Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Ποιος λέει ψέματα;

 



“Το ακτινολογικό υπέστη βλάβη, κάηκε δηλαδή ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης 15/12. Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα”, λέει η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου. Από το «Πρώτο θέμα» στις10/01/2022, μετά τον πανελλήνιο θόρυβο και την κατακραυγή από την δημοσίευση στο φ/β του κτηνιάτρου Μανώλη Βορρίση. Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτησή μας. 

Σήμερα, με δελτίο τύπου η  Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ, με τίτλο : 11/01/2022 Σε απάντηση των αναρτήσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη βλάβη, που παρουσίασε το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Τήνου μας λέει: Αμέσως μόλις υπεβλήθη από τη Διοίκηση του Κ.Υ. Τήνου το αίτημα επισκευής του ακτινολογικού μηχανήματος, (σημ.  Ξ: ποτέ υπεβλήθη το αίτημα- ημερομηνία;)  του οποίου υπέστη βλάβη ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της 2ης Υ.Πε. προέβησαν σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος. Ειδικότερα, άμεσα αποφασίστηκε η έγκριση πιστώσεως για την επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος με δέσμευση των απαιτουμένων ποσών από τον προϋπολογισμό της Υ.Πε. και εδόθη σχετική εντολή στην Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία της Υ.Πε. προκειμένου να επισπεύσουν τις δέουσες ενέργειες.

Η κυρία Θ.  Παπαδοπούλου λέει «περιμένουμε την έγκριση» και τα ρίχνει στην γραφειοκρατία, η 2η ΔΥΠΕ «άμεσα αποφασίστηκε η έγκριση πιστώσεως».

Μάλλον , δεν συντονίστηκαν καλά και πιάστηκαν με την «γίδα στην πλάτη».

Θα θυμάστε, βέβαια, την διαμαρτυρία του «Κοινού Τηνίων», πριν ένα χρόνο ακριβώς, στις 31 Ιανουαρίου του 21, όταν και πάλι το ακτινολογικό δεν λειτουργούσε, αλλά και τις διθυραμβικές δηλώσεις των «υπευθύνων», μια μέρα πριν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα, μόλις μια μέρα πριν.

Όμως, ο καιρός έχει γυρίσματα και γίνανε για μια ακόμα φορά ρεζίλι.

Κάποιοι, κερδίζουν  από τις μη λειτουργία του ακτινολογικού, και αυτοί δεν είναι οι Τηνιακοί.


1 σχόλιο:

  1. Η επανάληψη του ίδιου έργου από την 2η ΔΥΠΕ. Μόλις χθες 11-1-22, και σίγουρα μετά την δημοσιοποίηση της ανάρτησης, ο διευθυντής της 2ης ΔΥΠΕ κος Ροΐλος, αξιώθηκε να εγκρίνει την δαπάνη επισκευής του ακτινολογικού, όπως φαίνεται στην πιο κάτω ανάρτηση στη Διαύγεια. Για το πότε θα φτιαχτεί, ίδωμεν.
    Η πολιτική ενίσχυσης των ιδιωτικών δομών υγείας σε βάρος των δημοσιών, από την κυβέρνηση, σε όλο της το μεγαλείο.
    Εδώ θα δείτε την απόφαση, όπως μας την κοινοποίησε φίλος του μπλοκ: https://diavgeia.gov.gr/doc/64%CE%962469%CE%972%CE%9E-%CE%98%CE%939?inline=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή