Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ευχές από το Ξάνεμο σε όλους τους "λαθρεπιβάτες"

Παραμονή Χριστουγέννων. Ο ουρανός δεν συμμερίζεται την επί γης αναστάτωση της πανδημίας. Ηλιόλουστη μέρα εδώ στην Αθήνα.

Τίποτα δεν γιατρεύει όμως ο καιρός. Σε ένα ολόκληρο νησί, σε όσους ζουν φυσικά εκεί και σε όσους αιθεροβατούν στα μονοπάτια του κάθε βράδυ, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η εβδομάδα των «λαθρεμπόρων». «Λαθρέμπορος» είναι η πρώτη λέξη που έρχεται στο νου όταν ακούς για σβηστά φώτα, για σινιάλα, για ανενεργό σήμα εντοπισμού.

Ποιό άστρο τους οδηγεί παραμονή Χριστουγέννων;

Ποιοί μάγοι έρχονται από την Δύση φέροντες, ατσάλι, αέρα κοπανιστό και σάβανο για το πτώμα του «χειροποίητου» νησιού;

Ποιός θεός να γεννιέται σε κορυφές βουνών καταστρεφοντας και όχι δοξάζοντας, άλλος από το χρήμα;

Ποιοί βοσκοί με μπλε φάρους στα αυτοκίνητά τους να οδηγούν το κοπάδι σε θυσία τάχα μου ότι έχουν οικογένειες και ότι εκτελούν το καθήκον τους;

Ποιοί άγγελοι να ψάλλουν «Ωσαννά στα ύψη της ΡΑΕ;» Ποιοί άγγελοι πέφτουν από τα σύννεφα της νομιμότητας; 

Τίποτε δοξαστικό δεν συμβαίνει! Ο χρόνος θέλησε η γέννα να είναι την ίδια περίοδο συμβολικά. Στην φάτνη, το μόνο που κοιμάται γλυκά και αμέριμνα, είναι η δικαιοσύνη, μονωμένη απο τον κόσμο γύρω της με τούβλα επιδοτήσεων.

Ο Ηρώδης, νομοθετώντας, ετοιμάζονταν χρόνια ακονίζοντας τα μαχαίρια. Μια στρατιά έμμισθων τον ακολουθεί πιστά. Μια άλλη στρατιά άλλαλων κυρ Παντελήδων, οι ΔΞ/ΔΑ της Βηθλεέμ προεξοφλεί ότι όλα έχουν τελειώσει. Μαζί με αυτούς και οι αρουραίοι που μοιάζει πιο πολύ νοιάζονται να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι παρά το νησί. Μια αποκάλυψη του Ιωάννη που ήρθε και γραπτά και ας ελπίζουμε όχι για να επιβεβαιώσει ότι η συμμετοχή είναι υστερόβουλη και ξανά άγγελοι που να πέφτουν από τα σύννεφα...

Την ίδια ώρα στην φάτνη όμως επικρατεί αναστάτωση. Παρά τις απαγορεύσεις ο Ιωσήφ έχει στείλει 6 για άθληση και στρώνει τον γάιδαρο για ιππασία. Θέλει να διασχίσει τις ξερολιθιές και όχι για τελευταία φορά. Θα γίνει λαθρεπιβάτης στον ίδιο του τον τόπο και κυνηγημένος θα κουβαλήσει γυναίκα και παιδί μέχρι την Αίγυπτο. Εκεί η ΕΕ ακόμη δεν έχει εκδόσει οδηγία ώστε δίπλα στις πυραμίδες να φτιαχτεί κάποιο αιολικό πάρκο.

Κι εκεί που νομίζαμε ότι το πρόβλημα είναι οι λαθρέμποροι, γίναμε λαθρεπιβάτες... Λαθρεπιβάτες ένα ολόκληρο νησί. Σα να έπρεπε να ζούμε κάπου αλλού να τους αφήσουμε ήσυχους να κάνουν νόμιμα βρωμοδουλειές. Λαθρεπιβάτες με στιβαγμένες βαλίτσες, γεμάτες τις όποιες αναμνήσεις του «χειροποίητου». Μας κυνηγάνε χάρτινοι Ηρώδηδες με την οδηγία της επί των Βρυξελλών Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Όλα μοιάζουν χαμένα, αλλά η ιστορία πάντως λέει αρκεί ένα μωρό να επιβιώσει...

Ωσαννά στα ύψη της θέσης Πράσσα και επί ΓΗΣ ειρήνη!

Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρόνια πολλά και ανέπαφα στα βουνά και στις ξερολιθιές!
Θα συνεχίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου