Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ρε ξεφτιλισμένοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Τοσίδης


Για τέσσερις ημέρες αποφάσισε η ελληνική αστυνομία να απαγορεύσει τις συναθροίσεις (http://www.astynomia.gr/images/stories/2020/files20/14112020%20apofasi.pdf), καθολικά, σε όλη την επικράτεια. Από Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 έως Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 21.00, όποια τέσσερα άτομα βρεθούν στον δρόμο πληρώνουν από 300€ έκαστος και όποιος τους κάλεσε 3000€.

Η πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας πατάει πάνω στον νόμο 4683/2020 ο οποίος αναφέρει “Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, είναι δυνατόν, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19, να επιβάλλεται, για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, σε όλη την Επικράτεια ή σε ορισμένη μόνο περιοχή, απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχει ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων. Με την ίδια απόφαση μπορούν να προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία.

Θέλουν να μας πείσουν δηλαδή, ότι η Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έκρινε ως απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα για να προστατευθεί η υγεία μας τις δυο μέρες πριν και την μία μετά από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Θέλουν να μας πείσουν ότι τέσσερα άτομα, με μάσκες, σε υπαίθριο χώρο, αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Αυτοί που πρώτα αποδόμησαν το ΕΣΥ, μετά το χειροκρότησαν και στην συνέχεια δεν το ενίσχυσαν.

 Αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα κάνοντας περισσότερες φιέστες, για τους τουρίστες από ότι τεστ για τον SARS CoV-2.

 Αυτοί που δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ούτε καν σωστές μάσκες για τους μαθητές. 

Αυτοί που για να προστατέψουν τους μαθητές και να τους προετοιμάσουν για την τηλ-εκπαίδευση, μοίρασαν παγουρίνα κι αυτά με δωρεά. 

Αυτοί που δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει δεύτερο lockdown. 

Αυτοί που λέγανε ότι στις αίθουσες των 25 ατόμων δεν διαδίδεται ο ιός, όμως έκλεισαν τελικά, όλα τα σχολεία.

 Αυτοί που δεν αύξησαν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και ανάγκασαν τον κόσμο να στριμώχνεται σε κλειστά βαγόνια και λεωφορεία.

 Αυτοί που μοίρασαν τα λεφτά μας στα ΜΜΕ, για να παρουσιάζονται ως μεσσίες. 

Αυτοί που οργάνωσαν και χρυσοπλήρωσαν τα πιο προχειροφτιαγμένα προγράμματα επιμόρφωσης, προκειμένου να δώσουν μια μικρή ενίσχυση σε επαγγελματίες. 

Αυτοί που προτίμησαν να δώσουν 2000€ αφορολόγητα σε έναν ιδιώτη γιατρό από το να προσλάβουν έναν καινούριο, παράλληλα όμως, προσέλαβαν καινούριους αστυνόμους και ειδικούς φρουρούς.

Αυτοί, συνεχίζουν να κάνουν, με όλο και περισσότερο ζήλο, τα μόνα δύο πράγματα που ξέρουν να κάνουν καλά. 

Καταστολή και επικοινωνιολογία.

 Δεν είναι τόσο το μίσος τους για το Πολυτεχνείο, δεν είναι τόσο η νοσταλγία χουντικών νόμων και μεθόδων και σε καμία περίπτωση δεν είναι η ανησυχία τους για την δημόσια υγεία. Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει μόνο. Βλέπουν ότι σε λίγες μέρες από σήμερα έρχεται τέτοια ραγδαία αύξηση σε κρούσματα (πραγματικά, όχι ασυμπτωματικά), σε διασωληνωμένους και σε νεκρούς, που δεν θα τους ξεπλένει ολόκληρη η Μεσόγειος για τα λάθη που έκαναν στην προετοιμασία και στην διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Αυτό που επιδιώκουν λοιπόν είναι να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα που θα πάρει την ευθύνη από πάνω τους. Να την σκαπουλάρουν θέλουν, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ψήφους. Αυτό, τίποτε άλλο.

Σκοπεύουν λοιπόν με ακραίες απαγορεύσεις και ακολούθως με άγρια καταστολή, να κατασκευάσουν το νέο αφήγημα. “Εμείς φτάσαμε στα άκρα για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία, όμως χιλιάδες διαδηλωτές δεν συνεμορφώθησαν”. Για την ραγδαία αύξηση της διασποράς του ιού στην χώρα λοιπόν, φταίνε οι διαδηλώσεις και οι ανυπάκουοι αριστεροί, κομμουνιστές, αναρχικοί, μετανάστες, γιατροί, εργάτες κι όποιον άλλον πάρει η μπάλα. Έτσι δεν έγινε και στο εφετείο; Ήδη ο Γεωργιάδης φρόντισε να κάνει την αρχή, κατηγορώντας την μεγαλειώδη συγκέντρωση για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα γίνουν μάλιστα πορείες και συγκεντρώσεις όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις, και θα συμμετάσχει πολύς κόσμος σε αυτές. Δυστυχώς, μετά από αυτές τι άθλιες, χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, σίγουρο είναι ότι θα γίνουν πολλά περισσότερα επεισόδια και πολλές περισσότερες συλλήψεις και προσαγωγές. Ένα χάος, μέσα στο οποίο η διασπορά του ιού όντως θα αυξηθεί.

Σκεφτείτε μια οργανωμένη υπαίθρια συγκέντρωση ή πορεία, με μάσκες και με αποστάσεις και μετά σκεφτείτε κόσμο να τρέχει να σωθεί από τα δακρυγόνα, τις κρότου – λάμψης και τις συλλήψεις, κόσμο να σπρώχνεται και να σπρώχνει, ανθρώπους να συλλαμβάνονται και να στοιβάζονται σε κλούβες και στην συνέχεια σε κελιά και να περνάνε την νύχτα όλοι μαζί. Ποιο σενάριο πιστεύετε ότι είναι πιο ακίνδυνο για την δημόσια υγεία; Γιατί, αυτά τα δύο σενάρια παίζουν μόνο. Τρίτο δεν υπάρχει.

Το μόνο που μπορεί να σώσει την αξιοπρέπεια της κυβέρνησης αυτή την στιγμή είναι η παραίτηση του υπουργού δημόσιας τάξηςη αναίρεση της διαταγής για απαγόρευση συναθροίσεων και μία νέα αυστηρή σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων (μάσκες και αποστάσεις) στις συγκεντρώσεις της 17ης Νοέμβρη.

Ποιος έχασε όμως την αξιοπρέπειά του για να την βρουν αυτοί;


...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου