Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Αναζητώντας πληροφορίες για έναν κατά μεγάλη πιθανότητα (;) συντοπίτη μας

Σήμερα είναι μέρα που συνηθίζεται να ανταλλάσσουμε ευχές. Το Ξάνεμο, από μια σύμπτωση, επιλέγει να κινηθεί σε μια εντελώς άλλη κατεύθυνση και να βοηθήσει στην αναζήτηση πληροφοριών ενός μουσικοσυνθέτη με το όνομα Γιάννης Βιδάλης ή Βιτάλης.
Η Χριστίνα είναι αξιοσημείωτα ευγενική. Τυχαία, (από μια συνωνυμία - κοινή στο νησί ... αφού ο αριθμός των κατοίκων που φέρουν το όνομα Γιάννης Βιδάλης μάλλον ξεπερνά τους 50), ψάχνοντας για συγγενείς του εν λόγω συνθέτη, έπεσε πάνω μου.
Όποιος μπορεί ας στείλει οποιαδήποτε πληροφορία στην Χριστίνα:
1. Που μπορεί να απευθυνθεί
2. Που μπορεί να ψάξει να βρει σχετικό υλικό
3. Π
οιον ν' αναζητήσει. κοκ
Οτιδήποτε μπορεί να φανεί πολύτιμο στην διατριβή της. Και ποιος ξέρει, ίσως να την δούμε στο μέλλον στο ΙΤΗΠ να μας μεταφέρει κι εμάς αυτά που κατάφερε να συγκεντρώσει. Για όποιους δεν έχετε facebook μπορείτε να στείλετε στην διεύθυνσή μας και θα το προωθήσουμε axanemos@gmail.com.
Παρακαλώ προωθήστε σε όσους νομίζετε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
Η Τήνος που αγαπάμε είναι πάντα δίπλα στην πολιτισμική κληρονομιά, την διαφύλαξή της και την ανάδειξή της.

Γεια σας, είμαι μια φοιτήτρια στο εξωτερικό και κάνω την διατριβή μου πάνω στο συνθέτη Γιάννη Βιδάλη/ Βιτάλη, του 20ου αιώνα. Οι πληροφορίες που έχω για αυτόν από βιβλιογραφία είναι ελάχιστες, και αυτήν τη στιγμή κάνω μια αναζήτηση για απογόνους του που ίσως να μπορούν να βοηθήσουν. Το μόνο που γνωρίζω, είναι ότι έχει γράψει τη μουσική υπόκρουση της ταινίας Αστέρω των αδελφών Γαζιάδη το 1944. Σας παρακαλώ πολύ, αν κάποιος έχει πληροφορίες για τον μουσικό αυτό, να επικοινωνήσει μαζί μου το συντομότερο στη σελίδα μου στο facebook, Christina Themistocli. Φιλικά, Χριστίνα.

Καλή επιτυχία Χριστίνα!

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΒΙΔΑΛΗ, 1884-1948.
    Π. Μάρκος Φώσκολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή