Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μουσείο μαρμαροτεχνίας: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνοντας στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Πέμπτη 22/9 και Παρασκευή 23/9
Με γενικό τίτλο "Παραμύθια που άκουγε η Μύρτις", τα πρωινά της Πέμπτης και της Παρασκευής είναι αφιερωμένα στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η αφηγήτρια παραμυθιών Αγνή Στρουμπούλη θα πει ιστορίες που εμπνεύστηκε από τη μυθολογία, τον Αίσωπο και τον Ηρόδοτο, ιστορίες με τις οποίες μεγάλωναν τα παιδιά της κλασικής Ελλάδας. Για κάθε ημέρα έχουν προγραμματιστεί τρεις 45λεπτες παραστάσεις, τις οποίες θα παρακολουθήσουν σχολικές ομάδες από την Τήνο. Παράλληλα, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης θα ξεναγήσει παιδιά στην εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδική έκθεση "Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν", η οποία θα φιλοξενείται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας έως τις 2 Οκτωβρίου 2011.

Πέμπτη 22/9
Την Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., ενήλικοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοδική έκθεση "Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν" από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στο τηλ. 22830 31290, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (50).

Στις 8.30 μ.μ., η Αγνή Στρουμπούλη θα αφηγηθεί το παραμύθι "Έρως και Ψυχή", το οποίο ήταν πολύ διαδεδομένο σε όλο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Το παραμύθι αυτό διασώθηκε στο έργο "Μεταμορφώσεις ή ο Χρυσός Γάιδαρος" του Απουλήιου, ενός ρωμαίου μυθιστοριογράφου του 2ου αιώνα μ.Χ. Η Αγνή Στρουμπούλη το διασκεύασε, προσδίδοντάς του προφορικό χαρακτήρα, και θα το απευθύνει σε μικρούς και μεγάλους.

Η συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη.


1 σχόλιο:

  1. Τουλάχιστον αυτό δεν μπορούν να μας το κλέψουν.
    Μόνη άμυνα η τέχνη, όπου κι' αν βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή