Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια Πολλά - Ανατροπή το 2013!


Στις 08 Δεκεμβρίου του 2012 στην Γένοβα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και την ευλογία, ο ιερέας μαζί με τους πιστούς τραγούδησαν το αντιστασιακό "Bella Ciao". Κάτι που για την αστική ευγένεια ορισμένων θεωρείται προσβολή, για άλλους είναι τιμή. Η απάντηση που θέλουμε να δούμε από την Εκκλησία στον ταξικό πόλεμο της εποχής μας.
Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για ένα ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Περισσότερα ιστορικά στοιχεία για το τραγούδι εδώ. Οι στίχοι μεταφρασμένοι πιστά και ελεύθερα στα αγγλικά για όσους θέλουν εδώ.

ΥΓ: Οι αστικές συνήθειες περιστοιχίζονται από προκαταλήψεις. Ευχόμαστε το '13, οι προκαταλήψεις τους να βγουν αληθινές. Ακόμη κι αυτό όμως να μην συμβεί μέσα στον επόμενο χρόνο εδώ θα είμαστε και το 2014. 

5 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! Ο,ΤΙ ΠΟΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ειναι παπας! Λεβεντης πραγματικος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά κάνετε και βάζετε ιδέες στον άγιο Σύρου. Κυκλοφορεί τώρα ότι ζήτησε απο τους ιερείς της μητρόπολης να μάθουν το ριζίτικο
    "πότε θα κάνει ξαστεριά" και να το τραγουδούν μετά τον εσπερινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιο πιθανό θεωρώ να υπάρξει εγχώρια απάντηση με το "Γρίβα μ' σε θέλει ο βασιλιάς"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματι ειναι το πιθανοτερο. Υστερα μαλιστα απο τις τελετες μνημης για τον Στυλιανο, δεν θελει και πολυ να το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή