Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Υπάρχει και η Αριστερά του Κυρίου


tsipras-ieronymos.jpg

Αλέξης Τσίπρας- Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςEUROKINISSI

 στην efsyn.
Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είχε έναν ξεκάθαρο νικητή: Την Εκκλησία της Ελλάδας.
Μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον ΣΚΑΪ όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την «προβληματικότητα» του Ν. Φίλη και κάλυψε πλήρως τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να αφήσει από τη μεριά του ακάλυπτο τον υπουργό παιδείας.
Εκτός της Εκκλησίας, βέβαια, μεγάλος νικητής είναι και ο Π. Καμμένος, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, έθεσε βέτο για το Υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν ενημερωθήκαμε αν το έκανε πάλι μετά δακρύων, όπως, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου, για το μάθημα των θρηκευτικών.
Ο Ν. Φίλης, ως άλλος Α. Τρίτσης, θυσιάστηκε για να καταλαγιάσει η ιερή οργή.
Προφανώς, δεν ήταν ο τρόπος και το ύφος του που ενόχλησαν.
Άλλωστε ένας άλλος υπουργός που έχει κατακριθεί για το ύφος του, ο Π. Πολάκης, παρέμεινε στη θέση του, όπως και ο Ν. Παππάς παρά τη σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα των αδειών.
Άρα, ο πρωθυπουργός όπου ήθελε στήριξε τους υπουργούς του.
Συνεπώς, η Ιεραρχία κατόρθωσε να επιβληθεί στην πολιτική εξουσία: Τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Θεώ.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού από τις διακηρύξεις της αριστεράς περί χωρισμού κράτους και Εκκλησίας.
Βέβαια, ενδέχεται να μας πουν πάλι ότι πρόκειται για τακτική και ότι «χάσαμε μία μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο». Το μέλλον θα δείξει.
Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για ένα σαφές δείγμα ότι η κάθε θρησκεία είναι και πολιτική, και επιδιώκει να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα.
Μετά τη συμφωνία του 2015 και τη στροφή της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο, το μόνο αριστερό που είχε απομείνει στην κυβέρνηση ήταν το πεδίο των δικαιωμάτων και των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας.
Πλέον, έπειτα από τον ανασχηματισμό, χάθηκε και άλλο ένα πεδίο.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν υπάρχει μόνο η Δεξιά του Κυρίου, αλλά και η Αριστερά του Κυρίου και αυτό είναι ακόμα χειρότερο.
Η εκκοσμίκευση του ελληνικού κράτους – η εκκοσμίκευση της κοινωνίας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και χρήσιμο είναι να διακρίνονται– φαντάζει μία ουτοπία.
Ας όψεται, όμως, η Αριστερά του Κυρίου, που επέφερε ένα ισχυρό πλήγμα στη όποια διαδικασία εκκοσμίκευσης εν Ελλάδι, υποτασσόμενη στις βουλές της Ιεραρχίας η οποία κατ’ ουσίαν καθόρισε το ποιος θα είναι Υπουργός Παιδείας ή μάλλον το ποιος δεν θα είναι.
Ποιος άραγε κυβερνάει αυτόν τον τόπο;
*Δρ. Κοινωνιολογίας της Θρησκείας, Ερευνητής στο Πάντειο Παν/μίο & Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

4 σχόλια:

  1. Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την "πνευματική" του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσίπρας με ανοιχτά μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης.
    Για να μην νομίζετε ότι ο Πολυκανδριώτης Φανερός είναι τοπικά φρούτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου αήθης, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική. Ίδια κι απαράλλακτη με την τοπική συμπεριφορά του Δορόθεου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κάνετε κανένα λάθος: Οταν η πρόοδος του πολιτισμού είναι υπό αναίρεση, έστω και προσωρινά, τα τραύματα γίνονται βαθιά και δεν είναι εύκολο να θεραπευθούν. Οταν τα επιχειρήματα δεν μετράνε και τα ψέματα γίνονται δεκτά ως αλήθεια, όταν οι παπαδες έχουν ολόκληρες ομάδες εργασίας για τη διάδοση παραπληροφόρησης, η δημοκρατία όπως την καταλαβαίνουμε παύει να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή