Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Μια "νόμιμη" ευκαιρία...

Από την ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝΟΥ είδαμε το πιο κάτω κείμενο-ενημέρωση.
Να επιστήσουμε και μεις με την σειρά μας την προσοχή όλων, γιατί είναι κρίμα να μας πιάνουν κότσο διάφοροι.

από http://www.santorinibusiness.comΣε περιόδους γενικευμένης οικονομικής δυσκολίας, οι άνθρωποι που βλέπουν το εισόδημά τους να χάνεται ή να μειώνεται επιζητούν περισσότερο το λεγόμενο «εύκολο» κέρδος. Η ελπίδα πως μπορούμε να επαναφέρουμε σε ατομικό επίπεδο την σχετική ευημερία που ζούσαμε μέχρι πρόσφατα ενυπάρχει στον καθένα μας. Ίσως ακόμη ελπίζουμε σε κάτι ακόμη καλύτερο. Στις περιόδους αυτές, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, ανθίζει ο τζόγος. Μαζί του ανθίζουν και τα «νόμιμα» ενεχυροδανειστήρια. Με την ελπίδα να κερδίσουμε πολλά και εύκολα, χάνουμε και τα λίγα που με πολύ δυσκολία αποκτάμε.


Πέρα όμως από τις γνωστές τραγωδίες που προκαλεί ο «νόμιμος» τζόγος, πολλές επίσης «νόμιμες» ευκαιρίες μας κτυπούν την πόρτα και πατούν στην ανάγκη μας να επαναφέρουμε την χαμένη μας καλοπέραση.

Η ιδέα τους είναι πολύ απλή. Εσύ μου δίνεις 275€ αρχικά και 40€ κάθε μήνα κι εγώ σου δίνω την υπόσχεση ότι θα σταματήσεις να με πληρώνεις αν μπορέσεις να πείσεις ακόμη τέσσερις να μου δώσουν 275€ μπροστά και 40€ το μήνα! Όχι δεν κατάλαβες λάθος. Θα με πληρώνεις εσύ εκτός κι αν βρεις τέσσερις άλλους να με πληρώνουν!

Αν βρεις και πείσεις άλλους δύο τότε θα σου δώσω πίσω και τα χρήματά σου. Επιπλέον σου πλασάρω μισοτιμής κάτι που δεν θα μπορούσες να το αγοράσεις ακόμη κι αν σου έκανα έκπτωση 90% και το καλύτερο, αν καταφέρεις να πειστούν 60 άτομα να μου δώσουν 275€ και 40€ κάθε μήνα τότε κι εγώ θα σε ανταμείψω με προαγωγή και θα σου πληρώνω κι ένα μηνιάτικο!

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

1.       Πλήρωσε 275€ και 40€ το μήνα.

2.       Βρες 4 x275 = 1.100€ για να μην πληρώνεις 40€ κάθε μήνα.

3.       Βρες 6 x275 = 1.650€ για να σου δώσω πίσω τα πρώτα 275€.

4.       Έπειτα για κάθε 275€ που μου βρίσκεις θα σου δίνω 20€ και

5.     αν καταφέρεις να βγάλω 60 x275 = 16.500€ θα πάρεις 60 x 20 = 1200€ και από τα 60 x 40 = 2.400€ το μήνα που θα βγάζω χάρη σε σένα, θα σου δίνω ας πούμε 400€ το μήνα.

Και ποια θα είναι τα άτομα που θα πείσεις; Ξεκίνα από την οικογένειά σου, από τους φίλους σου, από τον κοινωνικό σου περίγυρο. Μίλησε στον λογιστή σου, στον μανάβη σου, στον οποιονδήποτε. Όσους περισσότερους βάλεις να με πληρώνουν, τόσαπερισσότερα θα σου δίνω κι εσένα. Και μην ανησυχείς, θα σου μάθω εγώ πώς να τους μιλήσεις.

Απλό και πετυχημένο θα σου πουν. Θα σε προειδοποιήσουν πως θα ανταμειφθείς μόνο, αν εσύ το καταφέρεις και θα σε ενημερώσουν πως υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν πολλά χρήματα κάθε μήνα από αυτή την ιστορία σε πολλές χώρες του κόσμου.

Αυτό που δεν σου λένε όμως είναι ότι τα όποια χρήματα κερδίσεις τα παίρνεις από αυτόν που στρατολογείς από κάτω σου κι όχι από την εταιρεία, ότι για κάθε έναν που στρατολογείς αυτοί κερδίζουν πολλά περισσότερα από όσα σου δίνουν, ότι τελικά μόνο ένα μικρό ποσοστό που βρίσκεται στην κορυφή κερδίζει πραγματικά ενώ όλοι οι υπόλοιποι κερδίζουν ελάχιστα ή χάνουν, ότι η πολυτέλεια που σου δείχνουν και που ονειρεύεσαι είναι αποτέλεσμα εκμετάλλευσης, ότι αν δεν υπάρχουν συνέχεια κάποιοι τελευταίοι για να πληρώνουν, τότε κανείς από τους από πάνω δεν θα μπορεί να πληρωθεί, ότι θα προσπαθήσουν με ζήλο να σε μεταπείσουν, αν θελήσεις να αποσυρθείς, ότι το ίδιο σύστημα που σου πλασάρουν εμφανίστηκε και εξαπάτησε πολύν κόσμο σε άλλες χώρες με παρόμοια οικονομική κατάσταση.
Για παράδειγμα, κάπως έτσι δούλεψαν για ένα διάστημα οι «παρατράπεζες» της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας την δεκαετία του ’90. Υποσχέσεις μεγάλων κερδών που βασιζόταν στην ασταμάτητη στρατολόγηση νέων πελατών. Αυτό όμως ήταν πραγματικά ανέφικτο, έτσι γρήγορα αποκαλύφθηκε η «νόμιμη» εξαπάτηση των πελατών και η φούσκα έσκασε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν οικονομίες σκληρής και πολύχρονης εργασίας λόγω την αναστολής των πληρωμών από τις εν λόγω εταιρείες.

Πώς να αποφύγεις κάτι παρόμοιο; Ακολουθούν οι οδηγίες της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

1.       Να αποφεύγετε κάθε πρόγραμμα που προσφέρει προμήθεια για τη στρατολόγηση νέων διανομέων του ίδιου προγράμματος.

2.       Να προσέχετε τα προγράμματα που σας ζητούν να ξοδέψετε χρήματα σε ακριβό εξοπλισμό.

3.       Να είσαστε επιφυλακτικοί με προγράμματα που σας υπόσχονται κέρδη από τη στρατολόγηση νέων μελών, και όχι από τις πωλήσεις που κάνετε ο ίδιος.

4.       Να είσαστε επιφυλακτικοί όταν σας υπόσχονται υπερβολικές αποδόσεις και όταν σας μιλούν για "θαυματουργά" προϊόντα.

5.       Να ερευνάτε τις υποτιθέμενες προδιαγραφές των προϊόντων. Μπορεί να έχουν "κατασκευαστεί" από αυτόν που τα προωθεί.

6.       Να μην πληρώνετε και να μην υπογράφετε συμβόλαια κάτω από πιεστικές συνθήκες.

7.       Να απευθύνεστε στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα.

Στην Ελλάδα μπορείς να απευθυνθείς στο Υπουργείο Εμπορίου, Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή (210 – 38.22.155) και σε οργανώσεις προστασίας καταναλωτών, όπως η ΕΚΠΟΙΖΩ (210 - 33.04.444).

Ξανασκέψου, λοιπόν, πριν δεχτείς την «προσφορά» τους.


Κανείς δεν θα σου χαρίσει την χαρά,
την ελευθερία και την ολοκλήρωση στη ζωή σου.


18 σχόλια:

  1. Είναι γνωστές οι πυραμίδες στην Αλβανία που την περασμένη δεκαετία βγάλανε τους Αλβανούς στο δρόμο με καλάσνικοφ.
    Ήρθαν και στην Τήνο αυτά τα φρούτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέ ήρθε και δω! H Απάτη έχει ονοματεπώνυμο. λέγετε WorldVentures είναι αμερικάνικης προελευσης και τάζει λαγούς με πετραχείλια στους μαλακες που θα τσιμπισουν.

      Διαγραφή
  2. to kako einai oti exoun tsimpisei polla nea paidia kai tous exoun paiji ta 300aria gia plaka.simeia twn kairwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιδέα "παραγωγής" χρήματος από αέρα είναι από μόνη της απάτη. Το όλο σκηνικό βρίσκει γόνιμο έδαφος στην απελπισία-ελπίδα των καιρών συμφωνώ, αλλά έχει βάσεις και στην παιδεία και κουλτούρα μας. Δυστυχώς έγιναν πρότυπο οι προύχοντες με τα 4Χ4 και τα μακρινά ταξίδια, οι ευγενείς αριστοκράτες της βλαχογκλαμουριάς που επηρεάστηκαν από τις προτροπές των απανταχού Κωστόπουλων... Για το νησί, μια από τα ίδια. Μικρογραφία της ξεπεσμένης κοινωνίας μας.
    Αυτά είναι τα αποτελέσματα όμως: όταν όλα ισοπεδώνονται, στον φασισμό πάμε ή σε πιο ήπια παρακλάδια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. piga kai go se ena seminario kai otan tou eia oti exo mathei oti gia ta lefta moxtheis me koitage kala kala kai mou pe oti apla prepei na fero filous gia na vgalo lefta ithele na yograso kiolas kai xalastike pou imouna epifylaktikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ:
    ΕΙΣΑΙ LOOSER, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΘΥΜΑΤΑ
    http://aksizei-na-to-deis.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουν μπλέξη και την γυναίκα μου στα πλοκάμια τους και δεν ξέρω τι να κάνω...Κινδυνεύη η σχέση μας...είμαι σε απόγνωση,δεν ξέρω τι να κάνω !!! Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ...... !! ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΛΑ... ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ..! ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝΝ??

      Διαγραφή
  8. file mou mhn apelpizesai ...k gw mbhka prin 3 meres eytyxws to phra xambari k prospathw na vgw k na mou steiloun pisw ta xrhmata.exw steilei kapoia emails tipota akomh kserei kapoios ti na kanw gia na parw pisw ta xrhmata sigoura ? eyxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kurie anwnume apo panw eimais thn idia katastash me sena..grafthka xthes k prospathw na diagrafw..an mporeis na me vohthiseis se parakalw steile mou..euxaristw polu..to email mou einai elpis_theo@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαζευονται ολοι αυτοι οι αργοσχολοι και καποια κεφαλια της εταιριας σε μια καφετερια στο μπουρναζι...νομιζω λεγεται gold στην παρασκευοπουλου...πηγα και εγω που με καλεσε ενας "φιλος"...τι μαλακιες λεγανε για να με πεισουνε...αστα...καλα ξεμπερδεματα φιλε

      Διαγραφή
  10. Δείτε και αυτό:
    http://www.digitalcrete.gr/topika-nea/crete/72360/kataggelia-gia-apates-tis-gnostis-etaireias-puramidas-stin-kriti.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι μεγαλη απατη! Το διαπιστωσα κι εγω σημερα στην Κερκυρα. Δοξα το θεο εχω τη δουλεια μου, αλλα και καλα με καλεσαν σε ραντεβου για επιπλεον εισοδημα (αρες μαρες δηλαδη...). Αφου μου εκαναν μια απιστευτη 'παρουσιαση' καθως μια κατα καποιον τροπο πλυση εγκεφαλου...για ταξιδια-προσφορες-πλεονεκτηματα κτλ....μου ειπαν οτι θα αποκτησω και ΒΜW !!! Σε ασημι χρωμα και καλα...Ευτυχως σταθηκα ψυχραιμος ακουγωντας επι δυο ωρες ολ αυτα τα δελεαρ κτλ...και ακολουθησα τη συνειδηση μου. Τους ειπα : "βρε παιδια αν π.χ. γινονταν μελη σ αυτην την οργανωση-εταιρεια η μιση Ελλας...θα ειχαμε λυσει ολοι το οικονομικο μας προβλημα. Αντιδρασαν βεβαια αποτομα αγχωμενα και ενοχλημενα τα δηθεν στελεχη...αλλα κ παλι ΕΥΤΥΧΩΣ δεν επεσα θυμα. Φιλοι αναγνωστες να θυμαστε παντα : αγαθα κοποις αποκτονται ! για να πετυχεις πρεπει να ματωσεις κανοντας μια αξιοπρεπη δουλεια κ να προσφερεις στην οικογενεια με το σπαθι σου κ την αξια σου ! Πιστευω να σας φανηκα χρησιμος ευχαριστω για την αναγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι μεγαλη απατη! Το διαπιστωσα κι εγω σημερα στην Κερκυρα. Δοξα το θεο εχω τη δουλεια μου, αλλα και καλα με καλεσαν σε ραντεβου για επιπλεον εισοδημα (αρες μαρες δηλαδη...). Αφου μου εκαναν μια απιστευτη 'παρουσιαση' καθως μια κατα καποιον τροπο πλυση εγκεφαλου...για ταξιδια-προσφορες-πλεονεκτηματα κτλ....μου ειπαν οτι θα αποκτησω και ΒΜW !!! Σε ασημι χρωμα και καλα...Ευτυχως σταθηκα ψυχραιμος ακουγωντας επι δυο ωρες ολ αυτα τα δελεαρ κτλ...και ακολουθησα τη συνειδηση μου. Τους ειπα : "βρε παιδια αν π.χ. γινονταν μελη σ αυτην την οργανωση-εταιρεια η μιση Ελλας...θα ειχαμε λυσει ολοι το οικονομικο μας προβλημα. Αντιδρασαν βεβαια αποτομα αγχωμενα και ενοχλημενα τα δηθεν στελεχη...αλλα κ παλι ΕΥΤΥΧΩΣ δεν επεσα θυμα. Φιλοι αναγνωστες να θυμαστε παντα : αγαθα κοποις αποκτονται ! για να πετυχεις πρεπει να ματωσεις κανοντας μια αξιοπρεπη δουλεια κ να προσφερεις στην οικογενεια με το σπαθι σου κ την αξια σου ! Πιστευω να σας φανηκα χρησιμος ευχαριστω για την αναγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αξίζει να δείτε και αυτό: http://xanemo.blogspot.gr/2013/10/part-ii.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πειτε μου εσεις μια πυραμιδα που να δινει ενα 1000 το μηνα στη ξεφτιλα, που να καθομαι στη ξαπλωστρα μου κ να χτυπαει μηνυμα οτι εχω να παραλαβω χρηματα επειδη οι φιλοι μου πηγαν διακοπες κ περασαν πλουσια σε απιστευτα χαμηλες τιμες, που να μπορω να 'χω ηδη δυο αυτοκινητα απο την εταιρεια κ να απολαμβανω τη ζωη μου χωρις να δουλευω για το κωλοσυστημα εκει εξω για 500 ευρω στη καλυτερη κ χωρις ενσημα!!!! Ελπιζω, εσεις οι "μορφωμενοι" κ οι "εξυπνοι", να μπορειτε να καταλαβετε τι λεει στο βιντεο.....συνεχιστε να ειστε σκλαβοι....αντε, καλο καλοκαιρι!!!! http://youtu.be/rjcekpQveSI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μετα ξυπνησες,η μαλλον επεσες απο την ξαπλωστρα

      Διαγραφή