Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Απάντηση του γιατρού Ν. Τριανταφύλλου στην πρόεδρο του ΚΥ Τήνου




Σεβαστή κ. Γαβριελάτου,

1) Η διακοπή της εθελοντικής μου προσφοράς έπρεπε να γίνει με απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ (όπως έγινε και η έναρξη της, με βάση την υπ’ αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ 23991/20981/14.10.2010 απόφασή της) και όχι με απόφαση κατωτέρου οργάνου, όπως το ΚΥ Τήνου (μιας και μιλάτε περί νομιμότητας).

2) Στην § 6 με τίτλο «Προσδιορισμός κλιμακίου ιατρών/οδοντιάτρων και επαγγελματιών υγείας”
της σελ. 7 της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας με αρ. Πρωτ.: Γ1γ/Γ.Φ.13,18/Γ.Π.οικ. 19814, αναφέρεται:
“…θα πρέπει συγκεκριμένα να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η ειδικότητα, εάν είναι ιδιώτες ή εργάζονται σε δημόσιο φορέα και ποιόν, ο αριθμός μητρώου εγγραφής στον οικείο Ιατρικό σύλλογο ή σε Επαγγελματικές Ενώσεις…”
Άρα, η προσφορά ιδιωτών δεν είναι παράνομη. Το έχετε υπόψη σας ή όχι;   

3) Δεν ήμουν ποτέ γιατρός του ΕΣΥ ούτε του Αρεταίειου (ούτε ξέρετε πού εργαζόμουν...). Πληροφοριακά, ήμουν, από 30ετίας, Πανεπιστημιακός γιατρός.

4) Το ότι γίνονται προσπάθειες να επανέλθω, το αμφισβητώ
μετά από τον σκαιό τρόπο εκδίωξής μου. Αν δεν αντιδρούσε ο κόσμος (σκεφτείτε να είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που έβλεπα...) δεκάρα δεν θα δίνατε. Το έδειξε και η μετά τις αντιδράσεις ...όψιμη απάντησή σας...

5) Ουδέποτε ενημερώθηκα από κάποιον «για τις ενέργειες που πρέπει να κάνω ο ίδιος» (Πρόκειται για ψεύδος ασύστολο!)

6) Η κ. Κροντηρά την οποία για την ευγένειά της, όλα αυτά τα χρόνια, την ευχαριστώ πραγματικά, ως υπάλληλος του ΚΥ παρείχε τις υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας κι όχι σε μένα. Εμένα, μου τηλεφωνούσε από το γραφείο της για να σιγουρέψει την ημέρα της εξέτασης και τίποτε άλλο. Ούτε βρισκότανε στο χώρο του ΚΥ κατά τις ημέρες που εξέταζα, διότι δεν ήταν γραμματέας μου. Ερχόμουν, την καθορισμένη μέρα, έπαιρνα από το συρτάρι τον κατάλογο των ασθενών και πήγαινα στον “καθαρό και αξιοπρεπή” χώρο, που ήταν στη διάθεσή μου για να εξετάσω τους ανθρώπους.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις εμπνευσμένες επιλογές σας να διώχνετε όσους, αφιλοκερδώς, προσφέρουν συστηματικώς ιατρικές υπηρεσίες και ταυτόχρονα «στα πλαίσια» της δωρεάν Δημόσιας Υγείας να καλείτε «ακτινολόγο, μαστολόγο, πνευμονολόγο, κλπ», για την «καλύτερη και πιο εύκολη περίθαλψη των πολιτών της Τήνου»! 

Επ’ ευκαιρία, το ότι η πρόεδρος του ΚΥ προσφέρει τις υπηρεσίες της ΑΜΙΣΘΙ (!), τί σημαίνει;
Συγγνώμη, αλλά νόμιζα ότι η θέση του προέδρου είναι πολιτική θέση…

Με τιμή,

Ν. Τριανταφύλλου


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.ΤΗΝΟΥ ΣΕ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ & ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


Από την πρόεδρο της ΔΕ του ΚΥΤ κυρία Βαλεντίνα Γαβριελάτου,  πήραμε, νωρίς το απόγευμα,  την πιο απάντηση σχετικά με την διακοπή των επισκέψεων του  Νευρολόγου κυρίου Τριανταφύλλου στο ΚΥΤ. 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.ΤΗΝΟΥ ΣΕ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ & ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
                                   

Μετά τις επιστολές που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά και άλλα μέσα σχετικά με τη διακοπή των επισκέψεων του καθηγητή Νευρολογίας κ.Τριανταφύλλου στο Κ.Υ.Τήνου, αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια υπερασπιζόμενοι το Κ.Υ..

1/ Επί σειρά ετών ο κ.Τριανταφύλλου πραγματοποιούσε ιατρείο στο Κ.Υ. δωρεάν εφόσον υπηρετούσε σε δημόσιο Νοσοκομείο και ήταν γιατρός του ΕΣΥ και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό.
Δυστυχώς μετά την συνταξιοδότησή του, για την οποία δεν είχαμε ενημερωθεί, αναγκαστήκαμε να τον ενημερώσουμε ότι πρέπει να διακοπεί η πραγματοποίηση ιατρείου εντός του Κ.Υ. καθώς αυτό δεν είναι νόμιμο.
Παρόλα αυτά γίνονται προσπάθειες να βρεθεί νόμιμος τρόπος για να επιστρέψει, καθώς ο Νόμος ισχύει για όλους. Ο κ.Τριανταφύλλου έχει ενημερωθεί για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο ίδιος και αναμένουμε.

2/ Το προσωπικό του Κ.Υ.Τήνου και ιδιαίτερα η Κα Ελένη Κροντηρά-υπάλληλος στην υποδοχή, παρείχε επί σειρά ετών τις υπηρεσίες της στον κ.Τριανταφύλλου και στους ασθενείς προκειμένου να πραγματοποιούνται τα ραντεβού.

3/ Ο χώρος που παρείχε το Κ.Υ. ήταν κάθε φορά κάποιο ιατρείο ανάλογα με την διαθεσιμότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το κλιμάκιο των επιστημόνων της Ψυχικής Υγείας. Οι χώροι είναι καθαροί και αξιοπρεπείς και ως προς αυτό γίνεται καθημερινώς προσπάθεια από όλους τους εργαζόμενους και την Διοίκηση.

4/ Η Πρόεδρος του Κ.Υ. Τήνου όπως άλλωστε και όλοι οι Πρόεδροι των Κ.Υ. της χώρας, παρέχει τις υπηρεσίες της ΑΜΙΣΘΙ.

5/ Πάγια θέση της Διοικούσας Επιτροπής και της Προέδρου είναι και το έχουμε αποδείξει, να καλούμε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ακτινολόγο, μαστολόγο, πνευμονολόγο κ.λ.π.), για την καλύτερη και πιο εύκολη περίθαλψη των πολιτών της Τήνου, στα πλαίσια της δωρεάν Δημόσιας Υγείας.




Η Πρόεδρος της Δ.Ε./Κ.Υ.Τήνου


,
Βαλεντίνα Γαβριελάτου

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΣΑΝ ΝΕΥΡΟΓΡΑΦΗΜΑ


 Από τον αναγνώστη μας απ.αντώ 27/03/2018

          
            Είμαι κοινωνικός λειτουργός, από τα ιδρυτικά μέλη της επιτροπής για τη σύσταση της κατ' οίκον νοσηλείας στην Τήνο στο Κέντρο Υγείας και πρώτος κοινωνικός λειτουργός στη Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Εξωμβούργου στη Βοήθεια στο σπίτι. Για τα προηγούμενα έχω παλέψει για την ύπαρξη και τη  διατήρησή τους και η απόδειξη τους, αν και δεν είναι του παρόντος, με ωθεί σε τούτη την οργιλή επιστολή. Επιπροσθέτως όμως διότι έχω συγγενείς, ακόμη και πρώτου βαθμού, που ωφελήθηκαν τα μάλα από τις άνευ χρημάτων υπηρεσίες του νευρολόγου κ. Τριανταφύλλου και έμειναν χωρίς ολοκλήρωση συνεδρίας ή/και ιατρικής παρακολούθησης. Θα ήθελα να μάθω ποιός ευθύνεται γι' αυτό.
            Θα ήθελα να μάθω (για να μην με πιάσουν τα νεύρα μου) ποιοί και γιατί αποφάσισαν άξαφνα από μέσα Φλεβάρη ότι δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί κόσμος από τον νευρολόγο;  Η διάδοση ότι συνταξιοδοτήθηκε, αν και αποτελεί ανάχωμα, δεν διαφυλάττει αυτούς που υπηρετούν το κέντρο υγείας (διότι απλά αυτοαναιρούνται). Με τρεις νευρικές αράδες  όχι μόνο “καρατόμησαν” τον γιατρό, πολλώ δε μάλλω, προκάλεσαν “πάμπολλα εγκεφαλικά ισχαιμικά” σε όλους τους συμπατριώτες μας που ωφελούνταν από τον εν λόγω επιστήμονα. Με 2 (δύο) και μόνο 2 (δύο) τζίφρες, τους άφησαν απροστάτευτους. Αν λοιπόν ισχύουν τα παραπάνω, να υποθέσω ότι αν μου τύχει, βρωτός ων, κάποιο ιατρικό πρόβλημα, σε νησί με “λειψυδρία ολοκληρωμένης παροχής υγείας” να ζητώτην επίδειξη πρώτα ασφαλιστικών εισφορών και αδειοδότησης ιατρικής πράξης σε συγκεκριμένες μοίρες βόρεια και ανατολικά και μετά να επιτρέπω την ίαση μου; Να υποθέσω ότι ο Ιπποκράτης δεν σκεφτόταν κάτι τέτοιο κάτω από τον πλάτανό του σκεπτόμενος τον όρκο.
            Θα ήθελα να μάθω και για την ετέρα διάδοση, ότι τούτο δηλαδή αποφασίστηκε από ανώτερα κλιμάκια (ιατρικό σύλλογο ή  περιφερειακές διευθύνσεις). Σαφώς, αυτή η υπόθεση , που ενδεχομένως να ισχύει, οχυρώνει λίγο καλύτερα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού μηνύματος (και τους αβανταδόρους τους, αν υπάρχουν).  Βέβαια η αρχή που τον τοποθέτησε έχει και το θεσμικό ρόλο αλλά και την ευθύνη να τον παύσει. Άραγε συνέβει τούτο ή έγινε υπέρβαση ιεραρχίας;
            Θα ήθελα να μάθω αν αυτά που ισχυρίζεται ο γιατρός είναι αληθή. Αν παρ' όλα αυτά και εφ' όσον ισχύουν, ειδοποίησαν το γιατρό (κάτι που με την επιστολή του φαντάζει σχιζοφρενικό) σαν το   ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης των εργατοωρών που πρόσφερε. Αν το συζήτησαν με το Δήμο (σαν μικροεγκεφαλικό το βλέπω) πριν προβούν σε μονόδρομο και τελεσίδικο e-mail. Διότι ο Δήμος μπορεί να μην είναι θεσμικός αλλά στη συνείδηση όλων μας θα έπρεπε να είναι ουσιαστικός αρωγός τέτοιων δυσλειτουργειών.Aν αφιέρωσαν έστω και λίγο χρόνο για να μην υπάρξει “λύση συνεχείας “ του (αφιλοκερδούς) ιάματος  και να μην μείνει ξεκρέμαστος κανένας Τήνιος (προς άνοια μεριά τούτη η υπόθεση). Τέλος ,αν αποδεδειγμένα το πάλεψαν ή/και το προσπάθησαν για να βρεθεί μια λύση για το συμφέρον όλων, δούλεψαν με “νεύρο” και όχι νευρικά και σπασμωδικά όπως φάνηκε.
            Θα ήθελα πολύ (αλλά και πολλοί) να μάθω/θουμε και το ιστορικό και το υπόβαθρό του.
            Θα ήθελα να μάθω, διότι αν δεν υπήρξε κάποια προσπάθεια για το κοινό καλό, τότε η ανίχνευση της κατάστασης/διαδικασίας αποτελεί έμφρακτο αίτιο αυτού του μικροεγκεφαλικού. Λόγω θέσης δεν μπορώ να παρέμβω με “καθετηριασμό”, παρά μόνο με τούτη την επιστολή, αν και νοιώθω σαν ανθρωπιστικός επιστήμονας και τήνιος ότι κάποιος πρέπει να το κάνει, για την πρόληψη (επόμενου) ισχυρού εγκεφαλικού. Ο νοών νοείτω και ο ευρών νευρών αμειφθήσεται.

ταιριάζουν και φωτίζουν το κείμενο οι : John Q (2002), Patch Adams (1998)



Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Κοινό Τηνίων: Θέατρο Σκιών





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Πέμπτη 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η έβδομη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη “θεατρικής” παράστασης χαμηλού επιπέδου.

Αδίκως περιμέναμε από την πρόεδρο, να επιτελέσει το θεσμικό της καθήκον διαφυλάσσοντας το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δε Δήμαρχος προτίμησε να δώσει το χειρότερο παράδειγμα με την συμπεριφορά του. Συστηματικά απαξίωνε τα μέλη του συμβουλίου, παρέκαμπτε τον κανονισμό αγνοώντας τις καίριες ερωτήσεις τους ενώ έδειξε περισσότερο ενδιαφέρον για θέματα καφενείου.

Όποιος είχε το σθένος να παρακολουθήσει, ένιωσε μόνο ντροπή και απελπισία για το θεσμικό όργανο και τον τόπο. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του λιμανιού, η τουριστική προώθηση του νησιού, οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων, αποτελούσαν θέματα ουσιαστικής συζήτησης ενώ οι σχετικές αποφάσεις είναι καθοριστικές για το μέλλον μας. Αντ’ αυτού είδαμε εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, ειρωνείες, προσωπικές αντιπαραθέσεις, ακόμη και ύβρεις.

Το Κοινό Τηνίων απορρίπτει αυτές τι οπισθοδρομικές πρακτικές οι οποίες εξυπηρετούν μονάχα ίδιους σκοπούς όσων τις ακολουθούν. Πιστεύουμε ότι ο τόπος μας αξίζει μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση. 




Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Το ΔΣ του ΙΤΗΠ

    
Με απόφασή της (πριν την αλλαγή του νόμου της 27ης Φεβρουαρίου) η ΔΕ του ΠΙΙΕΤ, όρισε το Διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού:
Πρόεδρος: Ευάγγελος Παρασκευάς Γκύζης
Αντιπρόεδρος: Νικόλαος  Διαμαντάκης
Γραμματέας: Ευάγγελος Καλογήρου
Ταμίας: Αλέξανδρος Μέγκουλας
Μέλη: Παναγιώτης Κροντηράς
            Ιωάννης Κοντοφριός
και Γιώργος Κουμεντάκης (μουσικοσυνθέτης-καλλιτεχνικός  διευθυντής της  Λυρικής σκηνής).

            Να πούμε εδώ, ότι ΔΕΝ είδαμε τον πρόεδρο του ΙΤΗΠ στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ίδρυμα. 

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Παρελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο

Τέτοια θλίψη ούτε στην κηδεία του Σίμου, δεν είχαν.

«Καρφιά» Τσίπρα προς την εκκλησία για την Παναγία της Τήνου | Newsit.gr
Από το newsit

Απο το tinostoday

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

"Ιστορία ζωολογικού κήπου" του 'Εντουαρντ Αλμπυ

Απο την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝΟΥ ‘’ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ’’


Φωτογραφία του Βαγγελης Βελαλοπουλος.

Συνεχίζονται οι παραστάσεις, από την θεατρική ομάδα Τήνου "Θεατροποιείο", για σήμερα 11/3 και αύριο Δευτέρα 12/3, αλλά και για την επόμενη εβδομάδα 16, 17, 18, 19 Μαρτίου, στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο τους στην Παλλάδα, (ξυλουργείο Μανέλα) , με το θεατρικό έργο του 'Εντουαρντ Άλμπυ "Ιστορία Ζωολογικού Κήπου".

Η "Ιστορία Ζωολογικού Κήπου" είναι ένας διάλογος που διεξάγεται στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης ανάμεσα σε δύο άντρες, τον Πήτερ και τον Τζέρρυ. Είναι η τυχαία συνάντηση δύο ανθρώπων διαφορετικής τάξης, που ξεκινά ως μια απλή καθημερινή συνομιλία και καταλήγει μέσα από κλιμακούμενη ένταση σε ένα δραματικό φινάλε. Στο έργο αυτό ο συγγραφέας αγγίζει σκληρά θέματα όπως η αποξένωση, η μοναξιά, η έλλειψη επικοινωνίας και οι κοινωνικές ανισότητες. Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο του Αμερικανού δραματουργού Έντουαρντ Άμπυ, που τον έκανε αμέσως γνωστό στο παγκόσμιο θεατρικό γίγνεσθαι και έχει ανέβει έκτοτε από πολλούς θιάσους σε όλο τον κόσμο, παραμένοντας επίκαιρο μέχρι και σήμερα.

Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 και η γενική είσοδος είναι στα 6 Ευρώ.
Λόγω του ιδιαίτερα περιορισμένου αριθμού θέσεων, και για την αποφυγή τυχών ταλαιπωρίας,  η είσοδος θα γίνεται μόνο μετά από τηλεφωνική κράτηση.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Κοινό Τηνίων: Αίτημά μας παραμένει η πραγματικά λαϊκή διοίκηση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.





Παρασκευή, 2 Μάρτη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία χρόνια και κάποιοι μήνες πέρασαν από την ημέρα που η δημοτική κίνηση “Κοινό Τηνίων” πρώτη αντιλήφθηκε πως ο νόμος 4301/2014 άλλαξε πολλά στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και στην σχολή του Πύργου και έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από εκείνη την ημέρα αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την κατάργησή του, η οποία έγινε λαϊκό αίτημα για το νησί και μαζί μας αγωνίστηκαν για αυτό αιρετοί και μη. Επιτέλους ο αγώνας μας δικαιώθηκε με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Ποταμιού,. Τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα κράτησαν τον λόγο που είχαν δώσει, σε αντίθεση με άλλους.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια συγκυρία έφερε την συγκεκριμένη στιγμή την επίμαχη τροπολογία σε ψηφοφορία, φαίνεται όμως πως το ιερατείο δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη ο αρχιεπίσκοπος έστειλε πριν την ψήφιση της τροπολογίας, αιχμηρή επιστολή προς τον υπουργό, ζητώντας την απόσυρσή της.

Ανάμεσα στα επιχειρήματά του, υπέρ της απόσυρσης της τροπολογίας, αναφέρει πως οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος στις 10.12.2017 έγιναν με τη συμμετοχή των νόμιμων εκλεκτόρων, πολλοί από τους οποίους απείχαν από τις προηγούμενες. Υπονοείται δηλαδή ότι εφόσον οι εκλογές αυτές έγιναν ομαλά και όχι όπως οι προηγούμενες, οι εκλέκτορες αποδέχτηκαν τον 4301/2014.

Εδώ όμως ο αρχιεπίσκοπος είτε κάνει λάθος είτε αποκρύπτει σκόπιμα ότι οι τελευταίες εκλογές δεν έγιναν με την συμμετοχή όλων των νόμιμων εκλεκτόρων. Ο τότε δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κίνησης “Κοινό Τηνίων” απείχε από την ψηφοφορία και η δημοτική κίνηση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Δεν αποδέχθηκαν λοιπόν τον νόμο 4301/2014, όπως αφήνεται να εννοηθεί, όλοι όσοι απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι επέλεξαν ξανά την αποχή.

Όπως και να έχει, ένα πρώτο θετικό βήμα έγινε και το προηγούμενο καθεστώς επανήλθε προς το παρόν στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε ότι αίτημά μας παραμένει η πραγματικά λαϊκή διοίκηση του ιδρύματος. Ζητάμε κατάργηση της ex officio θέσης του προέδρου για τον μητροπολίτη, κατάργηση του συστήματος των εκλεκτόρων, εκλογές από λαϊκή βάση χωρίς διακρίσεις, δημοσιότητα και διαφάνεια σε οικονομικά και αποφάσεις.

Δεν θέλουμε το ίδρυμα τσιφλίκι κανενός φορέα εξουσίας. Θέλουμε να ανήκει στον λαό και να συνδράμει στην ευημερία του.