Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

"Περίμενα ένα συγνώμη από τον Πρόεδρο..."


«Περίμενα ένα συγνώμη από την ληστρική επιδρομή που γίνεται στα νοικοκυριά. Περίμενα ένα συγνώμη και μια κατανόηση, αλλά θα μου πεις από ποιους; Απ’ αυτούς που η τσέπη τους είναι γεμάτη; Απ’ αυτά τα παιδιά με τα μεταπτυχιακά από τους γόνους των καλών οικογενειών που είναι το μέλλον τους εξασφαλισμένο;»
Απόσπασμα από την ομιλία του Παναγή Βλάχου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο τει κβο ντο για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.
 Ο κ. Βλάχος από το βήμα της συνδιάσκεψης, άρχισε να μιλάει για υπουργούς και συνεργάτες με πτυχία από το Χάρβαρντ, οι οποίοι ζουν σε χρυσά κλουβιά, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός. Και τα «αίματα» άναψαν. Κάποιο μέλος του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν στο ακροατήριο φαίνεται πως δεν συμφωνούσε με όσα άκουγε, με αποτέλεσμα να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Βλάχο. Εκείνος κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το μέρος του με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια .

Η ομιλία του Παναγή Βλάχου που προκάλεσε τισ αντιδράσεις των "συντρόφων"του..

Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαι Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Κεφαλονιάς. Αφήνοντας ένα εργασιακά φορτωμένο χρόνο κάτω, επιδίωξα να είμαι εδώ σήμερα, γιατί είναι πραγματικά μια ιστορική μέρα και είναι και μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα και για το ΠΑΣΟΚ.
Ερχόμενος εδώ από Κεφαλονιά, ερχόμουν με μαύρη καρδιά και ερχόμουν με μαύρη καρδιά γιατί και λόγω δουλειάς, είμαι οδηγός λεωφορείου, έρχομαι σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Και καταλαβαίνω και ακούω πολλά και βλέπω την πραγματική κατάσταση που υπάρχει έξω.
Συνέπεσε να έρθω εδώ την ώρα που μιλούσε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου, ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτού του παγκόσμιου βεληνεκούς πολιτικού, αυτού του βράχου της πολιτικής που δεν δίστασε να συγκρουστεί, δεν δίστασε κάποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να παλέψει για τα  ΜΟΠ, δεν δίστασε να ανοίξει νέο δρόμο στην διπλωματία στη Μέση Ανατολή και αλλού.
Πίστευα πως θα δω και θα ακούσω κάτι άλλο. Δυστυχώς  απογοητεύτηκα οικτρά, γιατί διαπίστωσα ότι ο Πρόεδρος είναι ακόμα στο χρυσό κλουβί που τον έχουν βάλει οι συνεργάτες του αυτά τα golden boys του Γέιλ και του Χάρβαντ, αυτά τα παιδιά που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα του απλού κόσμου και ουδεμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
Περίμενα τον Πρόεδρο, εκτός από τα πομπώδη και στομφώδη λόγια ότι θα πατάξουμε την διαφθορά, θα κάνουμε, θα ράνουμε, να ζητήσει ένα συγνώμη. Να ζητήσει ένα συγνώμη από το 90% του απλού λαού που υποφέρει, που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχιας.
Όλα τα νοικοκυριά είναι χρεωμένα, όλες οι οικογένειες και ειδικά αυτοί που έχουν παιδιά βογκούν. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν έχει καταλάβει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Ότι εφόσον ο λαός είναι χρεοκοπημένος και βρίσκεται στα όρια της φτώχιας και χωρίς μέλλον και η χώρα είναι χρεοκοπημένα και δυστυχώς την κρατάνε μόνο και μόνο για τους αριθμούς γιατί βολεύει τους ευρωπαίους μέχρι να κάνουν αυτό που θέλουν.
Περίμενα ένα συγνώμη από την ληστρική επιδρομή που γίνεται στα νοικοκυριά. Περίμενα ένα συγνώμη και μια κατανόηση, αλλά θα μου πεις από ποιους; Απ’ αυτούς που η τσέπη τους είναι γεμάτη; Απ’ αυτά τα παιδιά με τα μεταπτυχιακά από τους γόνους των καλών οικογενειών που είναι το μέλλον τους εξασφαλισμένο;
Ξέρουν αυτά τα παιδιά αυτά τα 200€ που τους κόβει από το μισθό του καθενός αυτή η ανεργία που δεν βρίσκει η ανεργία ο άλλος, αυτά τα 200€ που πάνε στα τέλη κυκλοφορίας επάνω κλπ, και τα διακόσια και τα τριακόσια ότι για μια οικογένεια είναι τα φροντιστήρια των παιδιών του; Είναι το γάλα των παιδιών του; Μπορούν να το καταλάβουν αυτό;
Αυτοί αυτή τη στιγμή μας κυβερνάνε. Ξέρουν αυτά τα παιδιά ότι το 23% που έβαλε στο ΦΠΑ καταστρέφει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι θα επιβιώσουν μόνο οι πολυεθνικές; Αυτός είναι ο σοσιαλισμός που παλέψαμε τόσα χρόνια; Αυτός είναι ο σοσιαλισμός που θέλουμε; Αυτός είναι ο αγώνας για την σωτηρία της Ελλάδας;
Περίμενα ένα συγνώμη από τον Πρόεδρο γι’ αυτό το ανελέητο κυνήγι μαγισσών που γίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους. Και εγώ να πω ναι, υπάρχουν κάποιοι μεγαλοσυνδικαλιστές, υπάρχουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι σε προνομιούχα θέση.
Αυτό το ανελέητο κυνήγι και όλα τα βάρη που ρίχνουν επάνω στους δημοσίους υπαλλήλους όμως των 1000€ για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους όλοι αυτοί που διοικήσανε τόσα χρόνια, περίμενα ένα συγνώμη.
Δεν έχουν αναλογιστεί αυτοί όμως ότι μια μίζα λιγότερη, ένα υποβρύχιο λιγότερο έβγαζε, εάν υπάρχουν δέκα παραπάνω δημόσιοι υπάλληλοι τους μισθούς τους για δέκα χρόνια. Γιατί δεν δημιουργήσανε προϋποθέσεις για βιομηχανία ώστε να απασχοληθεί ο κόσμος και τα ρίχνουμε όλα στους δημοσίους υπαλλήλους.
Περίμενα από τον Πρόεδρο να ζητήσει ένα συγνώμη από όλα τα μέλη εδώ πέρα και από το Κίνημα γενικότερα, γιατί όλη αυτή η πεφωτισμένη ομάδα διάλυσε το Κόμμα, διέλυσε το Κίνημα, διέλυσε τις Οργανώσεις.
Αυτή τη στιγμή τις Οργανώσεις τις θυμόμαστε μόνο όταν γίνουν εκλογές. Την άποψη των Οργανώσεων ακούει κανείς το Κόμμα, μπορεί να στείλει μια οργάνωση ή ένα email, στον Πρωθυπουργό που ασχολήθηκε με αυτά και θα τα απαντήσει; Εάν του στείλει καλό θα του απαντήσει, εάν του στείλει πράγματα που τον στενοχωρούν δεν θα του απαντήσει και το έχω βιώσει και προσωπικά αυτό.
Ακούει κανείς το Κόμμα;  Εγώ θα προτείνω σ’ όλη αυτή την ηγετική ομάδα και στον Πρόεδρο να πετάξει όλους αυτούς από δίπλα του και να βάλει πραγματικούς σοσιαλιστές που να μπορούν να αφουγκραστούν την κοινωνία. Αυτό προτείνω.

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2011/09/video_04.html#ixzz1X6ZYj4UO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου