Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κοινό Τηνίων: Κάλεσμα για την δίκη της 17ης Νοέμβρη




Κυριακή, 13 Νοέμβρη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα για την δίκη της 17ης Νοέμβρη

Με έκπληξη ακούσαμε από τον δήμαρχο Τήνου, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της 4ης Νοέμβρη, να διαβάζει την από 19/2/16 επιστολή του λιμενάρχη Τήνου (δύο μέρες μετά την αναβολή της δίκης) προς την Κυρία Εισαγγελέα πρωτοδικών Σύρου, με την οποία ζητά να παραπεμφθεί η δίκη στο μονομελές πλημμελειοδικείο της Σύρου για λόγους «ασφάλειας και δημόσιας τάξης» όπως λέει.

Ο λιμενάρχης για να τεκμηρίωσει τους φόβους του επικαλείται αορίστως : «1. Πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας για την δημιουργία έκρυθμης κατάστασης σχετικά με την επικείμενη δίκη 2. Δημόσιες τοποθετήσεις – παρεμβάσεις σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά». Ξεχνά ο λιμενάρχης το κλίμα που επικράτησε στην πρώτη δίκη της 19ης Φλεβάρη ή ήταν σε άλλη δίκη; Μήπως προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις;

Μεταξύ των σχετικών που επικαλείται ο λιμενάρχης είναι και δυο Δελτία Τύπου της δημοτικής μας κίνησης.

Το πρώτο στις 17 Φλεβάρη, αναφέρεται στο σχολιασμό του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο, η παράταξή μας έφερε θέμα διερεύνησης περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας από τον λιμενάρχη. Το θέμα ήταν άσχετο με την επικείμενη δίκη. Το δεύτερο ΔΤ περιέχει το κάλεσμα της δημοτικής μας κίνησης για συμπαράσταση στην άδικη δίωξη των συμπολιτών μας. Είχαμε πει τότε:

«Στις 19 Φλεβάρη δεν διώκονται μόνο οι 9 συμπολίτες μας, διώκεται όλη η Τήνος.

Διωκόμαστε από όλους αυτούς τους κύκλους που έφεραν την αναταραχή και την ανωμαλία στην Τήνο.

Δικάζεται η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια μας.

Δικάζεται το μέλλον της Τήνου και η δυνατότητά μας να μιλάμε, να περπατάμε και να διεκδικούμε ελεύθερα.

Δεν μας κάλεσαν αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε εκεί.

Να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας και στο δήμαρχο, ως θεσμό και να δώσουμε με την παρουσία μας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς τους κύκλους.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Κοινό Τηνίων» θα είναι εκεί».

Αυτό το κάλεσμα επαναλαμβάνουμε και τώρα. Πιο δυνατό από την προηγούμενη φορά.

Ζητάμε και από τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου - και ειδικότερα από την παράταξη του κυρίου Κροντηρά, μέλη της οποίας είναι κατήγοροι - να κάνουν το ίδιο.

‘Όπως στις 19 Φλεβάρη παρευρεθήκαμε κόσμια, χωρίς να υπάρξει υποψία για να γίνει το παραμικρό, έτσι και τώρα θα πρέπει να είμαστε εκεί.

Αν παρ όλα αυτά η δίκη μεταφερθεί στην Σύρο, υποσχόμαστε στους κατηγορούμενους, ότι θα είμαστε και στην Σύρο ή όπου αλλού θελήσουν να την πάνε.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Κοινό Τηνίων»

2 σχόλια:

  1. Αναβολή της δίκης έγινε,ανακοπή του δεσποτικού μένους αποκλείεται να υπάρξει.Αυτή είναι η....πατρική αγκαλιά στην οποία κλείνει όλο του το ποίμνιο,αυτός είναι ο Πατέρας που συγχωρεί τον άσωτο.(στην περίπτωσή μας όμως ο υποφαινόμενος άσωτος έχει,κατά κοινήν ομολογίαν όλο το δίκιο με το μέρος του).Πού, σε ποιους παπάδες να ακουμπήσει ο χριστιανός?Ποια μεγάλα ψεύτικα λόγια να πιστέψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι παμπόνητος διαβολεμενος ξέρει ότι είμαστε μαλάκες και ότι ουδέποτε έχουμε αντισταθεί δυναμικά σε τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή