Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Απλά το αποδεχτήκαμε...

-«Άδικα σας ξύπνησα!»
Βιάστηκε να πει και συνέχισε:
-«Τελικά δεν θα σας χρειαστούμε. Όχι… γιατί το λύσαμε το πρόβλημα… Όχι… δεν τα καταφέραμε. Απλά το αποδεχτήκαμε!»



Καθώς φαίνεται το Κοινό Τηνίων με τις ανακοινώσεις του δυναμιτίζει το κλίμα.

Το Ξάνεμο επίσης.

Ακόμη και αναφορές στην εισαγγελία για αντιεξουσιαστές στο νησί πιθανώς να έγιναν... (μεγάλη παρένθεση, αλλά ο μόνος γνήσιος αντιεξουσιαστής στο νησί σήμερα, είναι μάλλον ο μητροπολίτης, που δεν θέλει ούτε διοικούσα ούτε και νόμους πάνω από το κεφάλι του).

Παραμονή της εκδίκασης της υπόθεσης για τα γεγονότα στο ίδρυμα, οι μόνοι που ουσιαστικά δυναμιτίζουν το κλίμα, το κάνουν με ζήλο από υπηρεσιακές θέσεις. Παράλληλα βέβαια, ο ζήλος αυτός, δεν εκδηλώνεται με την ίδια ένταση σε άλλα υπηρεσιακά θέματα. Τουλάχιστον δεν μας έχουν κοινοποιηθεί (ούτε και προς την Δημοτική Αρχή εξ όσων γνωρίζουμε) οι αναφορές προς την εισαγγελία για το κουφάρι. Ελπίζουμε κι εμείς σαν την Ζάκυνθο ίσως, σε ένα-δύο χρόνια, με τις “διαπιστωμένες στο βυθό μετακινήσεις”, να ξεβραστεί παραδίπλα και να αποτελεί πόλο έλξης επιπλέον τουριστών.

Η υπόθεση ίδρυμα, και παρά τον μερικό συμβιβασμό της σημερινής δημοτικής αρχής, ήταν και θα παραμένει το ναυάγιό σας στο νησί. Γιατί υπάρχουν υποθέσεις που δεν κρίνονται εκ του αποτελέσματος αλλά από την εικόνα που άφησαν στην συνείδηση των κατοίκων.
Η τελική απολογία πάντα θα γράφει: Ένας δήμαρχος που συμβιβάζεται (με την μόνιμη απαξίωση της επιτροπής αλλά και την κατάρτιση κατά γενική ομολογία ανεπαρκών “διπλωματικών” αποστολών για την επαφή με την κεντρική εξουσία). Ένας πρώην δήμαρχος πλήρως συμβιβασμένος (αποδεχόμενος άνευ κριτικής κατήγορους στην δημοτική του κίνηση). Και ένας τόπος ολόκληρος εξοργισμένος από τις μεθοδεύσεις των καταχραστών εξουσίας.

Ο φόβος να φυλάει τα έρμα...


Για το Ξάνεμο
Γιάννης Βιδάλης




ΥΓ: Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του κυβερνώντος (λέμε τώρα) κόμματος σφυρίζουν αδιάφορα, καθυστερώντας καταλυτικά την κατάθεση της τροπολογίας αποκατάστασης του καθεστώτος του ιδρύματος. Μετά την πάλη με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα πέτυχαν ως είναι γνωστό και το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας... Που καιρός να υποβάλεις μια τροπολογία όταν σκίζεις μνημόνια... Για τον “αντιπολιτευόμενο” βουλευτή που είχε στηρίξει την τελευταία αλλαγή του νόμου δεν μπαίνουμε καν στον κόπο. Έχει μετρήσει αρκετές ώρες εργασίας η “Εργάνη” για 'κείνον στο πλευρό των συμφερόντων.

ΥΓ2: Όποιος πιστεύει στην ελεύθερη επιλογή ας κατέβει για την εκδίκαση της υπόθεσης. Ως συμπαράσταση στις λίγες, δημοκρατικής βάσης, εκρήξεις. Εκρήξεις που δεν θα έπρεπε να τρομάζουν ή να χρησιμοποιούνται καταχρηστικά ως φαινόμενο "αντίδρασης".

7 σχόλια:

  1. Η ΧΑΙΡΕΚΑΚΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΣΑΝ ΠΟΙΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ; ΣΑΝ ΠΟΙΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ; ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑ Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόσμος εξοργισμένος; Που τον είδατε; Όλα καλά, όλα ωραία.
    Ένα δυο τρεις κάτι λένε κάτι γράφουν, και τι έγινε; Χίλιοι δεκατρείς δεν είναι. Βαλτώσαμε, αηδιαστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απλά βάλαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια, ως συνήθως, είναι το χαρακτηριστικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Σε μια εποχή καθολικής εξαχρείωσης το να λες την αλήθεια είναι μια επαναστατική πράξη" όργουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο θα ειναι τα σχολια των επαναστατων να εχουν ΥΠΟΓΡΑΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όπως π,χ το δικό σου...έχεις προσέξει πολλά σχόλια και άρθρα είναι με υπογραφή φαρδιά πλατιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή