Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Τήνος, 40 νέα κρούσματα σήμερα. Κανένα μέτρο.


Στην έκτη θέση πανελλαδικά, των περιφερειακών ενοτήτων, ανά 100.000 κρούσματα,  σήμερα 5 Ιανουαρίου, η Τήνος, με τα 40 νέα κρούσματα. Σύνολο εβδομάδας, 263 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Επειδή πολλοί μας ρώτησαν για την ανά 100.000 κρούσματα αναγωγή, μεταφέραμε το ποσοστό στα δικά μας μεγέθη. Δεχτήκαμε ως πληθυσμό τους 8600 κατοίκους, όπως και η επιδημιολογική έκθεση που αναφέραμε, αλλά το αναγάγαμε επί τις εκατό.

Τα 263 κρούσματα την εβδομάδα που μας πέρασε 30 Δεκέμρη-5 Γενάρη αντιστοιχούν στο 3,06% του συνόλου των πολιτών της Τήνου.

Φαίνεται δε ακόμα ότι, τα περισσότερα από τα κρούσματα είναι της μετάλλαξης Ο που στέλνει μόλις 1,2% των μολύνσεων για νοσηλεία, έναντι του 7,1% της μετάλλαξης Δ.

 

Με αυτά τα ποσοστά, θα έπρεπε να παρθούν δραστικά και γενναία μέτρα για την μη περαιτέρω διασπορά του Ιού. Με περιορισμό των δραστηριοτήτων ή των ενεργειών που βοηθούν στην υπερμετάδοση της νόσου. Σε τουλάχιστον οκτώ περιοχές ακυρώθηκαν ή τροποποιήθηκαν οι τελετές αγιασμού, όχι όμως και στην Τήνο και την Δευτέρα 10/1, ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.   Δυστυχώς όμως, η σύσκεψη υπό τον δήμαρχο σήμερα, το μόνο που έκανε είναι να ζητήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων και την «ατομική ευθύνη» των πολιτών. Κανένα ουσιαστικά, μέτρο δεν πάρθηκε, παρά μόνο νουθεσίες.

Ας ελπίσουμε να μην το μετανιώσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου