Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Ορθόδοξη-Καθολική Εκκλησία σημειώσατε Χ: Είναι και οι δύο αφορολόγητεςΑναδημοσίευση από "Ελευθεροτυπία" - ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι και στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί "πιστοί χριστιανοί" που δίνουν τα λεφτά τους στους απατεώνες της Εκκλησίας, ώστε τάχα "να πιάσουν τόπο". Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία όλου αυτού του πλούτου που συσσωρεύει η Εκκλησία από χίλιες-δυο πηγές, καταλήγει στις τσέπες διάφορων αρχιερέων, με την Εκκλησία να συνεχίζει να κρατά τους λαούς "υπό έλεγχο", διδάσκοντας τους να δεχτούν να βασανίζονται από τους δυνάστες τους τώρα, ώστε τάχα "να ανταμειφθούν σε μια άλλη ζωή"...

Η σκοταδιστική επιρροή της Εκκλησίας στις μάζες πρέπει να χτυπηθεί, και η εκκλησιαστική περιουσία να περάσει υπό λαικό έλεγχο.

Δεν πληρώνει, δεν πληρώνει το Βατικανό

Την κατακραυγή της ιταλικής κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη φορολογία ακινήτων. Ο Τύπος, αλλά και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύουν την ευνοϊκή μεταχείριση που επιφυλάσσει η Ρώμη για το Βατικανό, παρά την οικονομική κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης».

Όταν ξένοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον νεόκοπο και "τεχνοκράτη" ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, αν ο νέος φόρος ακινήτων θα επεκταθεί και στα εκκλησιαστικά ακίνητα, εκείνος απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, λέγοντας πως "δεν έχουμε ακόμη εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "La Repubblica", η αξία των ακινήτων που κατέχει η Καθολική Εκκλησία στην ιταλική επικράτεια ανέρχεται σε τρία δισ. ευρώ. Σύμφωνα με άλλες μελέτες, υπολογίζεται σε 2,2 δισ. ευρώ. Εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ακινήτων που ανήκουν στο Βατικανό σε 115.000. Η περιουσία αυξάνεται συνεχώς, αφού κάθε χρόνο τουλάχιστον 10.000 ευσεβείς Ιταλοί φροντίζουν να συμπεριλάβουν και την Αγία Έδρα στις διαθήκες.

Η ίδια η Εκκλησία ισχυρίζεται μέσω διαρροών ότι είναι "μόλις" 500 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση είναι αφορολόγητα.

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα με την ονομασία "Βατικανό πλήρωσε και εσύ τα μέτρα", με 160.000 μέλη. Στο twitter ανεβαίνουν 20 καινούργια μηνύματα για το θέμα κάθε λεπτό.

Στην πολιτική αρένα, είκοσι βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, κατέθεσαν τις ημέρες αυτές πρόταση νόμου για την επέκταση του νέου φόρου ακινήτων και στην εκκλησιαστική περιουσία.
Πηγή:Βαθύ κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου