Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Άνευ σχολιασμού...

 

13 σχόλια:

  1. Άνευ σχολιασμού ........ Τι είναι πάλι αυτό ; Κάτι μου ξέφυγε Τι συμβαίνει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΚΑΛΑ: ΚΛΑΣΤΕ ΜΑΣ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΕ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά η οικονομική κρίση δεν κτυπάει μόνο το πορτοφόλι και το ηθικό των πολιτών, αλλά προκαλεί κι εγκεφαλικό εκφυλισμό (ή στα πιο απλά), τη λεγόμενη μαλακία των συμπεριφορών. Ένα τέτοιο περιστατικό είναι και το ανωτέρω.
    Αντί λοιπόν στην Τήνο να δούμε το τι γίνεται από μια σειρά νέων κυβερνητικών εφαρμογών, που έχουν άμεση σχέση, όχι μόνο με την τσέπη του καθ' ενός εξ ημών, αλλά και με τη συνολική οικονομική ζωή του νησιού, καθόμαστε και μαλακιζόμαστε με χαζοχαρούμενες αναφορές.
    Θα ήθελα λοιπόν να έβλεπα το τι σκέφτεται το "Ξάνεμο , αλλά προπαντός ο Δήμος της Τήνου και η δημοτική κουστωδία του, με την ιστορία των μικρών ζυθοποιιών, που πλήττονται φορολογικά και ουσιαστικά οδηγούν στο κλείσιμο μιας μικρής ποιοτικής και κυρίως περιφερειακής ανάπτυξης, όπως είναι η περίπτωση της επένδυσης στην μπύρα "Νήσος" της Τήνου.
    Φυσικά κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν μας νοιάζει, γιατί είναι ανακατεμένη η Τσόκλη. Αν όμως το δεις ανοικτόμυαλα και διαφορετικά, τότε θ’ αντιληφθείς ότι η τοπική παραγωγή και η οικονομική ζωή από κάτι τέτοια μπορεί να πιάσει την άκρη στο κουβάρι που οδηγεί στην μείωση της ανεργίας και στην αναβάθμιση του νησιού. Δεν είναι δυνατόν να πριμοδοτούμε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ( δηλαδή τη Heineken) που ελέγχει το 75% της εγχώριας παραγωγής και διακίνησης της μπύρας και ν’ αδιαφορούμε ως καταναλωτές και συντοπίτες, σ’ ένα τοπικό προϊόν, που πέρα από τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, διαφημίζει εμμέσως και το νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν από '' τη σειρά των νέων κυβερνητικών εφαρμογών" ξεχωρίσατε ως μείζον θέμα "την ιστορία των μικρών ζυθοποιιών", μας συγχωρείται πολύ, αλλά θα σας παραπέμψουμε στην πρώτη παράγραφο του σχολίου σας.
      Αν πάλι δεν καταλάβατε την σκοπιμότητα της αλληγορικής πιο πάνω ανάρτησης, δεν φταίμε εμείς.

      Διαγραφή
    2. Μπορείτε να είστε ήσυχος τώρα κ. Ανώνυμε. Το άρθρο για τις μικρές ζυθοποιίες όπως η "Νήσος" που τόσα προσφέρει στο νησί μας, απορρίφθηκε.

      Διαγραφή
  4. Ευτυχώς και τα έχετε τακτοποιήσει όλα στη συνείδησή σας κι έτσι αφού αργεί η επανάσταση, το ρίχνουμε στο καλαμπούρι, έτσι για να περνάει η ώρα.
    Βέβαια για σας, τα μείζονα είναι σημαντικότερα του τιποτένιου, αφού θα κάνετε το νησί μια όαση ριζοσπαστισμού, μέσα στο συντηρητικό και φασιστικό περίγυρο των Κυκλάδων, γι αυτό και δεν σας απασχολούν μικροπροβλήματα , όπως λ.χ. το τι παράγεται από τους καπιταλιστές στην Τήνο. Το αν λοιπόν φίλτατοι η «Νήσος» και κάθε άλλη τοπική διαφήμιση στο νησί δεν απασχολεί τον τηνιακό πόπολο, θα ήθελα να ‘ξερα, τι είδους δουλειές περιμένετε να έρθουν στο νησί, για να βρει εργασία ο ντόπιος άνεργος. Γιατί όπως και να το κάνουμε, "αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι". Κάποια δουλειά πρέπει να κάνουμε για να ζήσουμε, μέχρι να έρθει η ευλογημένη μέρα της επανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε τοπική κοινωνία έχει ανάγκη ανάδειξης και διαφήμισης και αυτό το ξέρουν και το κάνουν πολύ καλά οι άνθρωποι της Νήσος όμως είναι αμφίρροπο, αλλά αναλογίστε πραγματικά τι προσφέρει στον τόπο η μπύρα Νήσος, εκτός από την τέρψη του στόματος.

      Και μέχρι να γίνει επανάσταση έχουμε πολύ δουλειά φίλτατοι. Να την προετοιμάσουμε. Καλή σας Νύχτα.

      Διαγραφή
    2. όμως είναι * αμφίδρομο

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά ώρες ώρες δε μπορώ να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται ορισμένοι. Πραγματικά προσπαθώ αλλά δε μπορώ . προσπαθώ να καταλάβω για παράδειγμα ότι, ζώντας σε μία χώρα που ουσιαστικά «καίγεται» είτε από την ανεργία, είτε με τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» είτε από τα ασφαλιστικά μέτρα, το πρόβλημά μας να είναι οι μπύρες!!!! Και η ελληνική κτηνοτροφία έχει πρόβλημα από όλα αυτά όμως δεν είδα κανένα να «νοιάζεται». Στην Τήνο, τα σκουπίδια πληθαίνουν χωρίς να υπάρχει διαχείριση, ανεργία υπάρχει και εντείνεται, τώρα η απεργία των πλοίων που κρατά το νησί αποκομμένο. Όμως εντάξει ασχολούμαστε με τις μπύρες!!
    Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απεργία των πλοίων γιατί σ' ανησυχεί, αφού βοηθάει στην αποανάπτυξη.
    Τα προϊόντα που ταξιδεύουν, κτυπούν την τηνιακή παραγωγή. Το γάλα, τα κρέατα, ακόμα και τα λεμόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς συμπλήρωση των γνώσεών σας, αγαπητοί μου επαναστάτες του 'Ξάνεμου", υπάρχει ένα εξαιρετικό βιβλίο προς τέρψη αναγνώσεως.

    "Η μπύρα και η επανάσταση".
    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0CFkQFjAIahUKEwj8uqTWxfjIAhWE6RQKHWw8AM8&url=https%3A%2F%2Fbooks.google.com%2Fbooks%2Fabout%2FBeer_and_Revolution.html%3Fid%3DulnTCh7zbWwC&usg=AFQjCNEEwnR9BJQoRgiylojuMYxSnrGq8A&sig2=TuxKM6JPiKNaImqlsXGQAg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλαξ άνθρωπος επί παντί λόγω επτοήσθαι φιλεί.
    Ηράκλειτος

    ΥΓ: και πίνει μπύρες και πίνει μπύρες και πίνει μπύρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή