Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

"Σταματήστε... ακολουθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός"


 
Ξεχωριστή στιγμή της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ήταν όταν ο Αλ. Τσίπρας έδωσε τον λόγο στον Μανώλη Γλέζο προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τις απειλές της ενάντια στους δυο άνδρες, αλλά κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν ψήφο εμπιστοσύνης από αυτή.
Ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι "ο Χρύσανθος, ο Μητροπολίτης Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αυτές τις μέρες πριν από 71 χρόνια, κλήθηκε από τον Γερμανό διοικητή Αθηνών να τελέσει λειτουργία υπέρ της εισόδου των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα και την κατοχή της Ελλάδος. Η απάντηση του Χρύσανθου ήταν: 'Η Ελληνική Εκκλησία τελεί δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι για τον σκλαβωμό τους'. Το ίδιο είναι και η απάντηση η δική μας.
Η Εκκλησία του λαού, όπως έχουμε την υπερηφάνεια να λέμε, τελεί δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι για την κατάκτησή τους από ξένες δυνάμεις. Πριν από λίγες μέρες, στη Βυτίνα, στη Δημοσιά της Βυτίνας, πετάχτηκε ένας νέος, ο Μάθιος Πόταγας, 17 χρόνων, σήκωσε το χέρι του και φώναξε στη γερμανική φάλαγγα αρμάτων μάχης Αδόλφος Χίτλερ το εξής: 'Σταματήστε! Δεν θα μας σκλαβώσετε! Αυτή τη στιγμή είμαι μόνος, με ακολουθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός'.
Ας μου επιτραπεί ν’ αναλύσω το σύνθημά του. 'Σταματήστε!'. Σταμάτησε τη φάλαγγα. 'Δεν θα μας σκλαβώσετε'. Μπορεί να μας νικήσατε, αλλά την ψυχή μας δεν τη σκλαβώσατε. 'Αυτή τη στιγμή είμαι μόνος', διπλό το μήνυμα στους Γερμανούς, 'αλλά με ακολουθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός'. Και προς τον ελληνικό λαό: Εγώ θυσιάζομαι, κάνε κι εσύ το χρέος σου.
Ο Γερμανός διοικητής ρώτησε τον διερμηνέα του τι λέει αυτό το παιδί. Όταν του εξήγησε ο διερμηνέας, με το αυτόματο τον εκτέλεσε και δεν στάθηκε μονάχα εκεί, διέταξε τους στρατιώτες του και πήραν έναν ογκόλιθο και έλιωσαν το κεφάλι του νεκρού Πόταγα".
Πληροφορούμε, πρόσθεσε το σύμβολο της Αντίστασης, όλους που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο και όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να κάνουν την Ελλάδα φασιστική ότι το μήνυμα του Μάθιου Πόταγα και το μήνυμα του μητροπολίτη Αθηνών Χρύσανθου είναι εκείνο όχι απλώς που μας εμπνέει, είναι εκείνο που μας συνέχει. Είναι μέσα στο δικό μας αίμα, ως συνεχιστών εκείνης της εποχής.
Παράλληλα ο Μ. Γλέζος, μεταφέροντας τα μηνύματα από την περιοδεία που έκανε σε όλη τη χώρα, υπογράμμισε πως "σας πληροφορώ, εκείνο που διαπιστώνω είναι ένα: ότι ο ελληνικός λαός, θέλουν δεν το θέλουν, θα ψηφίσει Αριστερά και θα βάλει σταυρό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τον σταυρό στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον βάλει διότι είναι η μόνη δύναμη της Αριστεράς που καλεί όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να συνεργαστούν προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τη νέα λαίλαπα που έχει ξεσπάσει εναντίον του λαού μας".
Και κατέληξε λέγοντας πως "ζητώ συγγνώμη, αγαπητοί συνάδελφοι, ξέρω ότι εσείς θα κάνετε το χρέος σας, αλλά δεν ξέρω πόσο τα συμφέροντα της τρόικας και των άλλων θα περάσουν έστω και μια κουβέντα από αυτά που είπα στα δικά τους τηλεοπτικά κανάλια".

2 σχόλια:

  1. να βγουνε οι παπαδες στους δρομους και να μιλησουν
    για το απανθρωπο προσωπο του ναζισμου.
    να πουν στους χριστιανους πως οσοι ψηφισουν τους
    νοσταλγους του χιτλερ θα πανε στη κολαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό!Όμως πιστευεις οτι υπάρχουν πλέον στην εκκλησία "Χρύσανθοι". Ρίξε μια ματιά στο διαδίκτυο και βρες τις δηλώσεις δεσποτάδων όπως του Ανβρόσιου Κορίνθου ή του αρχιφασίστα Πειραιώς. Εμένα ως δηλώσεις στήριξης στα αυγα του φιδιού μου φαίνονται.

      Διαγραφή