Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ στην υποκρισία!

“Ώρα της Γης 2012″‎, η μεγάλη απάτη! ΟΧΙ στην υποκρισία! OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους!

ΟΧΙ στην υποκρισία!

Tο Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.
Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους, είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι!

Ο πλανήτης θα σωθεί όταν…
πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου,
αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας:
Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έφτασε η ώρα του Μαλάκα.
Το Σάββατο το βράδυ ο κάθε Μαλάκας εξ ημών καλείται να κλείσει όλα τα φώτα για να “σώσει” τη Γή.
Είναι να απορεί κανείς γιατί μια τέτοια πρωτοβουλία δεν εφαρμόζεται, ας πούμε, μια Δευτέρα πρωί για παράδειγμα, για να κλείσουν όλες οι βιομηχανίες, να πέσουν τα συστήματα πληροφορικής των Τραπεζών και να πάρουν μια ώρα τζάμπα μεροκάματο οι εργαζόμενοι. Για τη ΓΗ ρε γαμώτο!
Ή μια Τρίτη βράδυ, την ώρα του “prime time” των τηλεοράσεων παγκοσμίως. Για τη ΓΗ μας ρε γαμώτο!
Αλλά, ξέχασα.
Ο Μαλάκας δεν πρέπει να ρωτάει, μόνο να κατεβάζει διακόπτες.
 
Ενεργειακά μιλώντας, αν κλείσουμε μαζικά τα φώτα για μία ώρα νομίζω ότι περισσότερο επιβαρύνουμε το περιβάλλον παρά το οφελούμε. earth hour copy Ώρα της ΓΗΣ .... η ώρα του Μαλάκα 
 Αυτό γιατί το δίκτυο μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε μικροαλλαγές της ζήτησης ενέργειας αλλά μεγάλες αλλαγές (έστω και προβλέψιμες) είναι δύσκολο να “απορροφηθούν” απ’ το δίκτυο χωρίς σημαντικές περενέργειες και απώλειες (σκεφτείτε ότι μια μεγάλη μονάδα της ΔΕΗ μπορεί να χρειάζεται ακόμα και 2-3 μέρες για να τεθεί από το μηδέν σε πλήρη ισχύ).
Άρα γιατί γίνεται αυτή η κίνηση; Το λένε και οι διοργανωτές της: Για συμβολικούς λόγους. Θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα.
Ποιό το μήνυμα και σε ποιούς απευθύνεται;

Προφανώς θέλουν να πουν στους “υπεύθυνους” (βλ. κυβερνήσεις κλπ) ότι νοιάζονται για το περιβάλλον και απαιτούν από αυτούς να νοιαστούν επίσης.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;
Η δικιά μου εκτίμηση;
Greenwash (googlαρέ το αν δε ξέρεις τί σημαίνει).
Προσπαθούν απλά (όπως πολλά προϊόντα σήμερα) να σε πείσουν για τον “και καλά” οικολογικό τους χαρακτήρα όταν στην πραγματικότητα…….. Άσε, δε θες να ξέρεις τί κάνουν στην πραγματικότητα. Ή μπορεί κ να τα ξέρεις ήδη, δεν είναι αυτό το νόημα του post.
Αν λοιπόν νοιάζεσαι για το περιβάλλον, δε με νοιάζει αν θα σβήσεις τα φώτα σου για μια ώρα,με νοιάζει να τα σβήνεις πάντα όταν δε τα χρειάζεσαι. Το καλοκαίρι να αρκείσαι στον ανεμιστήρα και όχι στα 30000 btu του αρκουδίσιου σου. Το καλοκαίρι να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα και ανεμιστήρα και όχι με το αρκουδίσιο στους 15 βαθμούς και κουβέρτα γιατί κρυώνεις. Και όταν ΠΡΕΠΕΙ ντε και καλά να χρησιμοποιήσεις το αρκουδίσιο, τουλάχιστον έχε λίγη κοινή λογική. Όπως λέω και στη μάνα μου (που κοιμάται με ανοιχτό αρκουδίσιο και ανοιχτή πόρτα) “Θα σταματήσω να κλείνω την πόρτα σου τα βράδυα τη μέρα που θα καταφέρεις να μαγειρέψεις με τον φούρνο ανοιχτό.”
Αν θες και άλλες συμβουλές, ο τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) είναι γεμάτος από άρθρα του στυλ “10 απλοί τρόποι να σώσεις το περιβάλλον” κλπ. Σίγουρα μπορείς να βρεις κάποια.
 Η «Ωρα της Γης»: Το σώου της υποκρισίας
  Η καθεστωτική υποκρισία σήμερα έχει πάρει αποκρουστικές διαστάσεις: παίζεται και σε χολιγουντιανές, τελετουργικές παραστάσεις.

Μία από αυτές τις παραστάσεις της υποκριτικής αυθάδειας είναι και η «Ωρα της Γης»: Το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα με την «εθελοντική» συμμετοχή της κυβέρνησης και αρκετών επιχειρήσεων…

Η καμπάνια υλοποιείται «εργολαβικά» από τη λεγόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση WWF: Γνωστή για τις μεγάλες διαπλοκές της με διάφορες πολυεθνικές!!!!!

Επισήμανση: Οι περισσότερες επιχειρήσεις που δηλώνουν συμμετοχή, καθώς και τα υπουργεία, το Σάββατο 8.30, χρόνος όπου θα δοθεί η παράσταση της «Ωρας της Γης», είναι κλειστά!!!!

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το «Σαντορινιό»:
http://santo-rinios.blogspot.com/2011/03/oxi.html

OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!

"Ώρα της Γης 2011"‎, η μεγάλη απάτη!
ΟΧΙ στην υποκρισία!


Tο Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.

Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ

είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι! και των πολιτικών τους,

Ο πλανήτης θα σωθεί όταν πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου, αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας:

Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!


Με σαφήνεια επίσης δίνεται μια συνοπτική επεξήγηση της υποκρισίας.
Στο «Σαντορινιό» το αλιεύσαμε και αυτό:

http://santo-rinios.blogspot.com/2011/03/hours.html

ώρα της γής; εναλλακτικός τίτλος "the hours..." ή ώρες κι ώρες
Γράφει η Δέσποινα



Ούτως ή άλλως αυτήν την εποχή (και που να δείτε στην επόμενη....) είναι όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις (και να ορίσεις...) τι είναι μέινστριμ και τι όχι..

Πώς λέγαμε παλαιότερα ότι η δράση έχει και αντίδραση; Ε, έτσι και σήμερα, κάποιοι πανηγυρίζουν, άλλοι αδιαφορούν, άλλοι δε απορούν, αποστρέφονται(!) και το λένε κιόλας..

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αποστροφή (!) της ως προς τους εορτασμούς και τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων "η ώρα της γής" μας έστειλε το Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος".

Στο κείμενό της κάνει λόγο για "ανούσιο περιβαλλοντικό μάρκετινγκ" καθώς και για "πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών..."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με αφορμή τη γνωστή γιορτή που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας δηλώνει αποστροφή απέναντι:
Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα δεινά του πλανήτη.
Στη σκόπιμη απενεχοποίηση των βιομηχανιών και των εταιρειών – χορηγών της «Ώρας της Γης 200...+» που ευθύνονται για τα καθημερινά και τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρας μας.
Στην ανούσια φλυαρία του περιβαλλοντικού λόμπι και των όψιμων οικολόγων που αφιερώνουν ώρες σε καμπάνιες που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της γης»!, και ούτε λεπτό στα ουσιώδη περιβαλλοντικά προβλήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας.

Σε αυτή τη χώρα, η οποία:
πρωτοστατεί στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς κανένα πλάνο εξορθολογισμού της κατανάλωσης, και ενώ η παγκόσμια τάση επικεντρώνεται στη μείωση της κατανάλωση ρεύματος
αναλώνεται σε οικολογικά πανηγύρια τύπου «ώρα της γης», ανησυχώντας μην χάσουμε την πρωτιά από τις …Φιλιππίνες, αδιαφορώντας παράλληλα για την κατασπατάληση του ρεύματος
θεωρεί επίτευγμα να σβήσει τα φώτα Σάββατο βράδυ, όταν ούτως ή άλλως τα ενεργοβόρα κτίρια και βιομηχανίες δεν λειτουργούν,
ανοίγουμε τα μάτια μας – δεν είμαστε πιόνια
Απέναντι στις ανέξοδες οικολογίζουσες γιορτές η σιωπή μας είναι ένοχη και η άγνοιά μας επικίνδυνη, εάν θεωρούμε ότι έχουμε τελικά ευθύνη για την πραγματική διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην Ελλάδα.

Σε μια εποχή που ο πολίτης σβήνει το διακόπτη καθημερινά επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος (και όχι επειδή έχει οικολογική συνείδηση), οι συμβολικές γιορτές είναι προκλητικές…

 Τα τελευταία χρόνια, κάνουν θραύση οι λεγόμενες "παγκόσμιες ημέρες" που σημαίνει πως, κάποιοι, που τα ξύνουν νυχθημερόν δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, από το να καθιερώνουν κάτι σαχλαμάρες να σου φεύγει ο τάκος, και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν νύχια να ξυθούν, να τις αποδέχονται σαν υπνωτισμένα μογγολάκια.

Ελάτε να σας δείξω μερικές "παγκόσμιες ημέρες" να σας αραιώσουν λίγο τα μαλλιά.
Πάρτε μάτι τι σκαρφίζεται ο άνθρωπος όταν έχει πάθει μαλάκυνση στο τελευταίο στάδιο.
Ανάψτε τσιγάρο όσοι καπνίζετε (ηρεμεί τα νεύρα) και απολαύστε ..
Καθίστε όμως πρώτα, σε λίγο θα πάθετε ίλιγγο από την τόση ηλιθιότητα.

Παγκόσμιες Ημέρες

20 Φεβρουαρίου- Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης (απο δικαιοσύνη άλλο τίποτε)
22 Φεβρουαρίου- Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης (εμάς, όντως η πολλή σκέψη μας έφαγε)

14 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας (μπριζόλα; Κάτι μου θυμίζει! Και το ..πεολειχία τι είναι ρε σεις; ...καμιά αρρώστια; )
20 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας (κατά κει οδεύουμε..)
21 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (μείνατε πίσω, οι Έλληνες κοιμόμαστε 365 μέρες)

08 Απριλίου- Ημέρα του Έθνους των Ρόμα (παντού υπάρχει ένας Γύφτος)

01 Μαΐου- Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης (δώσε φούντα στο λαό, μπράβο, έτσι)
02 Μαΐου- Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου (αμ δε μου βγαίνει, όσο και να σφίγγομαι)
06 Μαΐου- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας (κατά της δίαιτας; λέει "κατά"; Λοιπόν, όποιος με πει χοντρό τον έσκισα..)
17 Μαΐου- Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας (ποιός φοβάται ποιόν;)

14 Ιουνίου- Διεθνής Ημέρα των Weblogger (αυτό εδώ, θα το διαβάσουν κάτι καλαμοκαβαλημένα δικά μας και θα γιορτάζουν όλο το χρόνο, να με θυμηθείτε)
26 Ιουνίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους (στις 1 Μαϊου άλλα έλεγες για το χασίσι.. Και ναι, στο να διακινούνται νόμιμα, βεβαίως, συμφωνώ απόλυτα)
27 Ιουνίου- Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας (της ποιανής περηφάνειας;)

17 Ιουλίου- Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης (αυτό το σχολίασα πρώτο πρώτο)
18 Ιουλίου- Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα (Αυτό πάντως στο χωριό μας, το λέμε γλύψιμο)
29 Ιουλίου- Διεθνής Ημέρα του Μαλάκα (είναι που έχω τα γενέθλιά μου, γι αυτό. Με θυμήθηκαν τα παιδιά, εύγε!)

08 Αυγούστου- Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού (όντως, μια φορά το χρόνο, σηκώνει κι έναν οργασμό, ε, του φούστη τώρα)
23 Σεπτεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας (αυτοί εκεί..απτόητοι)

02 Οκτωβρίου- Διεθνής Ημέρα Μη Βίας (τις υπόλοιπες 364 σκοτωθείτε, στα π@π@ρια μου)
08 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Αυγού (ε, να μην γιορτάσει κι αυτό, κοτζάμ αυγό;)
15 Οκτωβρίου- Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού (το καφέ να περιμένει λίγο ακόμη παρακαλώ)
15 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών (πάλι καλά που δεν είπαν να πλύνουμε τον κώλο μας, θα ανησυχούσα σοβαρά)
16 Νοεμβρίου- Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας (αν είναι έτσι, εγώ γιορτάζω κάθε μέρα..)
27 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής (και τι σκ@τά θα φάμε;)

Με καταλάβατε τώρα τι εννοούσα;
Μας βάλανε προχτές στην οικοδομή που ζω, -και στα 4 ασσανσέρ-, ειδοποιήσεις, για την ημέρα λέει "της γης", και να σβήσουμε τα φώτα για το καλό της γης μας και τα 9μερα του Πολυχρόνη. Πήγα κάτω στο γραφείο, και είπα της λεγάμενης, "τόλμα να δώσεις εντολή να κατεβάσουν τίποτε γενικές ασφάλειες να μου καεί κανένα πισί, και θα σε πώ μετά ποιά είναι η γιορτή της επόμενης μέρας, (η "παγκόσμια ημέρα δρομέων μεγάλων αποστάσεων σε χρόνο Ντε-Τέ").

Μια άλλη πάλι δόση, χιλιάδες βαρεμένα, χοροπηδάγανε σαν μαϊμούνια πάνω κάτω, για να ...σιάξουν λέει τον ...άξονα της γης.
Ρε σας λέω, δεν πάμε καλά, κάτι μας πειράζει.
Κάτι μας ταΐζετε, ή με κάτι μας ψεκάζετε οι από πάνω, δεν μπορεί..
Άντε μαλάκες, κόφτε το, γιατί όντως πάτε να μας αποχαζέψετε τελείως.. !


ΜΗΝ σβήσετε τα φώτα σας την ώρα της γης!

 Δεν πιστεύω να κάνετε καμιά μαλακία και να σβήσετε τα φώτα σας δήθεν για να σώσετε τη γη.. Εκτός και αν επιμένετε να κάνετε το καθήκον σας απέναντι στα κέντρα εξουσίας αυτού του πλανήτη που σας καλούν να συμμετέχετε στην καμπάνια τους ώστε να αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες τους ή τουλάχιστον να τις μοιραστείτε μαζί τους.. Γιατί πραγματικά, αν δεν ζείτε ακόμα σε σπηλιές και καταναλώσετε ενέργεια για να κινείστε, να ζεσταίνεστε, να μαγειρεύετε, να πλένεστε, να βλέπετε, να ζείτε, να αναπνέετε, τότε ναι! Είστε υπεύθυνοι ή τουλάχιστον συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της γης μας.. Είστε τόσο ελεεινοί και «κοπρίτες» που όχι μόνο δεν «τα φάγατε μαζί» αλλά και τα καταστρέψατε μαζί!
Τι μας λένε λοιπόν τα διεθνή κέντρα εξουσίας που διοργανώνουν αυτή τη καμπάνια; Δηλαδή οι διαβόητες MKO (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που λυμαίνονται τις κρατικές επιδοτήσεις, υπουργεία, (ναι και υπουργεία μαζί) μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες κλπ..κλπ..; Τι μας λένε; Ότι το πρόβλημα του πλανήτη δεν είναι ο τρόπος που παράγεται η ενέργεια αλλά ο τρόπος που καταναλώνεται! Ότι δεν φταίνε αυτοί που παράγουν και πουλάνε την καταστροφική για το περιβάλλον ενέργεια, ότι δεν φταίνε αυτοί που εγκαθιστούν ακόμα και πυρηνικά εργοστάσια, αλλά φταίνε αυτοί που καταναλώνουν την ενέργεια! Δηλαδή φταίνε αυτοί που καταναλώνουν το δηλητήριο και όχι αυτοί που το παράγουν και γιαυτό πρέπει να τους αφήσουμε ελεύθερους να παράγουν την ενέργεια τους αλλά εμείς οφείλουμε να μειώσουμε την κατανάλωση της γιατί διαφορετικά είμαστε τουλάχιστον συνυπεύθυνοι!
Κλείσε λοιπόν φίλε και φίλη μου τα φώτα σου ώστε να διαμαρτυρηθείς εντόνως στον εαυτόν σου γιατί το εργοστάσιο σου ρυπαίνει το περιβάλλον.. Γιατί το πυρηνικό σου εργοστάσιο σπέρνει τον όλεθρο.. Άσε που γέμισες και τον Ασωπό με τα σκατά σου.. Άσε που παράγεις και πουλάς πετρέλαια ενώ είναι βέβαιο ότι θα μπορούσες να παράξεις άλλες εναλλακτικές μορφές πιο φιλικές στο περιβάλλον.. Είσαι δε, τόσο ανεύθυνος πολίτης και «κοπρίτης» που κινείσαι ακόμα με βενζίνη και δεν βάζεις στο αυτοκίνητο σου ένα πανί για να κινείσαι με τον αέρα.. Άσε που ανάβεις το κλιματιστικό σου όταν σκας από τη ζέστη.. Άσε που πίνεις ένα ολόκληρο ποτήρι νερό όταν διψάς και δε σου φτάνει μισό ποτηράκι.. Άσε δε, τη γαϊδουριά που αναπνέεις με έναν τρόπο άκρως ασύμφορο και αντιοικονομικό.. Πιο χαλαρά και πιο ευγενικά ρε μαλάκα.. Τον αέρα που βρίσκουμε μπροστά μας δεν τον χλαπακιάζουμε σα ζώα! Αν έχεις οικολογική συνείδηση να αναπνέεις κάθε ένα λεπτό και να αφήνεις και λίγο αεράκι και για τους άλλους..
Μην σβήνετε τα φώτα σας λοιπόν!! Κρατείστε τα ανοιχτά! Είμαστε που είμαστε βυθισμένοι στα σκοτάδια της προπαγάνδας και της παθητικότητας.. Η γη θέλει φως και όχι σκοτάδι.. Αλλά αν τελικά θέλουμε να σβήσουμε τα φώτα μας, τότε μόνο ένα λόγο έχουμε για να το κάνουμε. Για να ζήσουμε λίγες στιγμές αγνού και άδολου σεξ χωρίς κοινωνικές και ιδεολογικές προσμίξεις, για να ζήσουμε αυτό δηλαδή που αποτελεί τη μόνη βαθειά οικολογική πράξη του σύγχρονου ανθρώπου.. Μόνο αν ακούσω εκείνη την ώρα μαζικά βογγητά ικανοποίησης να αναδύονται απ τα παράθυρα στον μολυσμένο αέρα της πόλης, μόνο τότε θα πιστέψω ότι πράγματι πρόκειται για την αληθινή ώρα της γης και ότι υπάρχει ελπίδα να σωθεί αυτός ο πλανήτης..

 
Δελτίο Τύπου του "Αρχιπελάγους"

Με αφορμή τη γνωστή γιορτή που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας δηλώνει αποστροφή απέναντι:

Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα δεινά του πλανήτη
Στη σκόπιμη απενεχοποίηση των βιομηχανιών και των εταιρειών – χορηγών της «Ώρας της Γης 200...+» που ευθύνονται για τα καθημερινά και τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρας μας

Στην ανούσια φλυαρία του περιβαλλοντικού λόμπι και των όψιμων οικολόγων που αφιερώνουνώρες σε καμπάνιες που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της γης»!, και ούτε λεπτό στα ουσιώδη περιβαλλοντικά προβλήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας.
Σε αυτή τη χώρα, η οποία:

πρωτοστατεί στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς κανένα πλάνο εξορθολογισμού της κατανάλωσης, και ενώ η παγκόσμια τάση επικεντρώνεται στη μείωση της κατανάλωση ρεύματος

αναλώνεται σε οικολογικά πανηγύρια τύπου «ώρα της γης», ανησυχώντας μην χάσουμε την πρωτιά από τις …Φιλιππίνες, αδιαφορώντας παράλληλα για την κατασπατάληση του ρεύματος

θεωρεί επίτευγμα να σβήσει τα φώτα Σάββατο βράδυ, όταν ούτως ή άλλως τα ενεργοβόρα κτίρια και βιομηχανίες δεν λειτουργούν,
ανοίγουμε τα μάτια μας – δεν είμαστε πιόνια

Απέναντι στις ανέξοδες οικολογίζουσες γιορτές η σιωπή μας είναι ένοχη και η άγνοιά μας επικίνδυνη, εάν θεωρούμε ότι έχουμε τελικά ευθύνη για την πραγματική διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην Ελλάδα.
* Σε μια εποχή που ο πολίτης σβήνει το διακόπτη καθημερινά επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος (και όχι επειδή έχει οικολογική συνείδηση), οι συμβολικές γιορτές είναι προκλητικές…Θαλάσσια Ερευνητική Βάση
Τ.Θ 229, 83 102, Όρμος Μαραθοκάμπου, Σάμος
Τηλ: 22730 37533, 22730 31862

Χερσαία Ερευνητική Βάση
Τ.Θ 1, 83 301,Ράχες - Ικαρία
Τηλ: 22750 41070, 22757 70638 Φαξ: 22750 41070

Γραφείο Διεκπεραίωσης
Μ. Βόδα 89, 10440 Αθήνα, τηλ 210 8253024
info@archipelago.gr
http://www.archipelago.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου