Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Πάει και το υποθηκοφυλακείο…


Έχει δημοσιευθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για διαβούλευση, σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» το οποίο καταργεί το υποθηκοφυλακείο Τήνου και την  μετακίνηση του στην Σύρο.
Με την μετακίνηση αυτή πλήττονται το σύνολο των πολιτών, για συναλλαγές που θα κάνουν με τους συμβολαιογράφους ή το υποθηκοφυλακείο. Φανταστείτε για ένα απλό έλεγχο ενός ακίνητου, θα πρέπει να πάνε στην Σύρο, με ότι αυτό συνεπάγετε. Είναι ένα  ακόμα πλήγμα στην συνεχή υποβάθμιση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι λοιπών στις 14.00, σήμερα 5 Ιούλιου,  ΠΡΕΠΕΙ όλοι να γράψουμε τα σχόλια μας στην ιστοσελίδα του υπουργείου : http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=6471
και τα σχόλια πρέπει να αφορούν το άρθρο 1 στην παράγραφο 1.37
"37) «Σύρου, με έδρα την Ερμούπολη Σύρου, στο οποίο υπάγονται οι νήσοι Σύρου, Άνδρου, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Σερίφου, Σίφνου, Τήνου και Κιμώλου, οι οποίοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Ερμουπόλεως, Κορθίου, Άνδρου, Γαυρίου, Πάρου, Μυκόνου, Τήνου, Μήλου-Κιμώλου, Κύθνου, Σερίφου και Σίφνου."



Τι να γράψουμε; Μπορούμε να αντιγράψουμε από το κείμενο του Δημάρχου, ή από το κείμενο των δικηγόρων της Σύρου που θα βρείτε πιο κάτω.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου