Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Δημοτικό Συμβούλιο 18 Μάη 2018

Τετάρτη, 23 Μάη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου που έγινε την Παρασκευή 18 Μάη, ο σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” πρότεινε να συζητηθούν δύο θέματα πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ως επείγοντα.

Το πρώτο αφορούσε την ασφάλεια των εργαζομένων στον Δήμο. Συγκεκριμένα ο σύμβουλος του “Κοινού Τηνίων” είπε “να συζητηθεί άμεσα και να ληφθεί απόφαση για το ποιες ενέργειες θα κάνουμε ως Δήμος για την ασφάλεια των εργαζομένων μας από εδώ και πέρα. Το κατ’ επείγον του θέματος είναι σχεδόν αυταπόδεικτο μετά το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα. Επίσης ζητάμε να τοποθετηθούν επί του θέματος και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι”.

Το δεύτερο αφορούσε μία πρόταση ψηφίσματος σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου σε ραδιοφωνικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Το κείμενο του ψηφίσματος ήταν το εξής:


Στις 11 Μαΐου, μετά από την παρέμβαση μελών της ομάδας Ρουβίκωνας, στο δημαρχείο της Τήνου, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σιώτος δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι:

“εγώ πιστεύω ότι κλήθηκαν, ήταν ενορχηστρωμένο, πληροφορίες μου βάσιμες από συνεργάτες μου είναι ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγαν για συμπαράσταση της αναρχικής ομάδας, μέλη της ελάσσονος μειοψηφίας του “κοινού Τηνίων”. Είναι για μένα μια αποχρώσα ένδειξη, δυστυχώς σαν νομικός έχω μάθει να μιλάω μόνο με δεδομένα και γεγονότα, όταν αποσαφηνιστούν θα υποβάλω μηνύσεις γιατί πιστεύω ότι υπάρχει ηθική αυτουργία”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή του δημάρχου η οποία ουσιαστικά προσπαθεί να στοχοποιήσει μια δημοτική κίνηση με νομίμως εκλεγμένο εκπρόσωπο. Διαχωρίζει την θέση του και ζητά από τον δήμαρχο να ανακαλέσει.



Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε ορθά την διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός θέτοντας σε ονομαστική ψηφοφορία το ερώτημα για συζήτηση ή όχι των θεμάτων αυτών.

Κατά την ψήφιση σχετικά με το κατεπείγον του πρώτου θέματος, η πρόεδρος δεσμεύτηκε να καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αυτό. Επιπλέον ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δεσμεύτηκε ότι στην συνεδρίαση αυτή θα καλεστούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Έτσι ο σύμβουλος του “Κοινού Τηνίων” απέσυρε το θέμα.

Για το δεύτερο θέμα, στην ψηφοφορία επικράτησε η άποψη να μην συζητηθεί λόγω της απουσίας του δημάρχου καθώς τον αφορά άμεσα.

2 σχόλια:

  1. Πετρος Μωραιτης δασκαλος25 Μαΐου 2018 στις 8:09 μ.μ.

    Στην επομενη συνεδριαση εκπροσωπε του Κοινου των Τηνιων και πρωην μαθητη μου θα μπορουσες να θεσεις και τα παρακατω θεματα για τα οποια κανεις μεχρι σημερα δεν εχει δειξει αμεσο ενδιαφερον 1. Η παιδικη χαρα κ η καταντια της( αν δεν μπορει ενας εργατης να συγκεντρωσει τα μερη ου πλαστικου ταπετου που ειναι σκορπισμενα κ να κανει μια καθαριοτητα του χωρου τοτες αφηστε την να την πολαμβανουν τα παιδια μας...) 2, Εδω και τεσσερις περιπου μηνες το νερο της πηγης του Λαζαρου δεν ερχεται στην πολη αλλα ποτιζει τα φρυγανα! Υποψη πως για το νερο της πηγης αυτης ο Δημος μας και κατ επεκταση οι δημοτες πληρωνουμε μισθωμα στους ιδιοκτητες της πηγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάσκαλε μάθε να βάζεις.... τόνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή