Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010


Η Κινηματογραφική Λέσχη Τήνου ξεκίνησε τις προβολές για την περίοδο 2010-11 την προ-περασμένη Τρίτη (23 Νοεμβρίου) με την προβολή της ταινίας "Το λουλούδι της Ερήμου" σε ένα χώρο που μοιράζεται πλέον με την θεατρική ομάδα σε παλιό ξυλουργείο στην Παλλάδα.

Η αξιέπαινη προσπάθεια τις κινηματογραφικής λέσχης έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια τώρα και σταθερά, μερικές φορές και κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνεχίζει όταν τα φώτα του ορυμαγδού των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού έχουν πια σβήσει. Αυτό ουσιαστικά δείχνει και πραγματικό ενδιαφέρον από συμπολίτες μας προς συμπολίτες μας.

Μέσα σε άλλες δυσκολίες, προστίθεται φέτος και η διακοπή των προβολών σε χώρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (ΙΤΗΠ) που επικαλούμενο οικονομικούς λόγους αρνήθηκε φέτος την φιλοξενία της κινηματογραφικής λέσχης. 
Διαβάζουμε μεταξύ άλλων από την "αυτοβιογραφία" του ΙΤΗΠ: "...αποτελεί κέντρο αναφοράς της πολιτιστικής δραστηριότητας του νησιού..." και αναπόφευκτα αναρωτιόμαστε αν οι κινηματογραφικές προβολές αποτελούν ή όχι πολιτισμική δραστηριότητα.
Σίγουρα πάντως, οικονομικοί λόγοι δεν θα έπρεπε να οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις, ιδιαίτερα από ένα ίδρυμα που ευαγγελίζεται τον πολιτισμό.
Φαίνεται πως οι αποφάσεις λαμβάνονται με μεγάλη επιρροή από τον πρόεδρο του ιδρύματος που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το ΔΝΤ (ως εκπρόσωπος της χώρας μας εκεί). 

Αναμένουμε λοιπόν αντιδράσεις, ιδιαίτερα από εκείνους που το καλοκαίρι στριμώχνουν τις εκδηλώσεις τη μια πάνω στην άλλη και προεκλογικά πρότασσαν το πολιτισμικό τους "βιογραφικό". 
"Οικονομικοί λόγοι" για ένα Ίδρυμα Πολιτισμού, και τις λοιπές αρχές δεν δείχνουν παρά αδυναμία αξιολόγησης και κατά ένα τρόπο, αυτοσαρκασμό...   

5 σχόλια:

  1. Πιστευεται τους οικονομικους λογους που επικαλούνται; Τι αφελεις που είστε! Εμένα ως λογοκρισία της μαυροπράσινης διοικησης του ΙΤΗΠ μου μοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ποιους πάρθηκε η απόφαση; Εκτός από τον... ξεναγό του Στρος Καν κ. Ρουμελιώτη, ποια είναι τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΙΤΗΠ που απέβαλαν την Λέσχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην γράφετε άλλα... Σας αντιγράφει ο νυν και μελλοντικός δήμαρχος...

    Κοιμότανε τον καλό καιρό στο συνέδριο για τον Καλλικράτη όσο η Τήνος ήταν αποκλεισμένη και τώρα δημοσιεύει επιστολή του για να διατηρηθεί το απογευματινό δρομολόγιο...

    (κ.) δήμαρχε...

    1) το "κάλλιο αργά παρά ποτέ" δεν πιάνει εδώ...
    2) δημοσιεύσετε και καμία πράξη, όχι μόνο επιστολές... τις επιστολές σας τις γράφουν οι γραμματείς άλλωστε

    ΥΓ: Αύριο να δω επιστολή διαμαρτυρίας στο ΙΤΗΠ κι ας ξεψυχήσω στα ξενοδοχειοπουλμανάκια μπροστά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από μια άποψη πάντως είναι καλό ότι η κινηματογραφική λέσχη Τήνου δεν προβάλει πια στο ίδρυμα τηνιακού παραλογισμού.

    Το ίδρυμα αυτό προσπαθεί να διατηρήσει την ταυτότητα του, ως αναποτελεσματικό, στείρο, αποκομμένο από τη κοινωνία, και που αφορά μόνο συγκεκριμένους κατοίκους του νησιού… Επιπλέον οι εκδηλώσεις του θα πρέπει να έχουν μεγάλο bhdget για να αυτό-επιβεβαιώνετε και ως σοβαρό ίδρυμα….

    Άνθρωποι δημιουργικοί και σκεπτόμενοι, άνθρωποι με ευαισθησία και ανησυχίες, άνθρωποι που δημιουργούν εναλλακτικά ενδιαφέροντα στο τόπο τους και που ΄δεν βαλτώνουν στα βρομόνερα της αποχαύνωσης και της απαξίας σίγουρα δεν ταιριάζουν με αυτό το ίδρυμα.

    Θα ήταν μεγάλη τιμή γι αυτό το χώρο να φιλοξενούσε το κοινό της Τήνου που ενδιαφέρετε για τον κινηματογράφο. Και προφανώς δε ήθελε αυτή τη τιμή για να επιβεβαιώνει ότι ως ίδρυμα τηνιακού παραλογισμού θα παραμένει σταθερά αντίθετο σε κάθε τι δημιουργικό και γόνιμο στο τόπο μας.

    αν κάποιος θα έπρεπε να αισθάνεται τυχερός από αυτή την εξέλιξη, είναι η κινηματογραφική λέσχη που το έργο της δεν θα ταυτιστεί με το μέγαρο της αλαζονείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιας και ολοι που σχολιαζετε, φοβαστε την επωνυμια, θα σας απαντησω και εγω ανωνυμα.
    Ολοι οσοι δουλευουν στο ΙΤΗΠ δεν πληρωνονται ουτε μιση ωρα υπερωρια, για να βρισκονται κατηγορουμενοι, κ ενω μετα το τελος της καθε προβολης, αντι οι θεατες - επισκεπτες να φευγουν αφηνοντας ετσι τους εργαζομενους να πανε σπιτια τους, καθονταν να σκοτωνουν εκει το χαζολογημα τους.
    Ειναι πολυ ευκολο να αμολαμε κατηγοριες οταν οι ιδιοι δεν ειμαστε σωστοι και δε σεβομαστε τη βοηθεια που μας προσφερουν απλοχερα οι αλλοι και χωρις κανενα προσωπικο οφελος. Δεν πρεπει ποτε να θεωρουμε δεδομενα καποια πραγματα και να μην εκτιμουμε τιποτα και κανεναν.
    Τελος, Θα ηθελα να με ενημερωσετε μεσω του blog σας, αν η κινηματογραφικη λεσχη κατεβαλε καποιο ποσο για τη χρηση του χωρου κατα τις μερες και τις ωρες προβολης των ταινιων, οπως καταβαλουν οσοι διοργανωνουν εκδηλωσεις εκει ή ηταν δωρεαν.
    Μονο τοτε θα εχουμε οι αναγνωστες του ιστολογιου σας ξεκαθαρη κριση για το αδικο ή το δικαιο του πραγματος!!!
    Περιμενω αμεσα απαντηση για την παραπανω απορια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή