Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κοινό Τηνίων: Δεν είναι αθώοι





Συντάχθηκε από Κοινό Τηνίων στις 

Στις 7 Οκτώβρη 2020, ολοκληρώνεται η μακρόχρονη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου. Επτά ολόκληρα χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η καταδίκη των δολοφόνων είναι πλέον συνυφασμένη με την καταδίκη του ναζισμού και του φασισμού στην Ελλάδα.

Θεωρώντας από την πρώτη στιγμή ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, συνειδητοποιώντας την σημασία και τον συμβολισμό της δικαστικής της καταδίκης αλλά ταυτόχρονα γνωρίζοντας ότι ο φασισμός και ο ναζισμός τσακίζεται σε όλα τα μέτωπα, με συλλογικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, σε κάθε κοινωνικό χώρο, αιτούμαστε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου να ζητήσει με ψήφισμά του την καταδίκη της Χρυσής Αυγής όπως έχουν ήδη πράξει τα Δημοτικά Συμβούλια Αθηναίων, Βριλησσίων και Χανίων, το δε τρίτο με ομόφωνη απόφαση.

Προτείνουμε το παρακάτω ψήφισμα:

“Στις 7 Οκτωβρίου αναμένουμε την ανακοίνωση μιας ιστορικής σημασίας απόφασης, της απόφασης καταδίκης του φασισμού στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Παυλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καθώς και πλήθος άλλων εγκληματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, είναι ελάχιστα παραδείγματα της ναζιστικής και φασιστικής πρακτικής και ιδεολογίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, εκφράζει την συμπαράστασή του στα θύματα και στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης και προσδοκά την απερίφραστη καταδίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη.”

Επιπλέον καλούμε τον κόσμο, να δείξει για άλλη μια φορά τα αντιφασιστικά του αντανακλαστικά είτε συμμετέχοντας στην μεγάλη συγκέντρωση της 7 Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους, είτε οργανώνοντας αντίστοιχες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου