Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ανεμογεννήτριες "Πολέμου Κάμπος" συνέχεια...



Είχαμε γράψει πρόσφατα, για την επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση "Πράσσα" στου "Πολέμου Κάμπος".  Στο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Φλεβάρη, έγινε από τον δήμαρχο Τήνου, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης , μια μικρή ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα . 
Ο δήμαρχος είπε, ότι ζητήθηκε η νομική συνδρομή του δικηγορικού γραφείου του Κυρίου Ξανθούλη, που χειρίζεται και την υπόθεση της προσφυγής των τεσσάρων δήμων στο συμβ επικρατείας και ότι θα κατέθετε σχετική προσφυγή χθες, 11-2-2016. 

Μετά την λήξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του δημάρχου παρέμειναν στην αίθουσα όσοι από τους παριστάμενους ήθελαν, για να "ενημερωθούν" από τον Κύριο Στέφα, ιδιοκτήτη- επενδυτή του έργου. 

Ο Κύριος Στέφας, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις,  παρουσιάζοντας, τις θέσεις και τις απόψεις που αναπτύσσουν όλες οι εταιρίες που εγκαθιστούν ΑΠΕ. Παρουσίασε  το συγκεκριμένο project, ως «εργάκι», και ως πανάκια για την περιοχή γιατί η εγκατάστασή του θα αποτρέψει την εγκατάσταση πιο μεγάλων Α/Γ. Είπε ότι «πρόκειται για τρείς ανεμογεννήτριες ύψους 45 μέτρων και συνολικής ισχύος 1,8ΜW», ότι «οι συγκεκριμένου τύπου Α/Γ  είναι οι μικρότερες δυνατές κατασκευές που μπαίνουν πλέον», ότι δημιουργούν «εξαιρετικά μικρές περιβαλλοντικές δράσεις», «δεν είναι επιδοτούμενες», και θα έχουν «οικονομικά οφέλη» οι κάτοικοι από την εγκατάσταση.  
Σε ερώτηση πόσα είναι αυτά τα οφέλη από την εγκατάσταση της υφιστάμενης Α/Γ στην Αγία Μαρίνα, απάντησε ότι είναι περίπου 4000€ για τρία χρόνια.
Ακολούθησε συζήτηση, όπου οι πλειοψηφία των παρευρισκομένων φάνηκε ότι τάχθηκε κατά της τοποθέτησης των Α/Γ.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Οριάνου, ο οποίος δεν εξέφρασε αντίρρηση για όλο το έργα αλλά μόνο για την θέση, λέγοντας στον επενδυτή  να μεταφερθούν πιο πίσω οι Α/Γ (υποδείχνοντας συγκεκριμένο σημείο) για να μην φαίνονται και ζητώντας του να πάνε μαζί στην περιοχή για να του δείξει ακριβώς. 

6 σχόλια:

  1. Έψαξα σχετικά με τα ποσά που πηγαίνουν στους κατοίκους της περιοχής από αυτή την μικρής παραγωγής ανεμογεννήτρια της Αγίας Μαρίνας.
    Τελικά το ποσόν είναι 4.626,35€ και θα μοιραστεί στους λογαριασμούς ΔΕΗ των καταναλωτών της κοινότητας "Κάμπου" τους επόμενους μήνες.
    Ακόμη είναι και άλλα περίπου 15.000€ τα οποία θα δοθούν στον Δήμο για χρήση κυρίως στην ίδια κοινότητα.

    Στην περίπτωση των ανεμογεννητριών στα "Πράσσα" τα ποσά αναμένεται να είναι περίπου ΕΞΑΠΛΑΣΙΑ από τα ανωτέρω και θα τα δικαιούνται οι κάτοικοι των Υστερνίων.

    Ήδη έχουν δοθεί σε κάποιους δήμους τα λευτά που δικαιούνται και συνεχίζεται η διανομή και για τους υπόλοιπους.
    Σύμφωνα με τον νόμο, αυτό θα γίνεται στο εξής κάθε χρόνο.

    Σε κάποιους δήμους που υπάρχουν περισσότερα Αιολικά τα αντίστοιχα ετήσια ποσά είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

    Παράδειγμα ο δήμος Κεφαλλονιάς που παίρνει περίπου 360.000€ το χρόνο και έχει πάρει τα τελευταία χρόνια συνολικά μόνο ο δήμος 1.500.000€!!! ενώ στους λογαριασμούς ΔΕΗ των κατοίκων θα πιστωθούν τους πρώτους μήνες του 2016 558.633,80€!!!

    Τα ποσά τα βρήκα στο site του ΥΠΕΚΑ.
    εδώ είναι ένα link σχετικά με τον δήμο Κεφαλλονιάς http://e-kefalonia.net/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B6%CF%89%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και βρήκατε το ακριβές ποσό που θα διανεμηθεί στους καταναλωτές του δημοτικού διαμερίσματος του Κάμπου (πρώην κοινότητα Κάμπου) , ας βρούμε και πόσο που θα πάρει κάθε καταναλωτής.
      Συμφώνα με αυτά που είπε ο ΑΠΕτεώνας στο δήμο προχθές, τα 4626,35€ είναι η απόδοση για τρία χρόνια.
      Άρα το χρόνο 1542,12€
      Συμφώνα με το δικό μου αρχείο, οι καταναλωτές του πιο πάνω δημ. διαμ. είναι 647.
      Άρα, κάθε καταναλωτής πιστώνεται από την ΔΕΗ στο λογαριασμό του το ιλιγγιώδες ποσό των 2,38€ ετησίως ή 7, 15€ την τριετία.
      Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι πολύ λίγα για να εξαγοράσετε τις συνειδήσεις τους.

      Διαγραφή
    2. Σκασίλα μου για τον ΑΠΕτεώνα ή όπως θες πέστον...
      Αυτά που λες για τον "Κάμπο" είναι από μια ΜΙΚΡΗ ανεμογεννήτρια μόνο.

      ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ 1.860.000 ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ???

      Διαγραφή
  2. Εγώ θέλω να ρωτήσω: Έχω ένα χωράφι, αν βάλω φωτοβολταϊκά θα με κυνηγήσετε; Αν φτιάξω εκκλησία θα με ευλογήσετε; Αν κάνω μεζονέτες, δεν χαλάω το χειροποίητο τοπίο; Τελικά ποια επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται; Έτσι για να ξέρω. Γιατί όταν κτίστηκε η Τήνος από αμέτρητα σπίτια που θέλουν ρεύμα, αποχέτευση νερό, όλοι αυτοί που σήμερα δηλώνουν λάτρεις του τηνιακού τοπίου, δεν πήγαν να διαμαρτυρηθούν, όπως με παρρησία κάνουν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι κύριοι στην πρόοδο, θα ανάβουμε λάμπες πετρελαίου, θα πηγαίνουμε με κουπιά στην Ραφήνα, είναι μαλάκες οι ανδριώτες που έβαλαν πυλωνες για να έχουμε εμείς ρεύμα, εμείς είμαστε πολύ έξυπνοι δεν μασάμε εμείς, εμείς θέλουμε να έχουμε ρεύμα και ας πνίγονται οι άλλοι στην κάπνα από το κάρβουνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα σου διπλασιάσουν το ρεύμά (100%) για να σου δίνουν έκπτωση. Αυτή είναι αριθμητική για λαμόγια. Άσε που δεν δίνουν, επειδή δεν έχει ο ΛΑΓΗΕ για να δώσουν. Κόψε καμία σύνταξη, να πάρουν οι ΑΠΕτεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή