτες, να διατηρηθεί η μεταβίβασή τους σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αφού λυθεί το πρόβλημα της συντήρησής τους, να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού γιατί έτσι θα παραμείνουν τα σκάφη στη θάλασσα και στα χέρια των ψαράδων.


Πηγή:http://alalazontatopia.blogspot.com/2011/10/632.html

Σφετερίζεσαι την εντολή του Κυλάδίτη που για άλλα σε ψήφισε.

ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
Σε είδα και πάλι απόψε (20 Οκτωβρίου 2011) Παναγιωτάκη και Γιωργάκη να υπερψηφίζεις το πολυνομοσχέδιο, σηκώνοντας το χέρι με άνεση και δεχόμενος και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού. Αλλά για να έχουμε καλό ‘ρώτημα πότε σου είπα εγώ να το ψηφίσεις; Σου είπα ποτέ εγώ να ψηφίζεις στη Βουλή αυτά τα καταστρεπτικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια; Σε έστειλα στη Βουλή για να με φέρεις σε απόγνωση, να με εξοντώσεις οικονομικά και επαγγελματικά; Σε έστειλα στη Βουλή Παναγιωτάκη και Γιωργάκη να ψηφίζεις νομοσχέδια άγριας λιτότητας που στέλνει το λογαριασμό σε μένα, που με αφήνει χωρίς δουλειά και χωρίς ευρώ στη τσέπη και ταυτόχρονα να μου φορτώνεις φόρους πάνω στους φόρους, ατελείωτους φόρους;
Θα πεις ότι και πάλι ψήφισες το πολυνομοσχέδιο Παναγιωτάκη και Γιωργάκη για να μην πάρεις πάνω σου την ευθύνη της χρεοκοπίας. Είσαι όμως απόλυτα υπεύθυνος για την προσωπική μου χρεωκοπία. Είσαι ο σωτήρας μόνο των αρπαχτικών τοκογλύφων -δανειστών που με πολύ προσοχή, μόχθο και σπουδή σώζεις εδώ και δύο χρόνια αυξάνοντας δυσθεώρητα το χρέος της χώρας μας. Γι’ αυτό σε έστειλα στη Βουλή  Παναγιωτάκη και Γιωργάκη;
Ψήφισες Παναγιωτάκη και Γιωργάκη οι συνταξιούχοι να μην ξαναπάρουν αύξηση μέχρι και το 2015. Εγώ ποτέ δεν σου είπα να ψηφίσεις έτσι. Αλλά οι γέροι γονείς μας που τους έφαγε η αρμύρα της θάλασσας και η καυτή λαμαρίνα, πλήρωναν όλα τα χρόνια μέρος απ’ το μισθό τους μήνα με το μήνα για να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη στα γερατειά τους. Οι συνταξιούχοι γνωρίζεις ότι δεν λήστεψαν τα ταμεία. Ψήφισες λοιπόν να πληρώσουν τα θύματα πάλι τη ληστεία. Δεν ξέρεις για τους ληστές τίποτα; Μπράβο σωτήρα μας!!!
Ψήφισες το «πάγωμα» του δικαιώματος διαπραγμάτευσης… της εργατικής δύναμης των μισθωτών  (δηλαδή της δικιάς μου) για τα επόμενα τρία χρόνια και βλέπουμε. Δεν σ’  εξουσιοδότησα ούτε γι΄ αυτό το ανοσιούργημα που έκανες πάλι,  αλλά εσύ έκανες ακριβώς ό,τι απ’ την αρχή ήθελε η τρόικα. Σου ξαναλέω πάλι ότι στη Βουλή είσαι από την ψήφο που εγώ σου έδωσα και όχι η τρόικα. Εγώ ποτέ δεν σου είπα να ψηφίσεις έτσι. Μπράβο σωτήρα μας!!!
Τις προάλλες σου είπα για την παχυλή και θεόρατη βουλευτική αποζημίωση που παίρνεις και τα άλλα λουδοβίκεια προνόμια που σου δίνει το χρεοκοπημένο όπως λες κράτος μας. Σου σημείωσα επίσης και τη διαφορά που έχει ο δικός σου ο μισθός (ας τον πούμε μισθό) με αυτόν του εργάτη, του ιδιωτικού και δημόσιου υπάλληλου, του αγρότη του συνταξιούχου. Περίμενα ότι θα είχες φιλότιμο, παλικαριά αν θες, για να πεις παραιτούμαι από τη βουλευτική αποζημίωση, ή έστω παίρνω μόνο ότι δίνει η κατώτατη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (που εσύ νομοθέτησες). Για ένδειξη συμπαράστασης και συμπόρευσης στο χειμαζόμενο Κυκλαδίτη, στο Κυκλαδίτη που σε τίμησε όπως λες Παναγιωτάκη και Γιωργάκη με την ψήφο του.      
 Θυμάσαι Παναγιωτάκη και Γιωργάκη που περί τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2009 ήρθες στο νησί και το χωριό μας; Θυμάσαι τι έλεγες τότε σε μας τους Κυκλαδίτες Παναγιωτάκη και Γιωργάκη; Θυμάσαι που μας μίλαγες για εφαρμογή νησιώτικων πολιτικών;  Θυμάσαι που μας μίλαγες για μεταφορικό ισοδύναμο;  Θυμάσαι που μας μίλαγες για μετεξέλιξη και ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ με ειδικά μέτρα πολιτικής για το νησιωτικό χώρο; Θυμάσαι που μας μίλαγες για την εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού πρότυπου της πράσινης ανάπτυξης; Θυμάσαι που μας μίλαγες για διασφάλιση σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους; Θυμάσαι που μας μίλαγες για κοινωνία αλληλεγγύης, ευαισθησίας και συνοχής, όπου η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και οι συγκοινωνίες θεωρούνται δημόσια αγαθά, τα οποία οι νησιώτες δικαιούνται να απολαμβάνουν; Θυμάσαι Παναγιωτάκη και Γιωργάκη που μας μίλαγες για … για … για …
Μας έλεγες ότι θα ψηφίσεις τη μείωση των μισθών μας; Όχι βέβαια!
Μας έλεγες ότι θα πετσόκοβες τις συντάξεις; Όχι βέβαια!
Μας έλεγες ότι θα ψηφίσεις τις απολύσεις μας; Όχι βέβαια!
Μας έλεγες ότι θα μας πέθαινες στους άδικους φόρους;  Όχι βέβαια!
Μας έλεγες ότι θα έφερνες τη τρόικα και το ΔΝΤ; Όχι βέβαια!
Μας έλεγες ότι θα ξεπούλαγες μπιρ παρά την Ελλάδα; Όχι βέβαια!
Μας έλεγες ότι θα ανέτρεπες αισχρά τις ζωές μας; Όχι βέβαια!
Μας έλεγες ότι θα παρέδιδες τη χώρα στους διεθνείς οικονομικούς απατεώνες; Όχι βέβαια!
Ξέρω, ξέρω, τη δικαιολογία την έχεις έτοιμη. Θα πεις ότι τότε δεν ήξερες, ιδέα δεν είχες, ούτε εσύ Παναγιωτάκη και Γιωργάκη, αλλά ούτε και ο Παπανδρέου. Αλλά τώρα πια όλοι γνωρίζουμε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Αλλά ας πούμε ότι δεν ήξερες, δεν είχες ακούσει τίποτα, ας πούμε ότι είσαι από χωριό. Μόλις το έμαθες τι έπρεπε να κάνεις παλικάρι μου, Παναγιωτάκη και Γιωργάκη;
Τίμια πολιτικά, δημοκρατικά, αντρίκια, αληθινά, ηθικά, να γύριζες πίσω πάλι στα νησιά και στα χωριά μας και να μας έλεγες απ’ ότι σας είπα τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, άλλα σχεδιάζουμε να κάνουμε, άλλα προγραμματίζουμε τώρα, θα φέρουμε το ΔΝΤ και τη τρόικα, θα υπογράψουμε μνημόνια, θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα, θα ξεπουλήσουμε τη χώρα, θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κάνουμε ότι έχετε εσείς οι βουλευτές μας (;) κάνει και ψηφίσει μέχρι τώρα. Ήσουν υποχρεωμένος πολιτικά και δημοκρατικά να πάρεις νέα πολιτική εντολή, νέα εξουσιοδότηση από μας. Το ξέρεις πολύ καλά αυτό Παναγιωτάκη και Γιωργάκη ότι έτσι γίνεται σε όλες τις δημοκρατίες. Δυστυχώς δεν το έκανες και είσαι έκθετος πολιτικά Παναγιωτάκη και Γιωργάκη.
Υπάρχουν όρια πολιτικής νομιμοποίησης στις δημοκρατίες που τα έχεις ξεπεράσει προ πολλού. Δε νομιμοποιείσαι να εκλέγεσαι και να κάνεις τα εντελώς αντίθετα απ’ ότι έλεγες προεκλογικά.  Εμείς οι  Κυκλαδίτες δεν σου δώσαμε ποτέ εντολή να συμμετέχεις και να ψηφίζεις τέτοια επαίσχυντα νομοσχέδια. Σφετερίζεσαι την  εντολή του Κυλάδίτη που για άλλα σε ψήφισε. Η μόνη πράξη που σου μένει να κάνεις για να είσαι τίμιος πολιτικά προς τους ψηφοφόρους Κυκλαδίτες αλλά και προς τον εαυτό σου είναι η παραίτηση.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΡΗΓΑ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ
Πανπάν

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου….



Ο εξαίρετος πολιτικός λόγος από την εκπρόσωπο της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσων Νίνα Γεωργιάδου στην συγκέντρωση στην Κάλυμνο. Αξίζει να τον ακούσουμε μέχρι τέλους…

Τι διάολο είναι αυτό το άρθρο 37 που δεν θέλουν να ψηφίσουν; Τι σημαίνει για μένα;

Το περιβόητο άρθρο 37 του "πολυνομοσχεδίου", οδηγεί πολλούς βουλευτές στην κόντρα με την κυβέρνηση. Για να είστε καλά ενημερωμένοι, δείτε τι ακριβώς σημαίνει το άρθρο 37, αρχικά με απλά λόγια, όπως κάνουμε πάντα  στο taxalia και μετά πιό ...δικηγορίστικα.
Περισσότερα/More...

Απόψεις...

Αυτό είμαστε πια... τον σκότωσαν χωρίς δίκη και ο Δυτικός κόσμος μετά των αρχόντων του βγήκε και πανηγυρίζει... Τα μέσα δείχνουν τις εικόνες σαν λάφυρο... "Άνω θρώσκω" ξεχασμένο στο συρτάρι της φιλοσοφίας και μια κοινωνία να μην αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχει. 

Αν πρέπει να ευχηθούμε κάτι στο σημερινό χάος, είναι οι δικοί μας τύραννοι, να ζήσουν 100 χρόνια και να σαπίσουν στα μαυσωλεία που έφτιαξαν με τα χρήματα των περικοπών... 


Κατά τα άλλα, εμφύλιο θέλουν να επιβάλουν τα ΜΜΕ μιας και η "αστική δημοκρατία" μάλλον δεν καταφέρνει να καταστείλει τη ΔΗΜΟκρατία.


Γεμάτη η μέρα για να μην βαριόμαστε στο χαρατσωμένο σπίτι μας και να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο να ξοδέψουμε τις ετοιμοθάνατες συμβάσεις μας... 


Μόνο αισιόδοξο μήνυμα ότι σιγά σιγά αντιλαμβανόμαστε πως η ανατροπή δεν είναι ελπίδα αλλά κατάκτηση!



Η φωτογραφία είναι από εδώ: http://www.streetpoems.gr/

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10: ΕΞΕΔΡΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ



Η παράφραση της γνωστής ρήσης (A Cry for Love) του martin Niemoller:
(η παράφραση απο:tokounoupi.wordpress.com)

“Πρώτα ήρθαν για τους stagers κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν stager.
Έπειτα ήρθαν για τους συνταξιούχους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνταξιούχος.
Κατόπιν ήρθαν για τους δημοσίους υπαλλήλους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος.
Στη συνέχεια ήρθαν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάλι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια, δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει.”


19  ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΩΘΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΣΤΙΣ 10.00