Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Φραγγέλιο που τους χρειάζεται.



Λάβαμε  από το γραφείο τύπου της ιεράς συνόδου της καθολικής ιεραρχίας της Ελλάδος την παρακάτω ανακοίνωση:            
           

«Προ ημερών απεβίωσε στη Λαμία ο Massimo Bartolini, ιταλός, Καθολικός στο Θρήσκευμα, ετών 59. Στη Λαμία δεν υπάρχει Καθολικός Ναός, οι συγγενείς προγραμμάτιζαν να τελεστεί η νεκρώσιμη Ιερή Ακολουθία στο Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου με καθολικό Ιερέα και να ακολουθήσει ο ενταφιασμός. Δυστυχώς όμως συνάντησαν την αντίδραση του επιχώριου Μητροπολίτη. Έτσι οι συγγενείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον νεκρό στο Πειραιά. Η κηδεία έγινε την Τετάρτη 17 Αυγούστου στον Πειραιά.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, το έτος 2011.
Ποια θα είναι η εκτίμηση για  την Πατρίδα μας των συγγενών και φίλων του νεκρού και όσων πληροφορηθούν το γεγονός;
Περιττό κάθε σχόλιο.»

Μητροπολίτης στην εν λόγω μητρόπολη ο Νικόλαος Πρωτόπαπας γέννημα θρέμμα Τηνιακός. Ανδρώθηκε και συναναστράφηκε με καθολικούς συμπατριώτες μας.
Πού είδε την διαφορετικότητα; Η μη ταφή δεν αποτελεί αμάρτημα; Αυτοί, από άμβωνας μας λένε ότι είμαστε όλοι ίσοι στη ζωή και στο θάνατο. Ωραία το τηρούν.

Α, ρε Σανταμούρη. Ποιον να πρωτοπρολάβει ο Χριστός με το φραγγέλιο. Όλο και σε περισσότερους χρειάζεται. 

1 σχόλιο:

  1. Μην πάτε τόσο μακριά. Πριν λίγα χρόνια στον Τριαντάρο αρνήθηκαν να κηδεύσουν τον «Άμπι» γιατί ήταν προτεστάντης. Ακόμα και τα επιτάφια την μεγάλη Παρασκευή χωριστά περνούν. Πρώτα των καθολικών βιαστικά –σαν κλέφτες- και μετά όλα μαζί τα ορθόδοξα. Κι ας «εναγκαλίζονται» δημοσίως Δωρόθεος και Νικόλαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή