Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Πλήρης κατάσβεση της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή του Φερού Χωριού- Πόρτο.

 


Σβήστηκε πλήρως η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Νοέμβρη, στην περιοχή της Λυχναυτιάς, κοντά στο εκκλησάκι του αγίου Αντωνίου, στην διασταύρωση του δρόμου από Τριαντάρο και Φερό χωριό,  προς Λυχναυτιά. Στα σημεία της φωτιάς βρίσκονται ακόμα, προληπτικά, δυνάμεις της Π.Υ για τυχών αναζωπυρώσεις.  

Η φωτιά που κατέκαιγε χαμηλή βλάστηση, φρύγανα, και λίγα ελαιόδεντρα, τέθηκε πολύ γρήγορα σε έλεγχο, από τους πυροσβέστες του Π.Κ της Τήνου και ιδιώτες εθελοντές, πριν έρθει εξωτερική βοήθεια και πριν η φωτιά φτάσει στα σπίτια.  

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από σπασμένο αγωγό μέσης τάσης,  της ΔΕΗ, συνέπεια των δυνατών ανέμων έντασης 7-8 μποφόρ, που επικρατούσαν καθ όλη την διάρκειά της και δυσχέρανε το έργο κατάσβεσης, μετά τις 16.30μμ και διαδόθηκα αστραπιαία στο βουνό. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έφτασαν την νύχτα, αφού όμως η φωτιά είχε κατασβηστεί, δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Αθήνα, Σύρο και Άνδρο.

Η περιοχή που κάηκε φαίνεται, κατά μεγάλη προσέγγιση, στον χάρτη από την google, στην αρχή της ανάρτησης.













2 σχόλια:

  1. Αυτή είναι μία σωστή περιγραφή του συμβάντος και περιγράφει το τι έγινε με όλες τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες.Το τι ακούστηκε και αναπαράχθηκε στα μέσα αυτές τις ημέρες δε λέγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον είστε πολύ εμπειροι για να ξέρετε από που ξεκίνησε η φωτιά. Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή