Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τα ρέστα του Ρέστη



Καρτερός Θανάσηςαπο την Αυγή
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/06/2012
Με μια φρασούλα στο Bloomberg ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης απέδειξε ότι καθόλου σωστός δεν είναι ο στίχος του τραγουδιού «οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο». Υπάρχουν και παραϋπάρχουν και δεν τους πάτησε κανένα τρένο ούτε τους έπνιξε καμιά θάλασσα. Πού ακούστηκε εξάλλου να πατήσει το τρένο και ιδίως να πνίξει η θάλασσα εφοπλιστές που ξέρουν να πλέουν στο αφορολόγητο χρήμα, ενώ θαλασσοπνίγονται οι ναυτεργάτες τους;
Τον ρώτησε λοιπόν ο δημοσιογράφος τι έχει να πει σε μια κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ, εννοούσε) που θα επιχειρήσει να τον φορολογήσει. Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα. Έτσι απάντησε ο μάγκας, ο οποίος έχει, κατά το πρακτορείο, πάνω από διακόσια καράβια, μια τράπεζα και μετοχές σε άπειρες επιχειρήσεις. Ενώ επενδύει σε ό,τι κινείται, πλέει, πετάει, χτίζεται και τρώγεται, από τον τουρισμό μέχρι τη βιομηχανία τροφίμων και τον κοπανιστό αέρα. Και είναι βέβαια εισηγμένος στη Wall Street.
Σιγά τη μαγκιά, θα πείτε. Στην Ελλάδα το παιγνίδι βρες με πρώτα το παίζει και το κερδίζει κάθε λεφτάς που σέβεται τον εαυτό του. Με τις off shore, με την εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, με τη χρήση των φορολογικών παραδείσων, με όλους τους νόμιμους και παράνομους τρόπους. Και όλοι ξέρουν ότι πρωταθλητές στο σχετικό σπορ είναι οι εφοπλιστές. Και πρωταθλητής των πρωταθλητών ο αποκαλούμενος από τους αγιογράφους του νέος Ωνάσης, Βίκτωρ Ρέστης.
Καλώς, αλλά υπάρχει και κάτι που δεν τρώγεται. Ο κήρυκας της φορολογικής ασυδοσίας του αντιπαθούς κλάδου του είναι μεγαλομέτοχος στον ΔΟΛ, στο Mega, στο "Πρώτο Θέμα". Και -τυχαίο; δεν νομίζω- όλα τα Μέσα στα οποία συμμετέχει κηρύσσουν τη λιτότητα. Προπαγανδίζουν την ανάγκη για θυσίες. Παραδίδουν μαθήματα ορθής φορολογικής συμπεριφοράς στους ανέργους και στους απελπισμένους. Και καταγγέλλουν τον λαϊκιστή Τσίπρα, που τόλμησε να πει ότι θα φορολογήσει τους εφοπλιστές, τη στιγμή που το αφεντικό δηλώνει βρες με πρώτα!
Μπορεί να μη σε βρει, κύριε Ρέστη, κρυμμένο στα φουστάνια κάποιας Λιβερίας. Θα μας μείνει όμως το έξοχο μάθημα ανιδιοτέλειας , πατριωτισμού και αρχών που παραδίνεις με τη στάση και τη μαγκιά σου. Εξάλλου μπορεί να βρούμε εκεί στην κάλπη τα φιλαράκια σου. Και -για να το πούμε μάγκικα που σ' αρέσει- να τους ... ρεστάρουμε.

2 σχόλια:

  1. Αυτά που υπονοοεί ο Θανασάκης, μόνο με ευρωπαικό διευθυντήριο, μπορούν να επιτευχθούν.
    Αλλιώς με τις πορδές δεν βάφουν τ αυγά.
    Ο Ρέστης δεν έχει δίκιο, απλά αποτυπώνει την κατάσταση της Ελλάδας και βέβαια δεν πιστεύει κανείς οτι θα την φτιάξει ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ ή ο Σαμαροεκλογοκαβαλημένος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφονο απολυτα ας φορολογυθουν πραγματικα αυτοι οι διθεν εκλεγμενοι ιγετες μας και μετα να μιλησουν για αλλους εφοπληστες και μη που μπορουν και δινουν εστω και ενα κομματι ψωμι σε καποιους

      Διαγραφή