Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τα σκατώσατε.


Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 4 Ιουνίου το μεσημέρι. Ένα Κίτρινο τουριστικό λεωφορείο με πινακίδες Θεσσαλονίκης, σταματά στην πλατεία του Πύργου. Μια ομάδα επιβατών- επισκεπτών μας ρωτά που έχει τουαλέτες. Ανυποψίαστοι για το τι θα επακολουθήσει τους υποδείξαμε τις κοινόχρηστες τουαλέτες στην άκρη της πλατείας. Μετά από λίγα λεπτά οι επισκέπτες των δημοτικών τουαλετών επέστρεψαν λέγοντας μας ότι «αυτές δεν είναι ούτε για σκύλους» και απογοητευμένοι και μουρμουρίζοντας ανηφόρισαν για το χωριό της τέχνης,  του πολιτισμού, του Χαλεπά, του Λύτρα, του δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού της Τήνου. Αυτό που και εμείς αντικρίσαμε αμέσως μετά, τουλάχιστον μας ντρόπιασε  και μας έκανε να μην μπορούμε μα ψελλίσουμε έστω μια δικαιολογία.
Κύριοι αιρετοί του Πύργου. Κύριε πρόεδρε της τοπικής κοινότητας, που αμέριμνος πίνατε την ίδια ώρα  σε παρακείμενη  ταβέρνα, δεν του πρέπουν του Πύργου, της Έξω Μεριάς, της Τήνου αυτές οι εικόνες, αυτή η συμπεριφορά, αυτή η κατάντια. Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε σπίτι σας. Μην μας προσβάλετε με αυτό τον χυδαίο τρόπο.
Αλήθεια κύριε δήμαρχε
Τους κινέζους με τους οποίους μας «αδελφοποιήσατε» και που δεν τους έχουμε δει ακόμα, ή τα καραβάνια  Ουκρανών  που ελπίζετε να συρρεύσουν, εκεί θα τους στέλνετε;


Αίσχος!

10 σχόλια:

  1. Γιατί, ρε παιδιά, τί έχουν οι τουαλέττες;
    Άμα βάλετε μια ταμπελλίτσα με κάποιο κουφό χαρακτηρισμό και το όνομα κανενός γνωστού καλλιτέγνου ενδημούντος εις Τήνον (..βρε πώς τον λένε...βρε πώς τον λένε...) να δείτε που θα αρέσει τελικώς..
    Και στο φινάλε,
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΔΩ!!!....
    Ασχετοι περί την πολιτική δεοντολογία...ε, άσχετοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι τηνιακοί Πασόκοδίαιτοι, πότε θα δηλώσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο πολιτισμό που σας παρέχει απλόχερα ο δήμος δε σας φτάνει?
    Από της τουαλέτες θα τον κρίνουμε? Όποιου δεν του αρέσει να πηγαίνει σπίτι του να χέζει.
    Αμάν πια όλο αρνητισμό είστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεχόμαστε λοιπόν οτι στερέψαν τα λεφτά στους Δήμους και δεν έχουν φράγκο ούτε για τις τουαλέττες, ο δε Δήμαρχος και οι φίλοι του, επειδή δεν προλαβαίνουν ή είναι χοντροί δεν πιάνουν τη σκούπα και τον κουβά να τις καθαρίσουν.

    Δεν απομένει, παρά οι ίδιοι οι Πυργιανοί να δείξουν το πολιτισμό τους. Να πάρουν αυτοί τον κουβά και τη σκούπα και μια και δυό φορές τη μέρα να τις καθαρίζουν. Να μην θέλουν μόνο τα πούλμαν και τους τουρίστες για τα ευρουλάκια τους.

    Είναι βαριά η κληρονομιά του Χαλεπά - Φιλιππότη - Βιτάλη και τόσων άλλων .
    Γνωρίζουν οτι με τις εικόνες που μας έδωσες εκτίθενται ανεπανόρθωτα, πρώτα οι Πυργιανοί και μετά όλοι οι άλλοι ;
    Εκτός κι αν αυτό ήθελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λες ρε που δεν υπάρχουν λεφτά ;

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ .

    Το είπε ο Παπα-ανδρέου Το επενέλαβε και ο Τσιπρα -ανδρέου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η βασική διαφορά είναι ότι ο ένας είπε "λεφτά υπάρχουν αλλά όχι αξιοπρέπεια" και ο άλλος "πρώτα αξιοπρέπεια και μετά λεφτά θα βρούμε..." με όσους τρόπους και να προσπαθήσεις δεν θα μπορέσεις να το συνψηφίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το πίστευα αλλά μάλλον είναι αλήθεια μετά απ όλα όσα ακούω και βλέπω.

    Μπήκε λέει στο Άγιο Όρος είδε τον πνευματικό του και τώρα επιστρέφει. Και βέβαια μην πάει ο νους σας στον Καμμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οκ δεν υπάρχουν λεφτά στο Δήμο, ή αν υπάρχουν είναι λίγα.
    Για τους εργολάβους ασπριτζήδες οργανοπαίχτες αγγινάρας και καθαριστές τσιμενταυλάκων ξέρει να τα δίνει όμως με απ΄ευθείας αναθέσεις. Άλλες είναι οι προτεραιότητες και βεβαίως όχι ο Πύργος που τον μάυρισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις απόλυτο δίκιο .
    Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι οτι αν εξακολουθείς να σκέπτεσαι έτσι, τότε ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φέτος λέει το φεστιβαλ του Δημου θα είναι σεμνό και ταπεινό όπως ακριβως ο δημόσιος λόγος του δημαρχου οταν μιλάει για το πολύπλευρο εργο του. αλλα όχι τόσο πια ωστε να μην έχουμε και οργανοπαίχτες! οι οργανοπέχτες μας είναι απαραίτητοι.ταιριάζουν με την εθνική μας τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή