Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Κοινό Τηνίων: Άμεση σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών


Συντάχθηκε από Κοινό Τηνίων στις 9 Μαΐου 2020
Σαββατο, 9 Μαΐου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίτημα της
 Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης 'Κοινό Τηνίων' για άμεση σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα Κατά Των Ανεμογεννητριών
Εδώ και καιρό φοβόμαστε πως ο σκοπός κάποιων είναι να σπείρουν διχόνοια στους Τηνιακούς, που έχουν επιδείξει πρωτόγνωρη και αξιοθαύμαστη μαζικότητα, και το πετυχαίνουν εν μέρει, αν κάποιος διαβάσει τις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, για τις κρίσιμες εξελίξεις των ημερών.

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή του αγώνα, δεν χρειαζόμαστε πόλεμο ανακοινώσεων, δεν χρειαζόμαστε επικοινωνιακές τακτικές, χρειαζόμαστε σύγκρουση με την κομματική γραμμή και συμμετοχή στον πραγματικό αγώνα.

Ως Κοινό Τηνίων, από τη θέση ευθύνης που μας αναλογεί, αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό του νησιού και των κατοίκων του και ούτε μία στιγμή δεν βάλαμε το προσωπικό ή το πολιτικό μας συμφέρον πάνω από το συμφέρον του συνόλου.

Από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκαν οι αρνητικές συνέπειες των εγκαταστάσεων στο νησί μας, παλεύουμε να υπάρξει ενημέρωση του κόσμου για το σημαντικό αυτό θέμα. Πιστοί στις απόψεις μας συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμαστε το νησί μας, για να παραμείνει αλώβητο από κάθε είδους απειλή, από κάθε ξένο ή και εγχώριο οικονομικό συμφέρον που στρέφεται εναντίον του.

Δεν ζούμε με αυταπάτες. Ήμασταν σίγουροι ότι το νέο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ήμασταν σίγουροι ότι οι τροπολογίες για τα αιολικά δεν θα περάσουν. Είμαστε σίγουροι ότι μειώθηκαν ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες υπεράσπισης της φύσης της χώρας μας και μαζί και του τόπου μας.

Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι διαφωνούμε με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της πλειοψηφίας, τους μονόπλευρους χειρισμούς των προηγούμενων εβδομάδων, την απαράδεκτη δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ και μάλιστα την χρονική στιγμή που ο Τηνιακός λαός ζητούσε ουσιαστικά το δίκιο του στο βουνό.

Ακόμη, δεν καταλαβαίνουμε πως είναι δυνατόν κ. Δήμαρχε να ζητάτε την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά να απευθύνετε ευχαριστίες στους βουλευτές που το ψήφισαν. Πως είναι δυνατόν να προτείνετε δύο τροπολογίες αλλά να ευχαριστείτε τους βουλευτές που κατέθεσαν την μία η οποία και δεν πέρασε τελικά.

Θεωρείτε ότι είναι τίμιο προς τον κόσμο, να αφήνουμε στο απυρόβλητο βουλευτές που αρνήθηκαν να μιλήσουν με την Δημοτική Επιτροπή που εκπροσωπεί την θέληση του λαού που τους εξέλεξε; Θεωρείτε ότι είναι επιχείρημα ενάντια σε όλα τα προηγούμενα η επίδειξη ενός εγγράφου της προηγούμενης δημοτικής αρχής από το μακρινό 2004;

Εσείς κ. Κροντηρά θεωρείτε ότι η πρακτική νομιμοποίησης “δρόμων” που ξεφυτρώνουν εν μία νυκτί χωρίς έλεγχο συνεπειών είναι σωστή; Ακόμη και αν τότε η Τήνος δεν ήταν αντίθετη με την χρήση αιολικής ενέργειας αφού δεν γνώριζε την πραγματικότητα, θεωρείτε ότι ήταν σωστή αυτή η κίνηση της οποίας σήμερα βλέπουμε τις συνέπειες;

Έχετε και οι δύο ευθύνη ως προς την μη επικαιροποίηση του χωροταξικού της Τήνου που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στον αγώνα κατά των βΑΠΕ; Από το 2010 και σύμφωνα με τον Νόμο 3851/2010 επιτρέπεται να τοποθετούνται αιολικές εγκαταστάσεις και εκεί που τα τοπικά διατάγματα (Ζ.Ο.Ε. για την περίπτωση της Τήνου) το απαγορεύουν και
 μέχρι αυτά να εναρμονιστούν με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επιπλέον, όπως ενημερωθήκαμε από τον Σύλλογο Μηχανικών Τήνου, με την δημόσια διαμαρτυρία του, εδώ και κάποια χρόνια, τα μέλη του έχουν προετοιμαστεί για τον σκοπό αυτό και έχουν παρουσιάσει δημόσια την δουλειά τους. Γιατί η τελευταία δημοτική αρχή δεν συνεργάστηκε με τον τεχνικό κόσμο της Τήνου ώστε σήμερα να είχαμε εναρμονισμένο χωροταξικό σχέδιο και να μην μπορούσαν να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες κατά τις ορέξεις των επενδυτών, σε ολόκληρο το νησί;

Αρκετά όμως με το μακρινό ή και το πρόσφατο παρελθόν, όχι άλλα λόγια και επικοινωνιακές κοκορομαχίες. Σας καλούμε να σταματήστε να ασχολείστε με το ποιος έκανε τα χειρότερα λάθη, και να συνεχίσουμε όλοι μαζί να κοιτάζουμε κατάματα τον κοινό εχθρό της Τήνου.

Κάντε υπομονή και όταν απαλλαγούμε από αυτόν, οι πολίτες θα μπορούν με ψυχραιμία να κρίνουν ποιος έκανε τα χειρότερα λάθη και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους μόνοι τους. Αυτή την στιγμή ζητούν και ζητάμε ουσιαστική δράση αποτροπής της καταστροφής.

Ζητάμε την άμεση συνεδρίαση της επιτροπής και μάλιστα δημόσια
 ώστε να επανακαθοριστούν δυναμικά οι επόμενες άμεσες και αναγκαίες δράσεις για την ανάσχεση της καταστροφής του νησιού που είναι σε εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου