Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ο "δικός μας" Γιώργος

Από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του συντοπίτη μας Γιώργου Δημόπολου, για την περιφέρεια,  αναζητούμε ένα τρόπο να θυμηθούμε και να θυμίσουμε ποιος είναι ο Γιώργος πέρα από κοινοτυπίες που συνηθίζονται αυτές τις μέρες.

Ψάχνοντας, βρήκαμε δεκάδες κείμενα / παρεμβάσεις του Γιώργου που αποτελούν και τις συστάσεις για τον ίδιο. Ο "δικός μας" Γιώργος δηλώνει παρών στην τοπική πραγματικότητα ακατάπαυστα, ακούραστα και κυρίως χωρίς φόβο. Πάντα στην ζυγαριά δίκαιου και ισχυρού να κρέμεται με όλη του την δύναμη στην πλευρά του δικαίου χωρίς να αναλογίζεται προσωπικό κόστος. 

Τί καλύτερο λοιπόν από το να θυμίσουμε ποιος είναι ο Γιώργος μέσα από τα κείμενα/ παρεμβάσεις του; Το Ξάνεμο ευχαριστεί τον Γιώργο για καθένα από αυτά και τον οικειοποιείται! 
Γιώργο σου ευχόμαστε ολόψυχα επιτυχία για το καλό του τόπου μας!

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμά του και σύνδεσμοι σε μερικά από τα δεκάδες κείμενα / παρεμβάσεις του.


\


Αυτό είναι ένα σύντομο βιογραφικό του σημείωμα:

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Η διεύθυνση του Εκκλησιαστικού Λυκείου Τήνου, η διδασκαλία της Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, καθώς η ευθύνη της Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων Γαλλίας, Ιταλίας, Ελβετίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, ως Συντονιστής στην Πρεσβεία μας στό Παρίσι, αποτέλεσαν την κοινωνική του ευθύνη. Μετά την συνταξιοδότησή του, ασχολείται ερασιτεχνικά με την γεωργία, την κτηνοτροφία την μελισσοκομία και την δημοσιογραφία, δημοσιεύοντας άρθρα στον ιστότοπο antopsia.blogspot.com, αλλά και κατά το παρελθόν στήν «Οφιούσα», «Ενδοχώρα», «Φάρο» και «Ξάνεμο». Με την δασκάλα Ιωάννα Παθιακάκη, έχουν μια κόρη και τρεις γιους.


Αυτά είναι μερικά από τα καίρια πάντα κείμενα / παρεμβάσεις του Γιώργου που σταχυολογήσαμε και παραθέτουμε. Υπάρχουν πολλά ακόμη από την τόσο δραστήρια παρουσία του Γιώργου στην τοπική μας κοινωνία αλλά και έξω από αυτή:

 Γ. Δημόπουλος: Αναφορά κατά χειρών αδίκων,  ή άλλως ύμνος εις την δικαιοσύνην  

Επιστολή προς Δωρόθεο

Περί αρχών και εξουσιών του τόπου τούτου

Κατά χειρών αδίκων (Μέρος δεύτερο) του Γιώργου Δημόπουλου

Θεολόγος: τρία χρόνια από την εκδημία του 

29 Μαΐου 1453. Κεφάλαιο τῆς ψυχικῆς ἱστορίας τῶν Ἑλλήνων

8 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Το εκκωφαντικό λίγο ευαγγελικά και ναρκισσιστικά πολύ  του εκκλησιαστικού λόγου

Η εκκλησιαστική  βία αποδίδει τοπικά

Αντιστοιχία ήχου και χρώματος

Υπαρξιακό αποκάρωμα

Η τραγική μοίρα μιας  φυλής

Διακονία  ή Σατραπεία;

Το φαινόμενο της αθεΐας σήμερα

Η κρίση στο ίδρυμα και η ελληνική αυτοσυνειδησία

Το βέβαιο κόστος της αλαζονείας

Ξεθωριασμένα ηγεμονικά  «αποτυπώματα»,  ή άλλως η αβάστακτη νοσηρότητα τεχνικών της  εξουσίας


2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάκη, σέ εὐχαριστῶ, σᾶς εὐχαριστῶ ὃλους σας. Τό μέγιστο ἠθικό αἲτημα ὃλων τῶν ἐποχῶν εἶναι νά σοῦ χαρίζει πρόσωπο ἡ ἲδια σου ἡ ψυχή, νά μήν καταξιώνεσαι καί νά μήν λαμβάνεις ὑπόσταση ἀπό τόν τίτλο. Ἡ καταξίωσή μας νά εἶναι γέννα τοῦ τρόπου ζωῆς μας. Ὃταν σέ βλέπω νά λέω π.χ τί δουλειά νά κάνει αὐτός; Εἶναι γιατρός; ἲσως. Εἶναι δάσκαλος; μπορεῖ. Εἶναι μελισσοκόμος; Δέν ἀποκλείεται… Ὃμως ἀποπνέει ἦθος, καλωσύνη, εὐγένεια, διάκριση τό πρόσωπό του, τό βλέμμα του μυρίζει θυμάρι… Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή