Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δράση Πολιτών Τήνου: Συλλογή φάρμακων για το Μητροπολιτικό Κοιν. Ιατρείο Ελληνικού

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΦΡΑΚΤΕΣ
ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ 




Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ και τους πολέμους που προκάλεσε σε Συρία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπονομεύουν και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και το μέλλον τους, εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή της ΕΕ που τους πνίγει στη Μεσόγειο. Η υποκρισία της ΕΕ και των Κυβερνήσεων των κρατών μελών της αποδεικνύεται από τις Συνόδους Κορυφής, όπου παρά τα κροκοδείλια δάκρυα αποφασίστηκε:

- Αύξηση της καταστολής εναντίον των προσφύγων, που θα οδηγήσει και σε κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα
- Εγκλωβισμός ενός μεγάλου αριθμού τους σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κλπ. παρά τη θέλησή τους
- Ενδυνάμωση της ΦΡΟΝΤΕΞ

Αυτή η κατεύθυνση οδηγεί σε αύξηση των νεκρών μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ και σε όξυνση του προβλήματος στέγασης και διαβίωσης των μεταναστών στις χώρες υποδοχής. Για τους λίγους που θα καταφέρουν να επιζήσουν και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, ετοιμάζεται η υπερεκμετάλλευση τους ως πάμφθηνο ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα προσφέρει νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και ως βαλβίδα πίεσης για την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Αυτές οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κυβερνήσεων των κρατών μελών της θα λειτουργήσουν ως άλλοθι στη δράση φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, ΠΕΓΙΔΑ στην Γερμανία κ.α.

Καλούμε σε αγώνα ενάντια στις αντι - προσφυγικές πολιτικές της ΕΕ που δίνουν πάτημα στο ατσισμό και την ξενοφοβία, υπέρ ενός κινήματος Αλληλεγγύης που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες, στον κοινό μας αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού συλλέγουμε φάρμακα σε όλα τα φαρμακεία της Τήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου