Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Η Τήνος λέει όχι. Συνεχίζουμε...


Από το προφίλ στο Φ/Β της επάρχου Τήνου Κας Νατάσας Δεληγιάννη Άσπρου, με την σύμφωνη γνώμη της, αντιγράφουμε την πιο κάτω τοποθέτησή της, για την αγωγή της εταιρίας  «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ».

Για την αντιγραφή ο Νο 41 της αγωγής.  


"Για κάποιους το διάστημα από 8/7/2020 έως 22/11/2020, δεν σημαίνει κάτι, για άλλους όμως ήταν ένα διάστημα με πολύ ένταση, ώρες αναρίθμητης δουλειάς και μελέτης και βασικά απίστευτες ώρες συνεργασίας και μοίρασμα γνώσης και τεχνογνωσίας. Αναφέρομαι στο διάστημα που μεσολάβησε από την επίδοση της αγωγής της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ» κατά ενενήντα εννέα συμπατριωτών μου και εμένα και μέχρι σήμερα (22/11/2020) που έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης, κατατέθηκαν οι προτάσεις, οι προσθήκες και τα αποδεικτικά έγγραφα και πλέον η υπόθεση είναι τα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης για να αποφασίσει.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μόρφωσης και δεξιοτήτων συνεργάστηκαν για να υπάρξει ένα άψογο αποτέλεσμα. Το μοίρασμα της δουλειάς και η ανταλλαγή απόψεων ήταν ο κανόνας. Η προσπάθεια της αντιδίκου εταιρείας να πλήξει το φρόνημα και να κατατρομοκρατήσει την Τηνιακή κοινωνία που αγωνιά και αγωνίζεται για τον τόπο της, που καταδείχτηκε με την αγωγή που άσκησε σε μας τους εκατό η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ», πιστεύω είχε αντίθετο αποτέλεσμα από τις προθέσεις της εταιρείας. Κανένα φρόνημα δεν έπληξε, αντίθετα όλοι εμείς οι εκατό νιώσαμε ότι δημιουργήθηκε γύρω μας ένα φυσικό, νομικό και ηθικό ανάχωμα σαν κυματοθραύστης στα όσα μας καταλογίζει άδικα η ενάγουσα.
Η προστασία του Περιβάλλοντος της Τήνου και του Τηνιακού τοπίου, καθώς και η αποφυγή των δυσμενών συνεπειών που θα έχει η αλόγιστη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί μας, αλλά και η προστασία του δημοτικού ακινήτου, ήταν πάντα η προσπάθεια και ο αγώνας όλων μας.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι εκατό νιώσαμε ότι μας ενάγει η αντίδικος για τις απόψεις μας και όχι για τις πράξεις μας και αυτό θυμίζει αλγεινές εποχές και φαινόμενα που απάδουν στη Δημοκρατία της Χώρας μας.
Ο αγώνας κατά των αιολικών, ένωσε ένα ολόκληρο νησί σε αυτή την προσπάθεια. Όμως τολμώ να πω ότι αυτή η αγωγή επιβεβαίωσε την ένωσή μας και κράτησε τους δεσμούς και τους αγώνες δυνατούς και αναλλοίωτους στο χρόνο και στις προκλήσεις.
Οι Τηνιακοί διακρινόμαστε για τον πολιτισμό μας, δεν είμαστε εγκληματίες, ούτε και τυχοδιώκτες. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό σε κάθε κατεύθυνση.
Το επόμενο διάστημα ο αγώνας πρέπει να ενταθεί προς κάθε κατεύθυνση. Μπορεί να είμαστε εν μέσω πανδημίας, αλλά έχουμε φωνή και πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας αντιτίθενται στα αιολικά πάρκα μιας και έχουν ήδη αντιληφθεί τις δυσμενείς επιπτώσεις τους.
Η Δημοτική Επιτροπή αγώνα, με τη συνδρομή των συμπολιτών μας, θα πρέπει να διεκδικήσει την αποτροπή της εγκατάστασης Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων στο νησί της Τήνου, μέσω ενεργειών και παρεμβάσεων προς την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς.
Αυτός ο αγώνας ήταν μόνο η αρχή, αλλά έχουμε δείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε επιδιώκοντας κοινούς στόχους.

Θέλω να πω από καρδιάς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια για την απόκρουση της αγωγής και εύχομαι και ελπίζω να δικαιωθεί ο αγώνα μας και να σμίξει με τον αγώνα που γίνεται πλέον σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, μπας και επιτέλους ξυπνήσουν κάποιοι και καταλάβουν τη ζημιά που με πράξεις και παραλείψεις τους προκαλούν στην πατρίδα μας.

Σημείωση
Με αυτή τη φωτογραφία που ακολουθεί προσπαθεί η αντίδικος εταιρεία να αποδείξει τις εγκληματικές πράξεις που ισχυρίζεται ότι διέπραξα!!!!!! η οποία είναι από ανάρτηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb Σύνδεσμος στο fb: https://www.facebook.com/…/a.21281511140…/2529747010571851/…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου