Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Επώνυμα...


Με αφορμή το πιο κάτω σχόλιο φίλου ανώνυμου αναγνώστη, σε προηγούμενή μας ανάρτηση,  θα επιχειρήσουμε να τοποθετηθούμε στα ερωτήματα που θέτει.

"Αγαπητέ Ξάνεμε
Χαίρομαι για την ευαισθησία που βγάζεις στο blog φυσικά κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν αξίζει το κόπο ή αν αυτό ενδιαφέρει κάποιον
Τα πάντα καταρρέουν παντού και στην Τήνο . Τα πάντα γίνονται οικόπεδα και μπετόν .
Χάσαμε την νησιωτικότητά μας και γίναμε πόλη .
Θα ήθελα όμως μιας και όλοι είμαστε γνωστοί να ξεκαθαρίσετε την θέση σας σχετικά με το ελικόπτερο μιας και ανήκετε και εσείς σε αυτό τον χώρο θα θέλαμε εμείς οι αναγνώστες σας να μας πείτε την άποψή σας για το σχετικό ζήτημα και να μην βγάζετε την ουρά σας απέξω .
Τελευταία είδα και μια κίνηση σας σχετικά με τις κατευθύνσεις σας ως προς τις εκλογές.
Θα θέλαμε τις θέσεις σας και σίγουρα θα είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια αν μας εκφράζει!
Ευχαριστώ ."

Οι διαχειριστές του Ξάνεμου είμαστε πράγματι όλοι γνωστοί. Αυτό νομίζουμε ότι εννοείς όταν λες όλοι. Θα επιθυμούσαμε και από τους αναγνώστες μας το ίδιο.
Χαιρόμαστε ειλικρινά με την σειρά μας που επισημαίνεις την «ευαισθησία» μας. Εμείς το αποκαλούμε προσήλωση στις αρχές μας. Αλίμονο αν αυτή την εποχή που τα πάντα καταρρέουν, που όλα γίνονται τσιμέντο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να ακολουθούσαμε τον εύκολο δρόμο τις «τσιμεντοποίησης».

Και φυσικά έχουμε αποδείξει ότι την ουρά μας την βάζουμε εκεί που χρειάζεται και δεν την κρατάμε απέξω.

Το «μείζον» όπως εξελίχθηκε και προβλήθηκε θέμα για τον δήμο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που υπογράφτηκε με την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία «interamerican» και αφορά αερομεταφορές ασθενών συμπατριωτών μας δεν έχει καμιά σχέση με δημοτικό ΕΚΑΒ. Σίγουρα από μόνο του δεν αντικαθιστά κανένα ΕΚΑΒ. Ένα ΕΚΑΒ που μέχρι τώρα ήταν αρωγός και σωτήρας χιλιάδων αρρώστων συμπατριωτών μας, με διακομιδές από στεριά, θάλασσα και αέρα, πολλές φορές κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ενός ΕΚΑΒ που έχει πληρώσει με το αίμα δεκάδων διασωστών στην προσπάθειά τους  να φτάσουν πιο γρήγορα, πιο μακριά για να σώσουν μια ακόμα ζωή με αντάλλαγμα την δική τους . Ενός ΕΚΑΒ που σώζει όλες τις ώρες και μέρες, και που και ακόμη και σήμερα παραμένει απαραίτητο όταν βασιλεύει ο ήλιος, ή όταν ο καιρός δεν είναι καλός. Ενός ΕΚΑΒ που λοιδορήθηκε και απαξιώθηκε στο όνομα μιας ιδιωτικής εταιρίας που σήμερα είναι, αύριο δεν την συμφέρει ή δεν μπορούμε να την πληρώσουμε, και δεν είναι.
Μακάρι να πετύχει. Αυτό θέλουμε και μεις. Να σώζονται ζωές με οποιοδήποτε «κόστος». Αυτός είναι και λόγος που «βγάλαμε την ουρά μας απέξω» παρ όλες τις αντιρρήσεις και ενστάσεις μας. Οι ανθρώπινες ζωές. Δεν μπορεί να τεθεί λοιπόν θέμα οικονομικό σε καμία περίπτωση. Το θέμα που τίθεται είναι πολιτικό και ουσιαστικό: Η απαξίωση του δημόσιου φορέα, η παραδοχή της αναποτελεσματικότητάς του το μόνο που ωφελεί είναι την ιδιωτική εταιρία και σε καμία περίπτωση τον πολίτη. Η διεκδίκηση δημόσιας υπηρεσίας, όχι μόνο στην ποιότητα της προ μνημονίου εποχής, αλλά βελτιωμένη, απαλλαγμένης από οικονομικά συμβόλαια και με μοναδικό κριτήριο τον άνθρωπο είναι μονόδρομος.  

Για το τελευταίο σκέλος του σχολίου, είχαμε θυμίσει σε σχόλιο πρόσφατης ανάρτησης την ταυτότητα του Ξάνεμου. Να την επαναλάβουμε και δω: Ξάνεμο: Εναλλακτική κίνηση πολιτών Τήνου. [...] Σε όλα αυτά η πρωτοβουλία που ξεκίνησε με μια πρόσκληση – πρόκληση θα συνεχιστεί με την συγκρότηση μέσα στο επόμενο διάστημα μιας κίνησης πολιτών που δυναμικά θα πιέσει την τοπική αυτοδιοίκηση να δεσμευτεί και να υλοποιήσει προτάσεις. Παράλληλα θα αποτελέσει χώρο ανοικτής δημόσιας συζήτησης, εξασφαλίζοντας, έστω και εξωθεσμικά, βήμα στους Τηνιακούς.
Στην πρωτοβουλία αυτή καλούμε όλους να συμμετέχουν.
 Για την διευκόλυνση της επικοινωνίας δημιουργείται το παρόν διαδικτυακό ιστολόγιο xanemo.blogspot.com
Έτσι γεννήθηκε το Ξάνεμο και έτσι παραμένει χώρος διαβούλευσης στον οποίο καθένας που είναι διατεθειμένος να «εκτεθεί» και να διεκδικήσει είναι προσκαλεσμένος.
Δεν κρύψαμε λοιπόν όλο αυτό το διάστημα  πως στόχος, όπως και το 2010, είναι «η δυνατότητα μιας εναλλακτικής παρέμβασης στις δημοτικές εκλογές που έρχονται. Να συζητήσουμε για τη συγκρότηση ενός τρίτου αυτοδιοικητικού σχήματος, ανεξάρτητου από κομματικές, συντεχνιακές ή άλλες εξαρτήσεις. Με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων και του επικεφαλής.»
 Κλείνονταςθέλουμε να πιστεύουμε η διαρκής υπενθύμιση της συμμετοχής μας σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που αποπροσανατολίζει από την ουσία αυτών που γράφουμε και επικεντρώνει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας στον διαχωρισμό και την ομαδοποίηση, προέρχεται από ανθρώπους που αδυνατούν να αντεπιχειρηματολογήσουν και που κρίνουν αντιλαμβάνονται την πολιτική μόνο με χρωματιστές μπάρες με ποσοστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου