Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα στον Δήμο Τήνου


  1. Καλούμε ανοικτά και επιτακτικά, τον Δήμαρχο του νησιού μας, να μην επιτρέψει να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΠαΣοΚ, εντός οποιουδήποτε δημόσιου χώρου.
  2. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Τήνου να αρνηθεί την παραχώρηση αίθουσας στα κομματικά όργανα του ΠαΣοΚ. 
  3. Καλούμε τους δημοτικούς υπαλλήλους να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην χρήση του χώρου που εργάζονται ως εκλογικό κέντρο εκείνων που ισοπέδωσαν τις παροχές των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. 
  4. Καλούμε τους δημότες να μην συμμετέχουν στην διακωμώδηση της δημοκρατίας. 
  5. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αποθαρρύνουν όλους όσους δηλώνουν πως θα συμμετέχουν στην διαδικασία. 
  6. Καλούμε όλους να αποδοκιμάσουν την πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία διετία και μαζί εκείνους που εξαρτημένοι συνεχίζουν να στηρίζουν την πορεία στο αδιέξοδο!
  7. Καλούμε στις 18 του Μάρτη, ενώνοντας την διαμαρτυρία μας με ανέργους, φοιτητές, χαμηλοσυνταξιούχους και σε όσους με τον πιο βάρβαρο τρόπο γνωρίζουν την οικονομική κρίση, σε αποκαθήλωση του κ. Βενιζέλου και των υποστηρικτών του μνημονίου. 

20 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω οτι εξυπηρετουν τιποτα κατι τετοια καλεσματα. Ειναι στην δημοκρατικη μας παραδοση οι Δημοι να φιλοξενουν κομματικες δραστηριοτητες. Το γεγονος οτι τωρα προκειται για σουρεαλιστικη διαδικασια αμετανοητων Πασοκων που θελουν να ψηφισουν τον Μπενιτο για αρχηγο τους δεν αλλαζει το πραγμα. Αλλωστε, η μερα που κοσμος θα μιλησει πραγματικα στις καλπες πλησιαζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εικάζω ότι με το «κατά παράδοση» δεν εννοείς την ολική παράδοσή μας στους δανειστές…
      Κάτι τέτοιες δημοκρατικοφανείς διαδικασίες αποτέλεσαν τον Δούρειο ίππο του ίδιου του πολιτεύματος σε αυτή τη χώρα και αλλού… κοινώς: ζήτω ο χατζηπετρής!
      Άλλωστε η δημοκρατία δεν είναι δογματικός θεσμός, θεματοφύλακας παραδόσεων (όπως πχ η εκκλησία). Το πολίτευμα οφείλει να είναι δυναμικό και ν’ ακολουθεί, σαν σε αγώνα δρόμου, τα κινήματα των πολιτών. Αν οι θεσμοί (πχ δήμοι) χάσουν την επαφή τους και ξεμείνουν πίσω, τότε ο λαός θα τους καταργήσει και μάλιστα με τον πιο βαθιά δημοκρατικό τρόπο!

      Διαγραφή
  2. ΑΛΑΒΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικοί ζουν ακόμη μια εβδομάδα μετά το ευρωπαϊκό και μια βδομάδα πριν τους ολυμπιακούς. Είναι ωραία στην νεραϊδοχώρα;

      Διαγραφή
  3. Ωραία ακούγεται αυτό που λες σύντροφε, αλλά ποιός είναι ο "βαθιά δημοκρατικός τρόπος " με τον οποίο θα καταργηθούν οι Δήμοι, εκτός αν εννοείς τους Δημάρχους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, ας υποθέσουμε πως ξεσπά μια οικονομική κρίση... ας υποθέσουμε ακόμη πως η χρηματοδότηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση μειωθεί αισθητά... ας υποθέσουμε πως η δραστηριότητα του Δήμου αρχίζει να συρρικνώνεται, πχ οι γιορτές, οι πλακοστρώσεις αρχίζουν να γίνονται πολυτέλεια. Ας υποθέσουμε πως όλα αυτά οδηγούν σταδιακά σε αύξηση των δημοτικών τελών για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, τόσο που στο τέλος το μοναδικό έργο του Δήμου να είναι η φορολόγηση και το πιστοποιητικό γεννήσεως... Τι θα αποτρέψει τον δημότη από το να καταργήσει την ιδέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να οργανωθεί για να λύσει τα προβλήματα που θα του παρουσιάζονται; (βλέπε κίνημα πατάτας)

      ΥΓ: ε τώρα πιστοποιητικό γεννήσεως δεν ξέρω ακόμη από που θα παίρνουμε...

      Διαγραφή
    2. Για μια τέτοια περίπτωση , το κόμμα έχει σχέδιο ;

      Διαγραφή
    3. Σε τέτοια περίπτωση κανένα κόμμα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Ένα σοβαρό κόμμα πρέπει να έχει σκοπό μια κοινωνία που δεν θα τα έχει ανάγκη!

      αν και καταλαβαίνω πως αναφέρεσαι σε ένα συγκεκριμένο - και ω! τύχη, την ίδια άποψη έχει και ο Πρετεντέρης παρεάκι με το Βενιζέλο: "εύκολο να κάνεις κριτική και να μην έχεις προτάσεις") Το ότι αυτοί που είχαν "προτάσεις" εδώ και 40 χρόνια τις υλοποίησαν δεν σε τρόμαξε αρκετά;

      Και πάλι λοιπόν, δεν υπάρχει η λογική της ιδεολογικής περιχαράκωσης, αλλά της συνειδητοποίησης, και αφήστε το αύριο να έρθει!

      Διαγραφή
  4. υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα βρεθούν και θα πάνε να ψηφίσουν αυτούς που κατεστρεψαν τη χώρα, που μας ξεπούλισαν στους διεθνείς τοκογλύφους και μας ετοιμάζουν ενα μέλλον χωρίς ελπίδα? μέσα στην απόλυτη εξαθλίωση? ειλικρινά υπάρχουν ακόμα τόσο αποβλακωμένοι άνθρωποι?
    για πόσο ακόμα θα υπάρχουν έστω και κάπιοι που θα κατεβαζουν αμάσητη τη τηλεοπτική τους προπαγάνδα και θα τους πιστευουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τη μια μέχρι την άλλη γωνία της Ελλάδας όλοι τους φτύνουνε κι αυτοί έχουν ακόμα τα μούτρα και απευθύνονται στο κόσμο!
    Τι προσπαθούν να μας πουν οι νεκροθάφτες της ζωής μας, ότι ακόμα έχουν λαϊκή βάση? Οι μόνοι που θα πάνε να τους ψηφίσουν είναι τα στενά τους κοματόσκυλα (Θάνε καμιά 15αρια στη Τήνο?) που δεν έχουν ακόμα καταλάβει που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Χώρα, θα πάνε σα να μην συμβαίνει τίποτα να ψηφίσουν. Ελπίζοντας για ακόμα μια τελευταία φορά ότι ο βουλευτής θα τους ξαναβολέψει και ότι αυτοί θα ξανάχουν «τα μέσα»… Δεν έχουν δυστυχώς αίσθηση τι μας περιμένει εμάς και τα παιδιά μας τους επόμενους μήνες - τα επόμενα χρόνια εκεί που κατάντησαν τη χώρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλαβανάααααααααααααααααααααααααρρρρρρραααααααααα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλαβανάαααααααααααααααααααααρρρρρρρραααααααααα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλοί είναι 1500 για την Τήνο . Λιγότεροι απο 1000 πρέπει νάναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχετε κάτι για το μνημείο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ρε είδες τι χάλια κάναν οι ΠΑΣΟΚΟΙ το μνημείο ;
    Που να τα προλάβεις όλα . Ευτυχώς υπάρχει και η ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο μεγάλη ειρωνία από "κάποιον που υπερασπίζεται το ΠαΣοΚ εξαπολύοντας εκατέρωθεν ειρωνικά σχόλια" στις μέρες δεν πρέπει να υπάρχει. Ειδικότερα όταν στρέφεται κατά της συμπολιτευόμενης ΝΔ, νομίζοντας πως από εκεί έρχεται η αντιπολίτευση...

      Για το μνημείο αναφέρεσαι στα Ιστέρνια προφανώς, αν μάθουμε κάτι περισσότερο θα το ανεβάσουμε (αν και νομίζω ότι είναι υπερεκτιμημένο όταν κάνουμε κουβέντα για την πολιτική που γονατισε την εθνική οικονομία)

      Διαγραφή
  11. καλό το κάλεσμα, αλλά στου κουφού την πόρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. λάθος του Κροντηρά που έχασε την ευκαιρία να βάλει υποψήφιος για την προεδρία του Πασοκ. Πιο πιθανόν να κέρδιζε! Είναι όμως αντιμνημονιακός$%^&*

    ΑπάντησηΔιαγραφή