Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Κοινό Τηνίων: "Καλούμε τον πρωθυπουργό στα Πράσσα να δει τον τόπο που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε"


Αυτές τις μέρες, βρίσκεται στο νησί μας ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο νησί μας, όπου πριν δύο εβδομάδες, οι αστυνομικές δυνάμεις του Υπουργού του, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέστειλαν βίαια μια ειρηνική διαμαρτυρία και συνέλαβαν συμπολίτες μας, που προσπαθούσαν να δείξουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών.
Στο νησί μας, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να “τρυπηθεί” από εκατοντάδες ανεμογεννήτριες χάρη και στον νέο αντι-περιβαλλοντικό νόμο του Υπουργού του, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Του Υπουργού του, ο οποίος δήλωσε ότι “κάποιοι” αντιδρούν στα νησιά και ότι αν δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες, θα μείνουμε με τα κεριά.
Στο νησί μας, που όπως όλα τα νησιά, κτυπήθηκε οικονομικά από τα μέτρα για την πανδημία και τώρα αναμένει την ολοκληρωτική καταστροφή του από την λαίλαπα των αιολικών.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τον Δεκέμβρη του 2019 στην Καρδίτσα, είπε ότι η εγκατάσταση αιολικών χωρίς την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Τι άλλαξε μέσα σε πέντε μήνες; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης που ακούει τις αντιδράσεις με μεγάλη προσοχή, δεν ακούει και τις αντιδράσεις του Τηνιακού Λαού και των άλλων νησιωτών; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης που θέλει να έχει μια προσωπική εικόνα για την διάθεση της τοπικής κοινωνίας δεν συνομιλεί με εκπροσώπους της για το θέμα των ανεμογεννητριών;
Εμείς είμαστε εδώ, στην διάθεσή του να του δείξουμε τον τόπο μας που θα καταστραφεί, να του δείξουμε το μέρος όπου οι συμπολίτες μας αντιμετώπισαν την βία των αστυνομικών δυνάμεων, να του εξηγήσουμε για ποιους λόγους οι ανεμογεννήτριες δεν αξίζουν τις θυσίες των νησιών μας και των άλλων παρθένων περιοχών της χώρας μας.
Τον καλούμε το πρωί της Κυριακής στις 11.00 να έρθει μαζί μας στα Πράσσα, να δει από κοντά τι προσπαθούμε να διαφυλάξουμε και να μιλήσει ανοικτά με μας και με τους ανθρώπους της Τήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου