Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση στη μνήμη της Μέμας Ειρηναίου

 


Τετάρτη 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας και στο μικρό αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημονικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών οι καθηγητές και οι σπουδαστές τίμησαν τη μνήμη μιας σπουδαίας γυναίκας, της Μέμας Ειρηναίου - Τζανουλίνου που δίδασκε το μάθημα της Μουσικής και που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

Σε μία φορτισμένη από μνήμες και συγκίνηση εκδήλωση συνάδελφοι και μαθητές της Μέμας θύμισαν με φωτογραφίες, ηχογραφήσεις, ομιλίες, μικρά βίντεο και προσωπικές ιστορίες τη χαρισματική πιανίστρια που με το ήθος, την επιμονή και τη συνεχή φροντίδα της συνέβαλε στη διάδοση της ελληνικής μουσικής, την οποία αγάπησε και πίστεψε. Την δασκάλα που αφιερώθηκε, επίσης, με εξαιρετική συνέπεια στο να περάσει τις γνώσεις και τα ιδανικά στους μαθητές της.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το λεύκωμα "Μαρία Ειρηναίου - Η Μουσική: ιστορία, εμπνευση και πράξη στο μάθημά της" στη ΣΕΦΑΑ. που επιμελήθηκε ο Γιάννος Ηλιάδης, υποψήφιος διδάκτωρ Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το λεύκωμα (εκδόσεις Οδός Πανός)  που περιέχει και cd με ερμηνείες της Μαρίας Ειρηναίου δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια στην αίθουσα μουσικής της Σχολής έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας για την ονοματοδοσία της σε  "Αίθουσα Μουσικής Μέμας Ειρηναίου" που φιλοτέχνησε ο σύζυγός της, γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος. 

"Περνάνε πολλοί άνθρωποι από τη ζωή μας. Τη Μέμα θα τη θυμάμαι ως έναν από τους πολύ σημαντικούς. Θα τη θυμάμαι ως μία φωτεινή, ευαίσθητη γυναίκα και ως πρότυπο δασκάλας" σημείωσε ένας μαθητής της.

Το ίδιο και μεις.

Θέμης Δαλέζιος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου