Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Κι όμως έγινε και αυτό...

Γράφονται αρκετά, ακούγονται περισσότερα. Τουλάχιστον εδώ, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα σύντομο ιστορικό και να βάλουμε μια τάξη.

Πράγματι, έχουν περάσει δώδεκα μέρες από την μέρα κατάσχεσης του laptop του Παναγιώτη. Πέντε συνολικά υπάλληλοι (από το αστυνομικό τμήμα του νησιού, από το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και βέβαια εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σύρου), την Τετάρτη 16 Μαρτίου ανέβηκαν στον Τριπόταμο, επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα και κατόπιν έρευνας, κατάσχεσαν τον προσωπικό υπολογιστή του Παναγιώτη και εκ των διαχειριστών του Ξάνεμου. Η έρευνα έχει ξεκινήσει κατόπιν υποβολής μήνυσης για ανώνυμα σχόλια που αφορούν σε ανάρτηση του ιστολογίου στις 30 Γενάρη που ακολούθησε την σύλληψη του Παναγιώτη στο λιμάνι του νησιού στις 29 του Γενάρη για απείθεια. Ανάρτηση που δεν «ανέβηκε» από τον υπολογιστή του Παναγιώτη και για σχόλια που, άγνωστο ποιος, έχει ανεβάσει (σημ. είμαστε βέβαιοι ως διαχειριστές πως το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί ν’ ανακαλύψει την πηγή/τερματικό απ’ όπου έγιναν τα επίμαχα σχόλια).

Πως φτάσαμε εδώ, είναι λίγο πολύ γνωστό. Μια ιστορία που δεν χρειάζεται πια να επαναλαμβάνεται στην μικρή κοινωνία της Τήνου. Ποια ήταν η στάση του Ξάνεμου, επίσης ξεκάθαρη σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης με κατηγορηματικά δηλωμένη από τους διαχειριστές την αντίθεση σε κάθε είδος ομοφοβικών σχολίων.

Αυτό είναι το σύντομο ιστορικό και είναι η πραγματικότητα. Η παραφιλολογία και η ίντριγκα είναι τα υπόλοιπα. Συλλήψεις δεν έγιναν. Ονομαστικές μηνύσεις δεν έχουν κατατεθεί. Ένα ηλεκτρονικό μέσο μόλις έχει κατασχεθεί. Και ασφαλώς, σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης δημοσιεύματα, είναι πλήρως αναληθή (η τοπική κοινωνία το γνωρίζει άλλωστε) και θα έχουν ανάλογη αντιμετώπιση.

Το Ξάνεμο έχει τουλάχιστο ένα ακόμη τερματικό. Θα συνεχίσει για το επόμενο διάστημα, και μέχρι να επιστραφεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που έχει κατασχεθεί, να δίνει βήμα στους Τηνιακούς που αισθάνονται και εκφράζονται ελεύθεροι.

Πάντα συμβολικά και ενυπόγραφα σε τέτοιες περιπτώσεις:
Γιάννης Βιδάλης

 

ΥΓ: Μπορείτε σε κάθε περίπτωση να επικοινωνείτε μαζί μας με την διεύθυνση email μας axanemos@gmail.com. Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε ν’ απευθυνθείτε για να ζητήσετε περισσότερα στοιχεία για τους διαχειριστές του ιστολογίου, σε περίπτωση που τους αναζητάτε. Δεν κρύφτηκαν. Δεν κρύβονται.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωντας παθον, το "γιατι" ας το αφησουμε καλυτερα, καλο ειναι να σοω πω το εξης : Μολις δεις να χτυπαει κουδουνι κ να ακουγεται η κλασικη φωνη "Αστυνομια, ανοιξτε" οσο και να θελεις να πεις "στ'αρχιδια μας" που δε θα σε κατηγορουσε κανενας φυσιολογικος ανθρωπος αν το ελεγες , υπαρχει μια πιο ευκολη λυση . Πας σφαιρα στον υπολογιστη σου , βγαζεις σκληρο δισκο και εν συνεχεια απλα τον κρυβεις στο πιο ευφάνταστων μερος :) Χωρις σκληρο δισκο δεν εχουν κανενα λογο 1. να σ παρουν τον υπολογιστη "πλέων ειναι αχρηστος" 2. Αναγκαζονται να συνεχισουν την ερευνα με λιγοτερα στοιχεια . :) Αυτο προς ολους οσους το διαβασουν για να παρουν μια μικρη εικονα μεσα σε μια κινηση πως να κινηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή