Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Κοινό Τηνίων: Η ανθρωπιά θα νικήσει

 

Νικούμε. Νικούμε.
Πάντα νικάει το δίκιο!
Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος.
Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο.
Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα.

                                   Γ. Ρίτσος  
                
Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020, μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα. Ιστορική τόσο για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση από την ελληνική δικαιοσύνη όσο και για την μεγαλειώδη συγκέντρωση του κόσμου έξω από το Εφετείο Αθηνών. Οι νεοναζί καταδικάστηκαν πρώτα από το αντιφασιστικό κίνημα, στην συνέχεια από ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και στο τέλος από την δικαιοσύνη.

Σε αυτό το αντιφασιστικό κίνημα θεωρούμε ότι ανήκουμε και εμείς, σαν αμεσοδημοκρατική δημοτική κίνηση και σαν πολίτες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου είχαμε φωνάξει “Δεν είναι ο δολοφόνος Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δολοφόνος”.

Σήμερα νικήσαμε μια μάχη, όμως ο πόλεμος δεν σταματά. Οι φασίστες μπορεί να φυλακίζονται αλλά ο φασισμός δεν φυλακίζεται. Ο φασισμός τσακίζεται. Ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο, στο καφενείο, στην γειτονιά, στην δουλειά, στο σχολείο, στην συνέλευση, στον αγώνα. Ο φασισμός τσακίζεται παντού όπου θα μπορούσε να γεννηθεί, ο φασισμός τσακίζεται όταν τσακιστεί και το σύστημα που τον γεννά.

Όσο υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, όσο υπάρχουν φράχτες, όσο υπάρχουν διωγμένοι άνθρωποι στον δρόμο ο πόλεμος δεν σταματά. Όσο υπάρχει εκμετάλλευση, όσο υπάρχει πείνα, όσο υπάρχει ανισότητα, ο πόλεμος δεν σταματά.

Με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες που ακολουθούν, η σημερινή δικαίωση του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, η σημερινή δικαίωση της Μάγδας, του Καντίμ Χουσείν και όλων των συγγενών και των φίλων των θυμάτων, η σημερινή δικαίωση όλου του αντιφασιστικού κινήματος, μας γεμίζει δύναμη και ελπίδα.

Η ανθρωπιά θα νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου