Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογες Π.Ι.Ι.Ε.Τ: Μια μικρή παρέμβαση

Πάγια θέση μας ήταν να μην παρεμβαίνουμε στις εκλογές για την ΔΕ του ΠΙΙΕΤ. 

Αφορμή, στάθηκε, η ανταλλαγή δελτίων τύπου, τόσο του δημάρχου όσο και του Μητροπολίτη Δωρόθεου, για τις αυριανές εκλογές.

Δυστυχώς, αυτή η πρακτική, γίνεται πολλά χρόνια τώρα. Από τότε που το ΠΙΙΕΤ, έχασε τον λαϊκό του χαρακτήρα, αλλά εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, μετά την αρχιερατεία του Δωρόθεου Πολικανδριώτη, που επιχειρεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του ΠΙΙΕΤ. Οι συμπεριφορές αυτές έφεραν, δυστυχώς, το ΠΙΙΕΤ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Δε θα σταθούμε στις αιτιάσεις  του Δωρόθεου. Δεν μας ενδιαφέρουν.

Θα σχολιάσω όμως την τελευταία “Ανακοίνωση του δημάρχου για τις επερχόμενες εκλογές στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ “, για να του θυμίσω αυτά που επιμελώς αποσιωπά στην ανακοίνωσή του.

Οι “κάποιοι που προσπάθησαν να μετατρέψουν σε εκκλησιαστικό ίδρυμα” έχουν όνομα και συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα. Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είχε υπουργό παιδείας τότε τον Λοβέρδο, και βουλευτές Κυκλάδων τον Βρούτση και τον Ρήγα (που υπέγραφε και την τροπολογία).

Ξέχασε ο κύριος δήμαρχος να μας πει, ακόμα,  πότε επανήλθε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ στην προηγούμενη κατάσταση και από ποιους. Να θυμίσουμε λοιπόν ότι έγινε η επιστροφή στην ομαλότητα και στην κανονικότητα, το 2018. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφιση του νόμου της επαναφοράς από την ΝΔ του Μητσοτάκη και του Βρούτση.

Σε αυτή την επιστροφή, δεν είχε καμιά απολύτως συμμετοχή, ο εκλεκτός της πλειοψηφίας (και σίγουρα όχι ομόφωνα εκλεκτός, θα επανέλθουμε αν χρειαστεί) τέως δημοτικός σύμβουλος, ο βολονταριστής και βερμπαλιστής Μανώλης Σώχος.  

Όσο αφορά την στάση του Κροντηρά, την  πλήρωσε και την πληρώνει πολιτικά. Για δε τους τρις επιτρόπους που αναφέρει η ανακοίνωση είναι γνωστή η στάση τους, όπως και έτερης υποψήφιας που στήριξε εκείνη την Διοικούσα Επιτροπή της ανωμαλίας.

Οι δε παραινέσεις για την στάση των δυο συνδυασμών της ελάσσονος μειοψηφίας, είναι τουλάχιστον άτοπες. Καλό είναι να κοιτάζει κανείς  τα του οίκου του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου