Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Καρφώνεστε κύριε επενδυτά...



Σε απάντηση της εταιρείας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ στον δήμαρχο Τήνου η οποία δημοσιεύτηκε σε τοπικό ηλεκτρονικό ιστολόγιο διαβάσαμε και διαπιστώσαμε τα παρακάτω.

Πρώτον:
Η εταιρεία “τηρεί απαρέγκλιτα και με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα τα επιβληθέντα μέτρα” καθώς τίποτα δεν είναι σημαντικότερο για αυτήν από την υγεία στην Τήνο κλπ. Βέβαια όπως επισημαίνεται στο κείμενό της στην ουσία αυτά τα μέτρα που τηρεί απλά δεν υπάρχουν καθώς “οι εργασίες στα έργα που είναι σε εξέλιξη, συνεχίζονται κανονικά, είτε αυτά είναι απλές οικοδομές είτε κάποιο μεγαλύτερο έργο”. Επίσης “δεν έχει διαταχθεί από τις αρχές αναστολή των οικοδομικών εργασιών”.

Δεύτερον:
Ναι μεν η παρούσα συγκυρία απαιτεί την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της δημόσιας υγείας, εγγυητής όμως των παραπάνω δεν είναι η συμμόρφωση με την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, δεν είναι η αποφυγή της πρόκλησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος εν μέσω πανδημίας αλλά είναι απλώς η τήρηση της νομιμότητας. Μιας νομιμότητας έωλης, που βασίζεται σε άδικους νόμους, περίεργες αποφάσεις δικαστηρίων, έγγραφα προ δεκαπενταετίας, αιφνίδιους χαρακτηρισμούς συγκεκριμένων περιοχών κλπ. και ενώ υπάρχει ακόμη μία απόφαση δικαστηρίου σε αναμονή. Με άλλα λόγια την εταιρεία την αφορά μόνο η νομιμότητα και όχι η ηθική.

Δεν είναι τυχαίο που εν μέσω πανδημίας η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (η οποία σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της (eletaen.gr/tautotita/) αποτελείται από τις εταιρείες αιολικής ενέργειας και έχει σκοπό να εκφράσει τα συμφέροντά τους) αντί να στείλει οποιαδήποτε βοήθεια ή προσφορά, έστειλε επιστολή εννιά σελίδων στον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας ζητώντας του να κάνει τροποποιήσεις στην νομοθεσία για να μπορούν οι εταιρείες να συνεχίσουν το “κοινωνικό” τους έργο εν μέσω πανδημίας.

Τρίτον:
Η εταιρεία έχει όντως σκοπό να ξεκινήσει τις εργασίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών μιας και αυτό δεν το αρνείται πουθενά σε όλο το κείμενο της απάντησης. Αντιθέτως υποστηρίζει σθεναρά ότι η έναρξη των εργασιών είναι σύννομη οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πραγματοποιηθεί. Η εταιρεία ενδιαφέρεται όντως αποκλειστικά μόνο για το κέρδος μιας και αναφέρει ότι η ίδια “ζημιώνεται από έναν ανοίκειο και παράνομο πόλεμο” άρα αυτό είναι το πρόβλημά της, καθυστερεί η εγκατάσταση, καθυστερεί η λειτουργία, καθυστερούν τα κέρδη.

Μετά λοιπόν από την ανάγνωση της απάντησης της εν λόγω εταιρείας αλλά και της επιστολής της ΕΛΕΤΑΕΝ στον υφυπουργό θα θέλαμε να συμβουλέψουμε τους επίδοξους “νομοταγείς επενδυτές”, προσοχή καρφώνεστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου