Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Το "Κοινό Τηνίων" για το συλλαλητήριο της Παρασκευής 22 Νοέμβρη 2019 ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Συντάχθηκε από Κοινό Τηνίων στις 

Δευτέρα, 25 Νοέμβρη 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παντηνιακό Συλλαλητήριο ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στην Χώρα της Τήνου.

Με την συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία, η Τήνος έδωσε το δικό της μήνυμα. Ο τηνιακός λαός με την συμμετοχή του έδειξε ξεκάθαρα πια την αντίδρασή του στην επικείμενη καταστροφή από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Πολίτες, φορείς, σύλλογοι, οργανώσεις, σχολεία και επαγγελματίες οι οποίοι μαζικά έκλεισαν τα καταστήματα τους για να συμμετέχουν ενεργά, εκπρόσωποι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, η έπαρχος και ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ήταν όλοι εκεί.

Με τη λήξη της διαμαρτυρίας ο δημοτικός σύμβουλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "Κοινό Τηνίων" κ. Κουσουνάδης Πέτρος πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Καλώ όλους να πιέσουμε τους βουλευτές Κυκλάδων από όλα τα κόμματα, να πιέσει ο Δήμος, να πιέσει η περιφέρεια να πιέσουμε όλοι μας να αλλάξει η νομοθεσία ... διότι η νομοθεσία τους ευνοεί ... στην Τήνο είμαστε όλοι μαζί ... είμαστε μέρος ενός μαζικού πανελλαδικού κινήματος όπου όλοι εναντιώνονται σε αυτή την καταστροφή. Σήμερα βλέπουμε ότι είμαστε πάρα πολλοί ... αυτό που μένει είναι η οργάνωση, οργανωθείτε ... αυτοί προστατεύουν την τσέπη τους, εμείς προστατεύουμε το νησί μας."

Το Κοινό Τηνίων ήταν παρόν στο παντηνιακό συλλαλητήριο. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δελτίο τύπου, πρότασή μας είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος το οποίο ουσιαστικά και θεσμικά θα αποτυπώσει την αντίδραση του τηνιακού λαού. Επιπλέον, καλούμε τους βουλευτές Κυκλάδων να πάρουν θέση σε ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό κίνδυνο και να προστατέψουν στο έπακρο το νησί αλλάζοντας άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο.

Όσο οι μέρες περνούν ο χρόνος μας λιγοστεύει.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου