Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ξάνεμο – Τηνιακός Καζαμίας 2013


Κρατώντας την υπόσχεσή μας, και εφόσον ο κόσμος δεν καταστράφηκε, τουλάχιστον όχι με το νέο ημερολόγιο, σας παρουσιάζουμε τις προβλέψεις μας για το 2013 αναφορικά με το νησί μας. Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι διατηρήστε την ψυχραιμία σας, οποιαδήποτε ομοιότητα δεν είναι σύμπτωση. Οι υπόλοιποι απολαύστε υπεύθυνα! (Σημείωση:  Το Ξάνεμο δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανή επιβεβαίωση των προβλέψεων):

Ιανουάριος
Μήνας της πίτας.
Οι θερμοκρασίες θα παραμένουν υψηλά για την εποχή και θα ευνοούνται οι καλλιέργειες εντυπώσεων. Ο Δήμαρχος στέλνει με υποτροφία 2 αντιδημάρχους για συνοδούς αέρος. Δημιουργείται θέση αντιδημάρχου εναέριας κυκλοφορίας.  Σε κάθε ραχούλα και βουνό, τιμώντας την εθνική μας παράδοση, οι αφεντάδες του τόπου κόβουν πίτες. Το φλουρί πέφτει στον πρόεδρο του τοπικού της Στενής. Μαζί με το φλουρί το τοπικό διαμέρισμα παίρνει και τα σκουπίδια.
Τυχερός αριθμός το τρία πουλάκια κάθονται.

Φεβρουάριος
Δύσκολος χειμώνας.
Την Τήνο επισκέπτεται ο βουλευτής της καρδιάς μας Π. Ρήγας. Παρά το τεράστιο έργο του ως Νομάρχης (το συμπληρώνει η υποταγή του στις πολιτικές του μνημονίου) η δημοφιλία του έχει μια μικρή πτώση. Η αδελφότητα, πιστή στο δόγμα «Ρισελιέ» οργανώνει ομιλία με την παρουσία του. Αυτή τη φορά η εκδήλωση πραγματοποιείται μέσα στο αστυνομικό τμήμα.
Δεν πάνε κι δεν έρχονται βαπόρια. Ο ετεροχρονισμένα ανιμνημονιακός δήμαρχος επιτίθεται με επιστολή του στο υπουργείο θαλάσσιας πανίδας για τις παρενοχλήσεις των γλάρων. Με την επιστολή αυτή ο δήμος μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες (αριθμός φοβιστικών επιστολών μέσα σε 20φεύγα χρόνια θητείας). Με την ευκαιρία της επιτυχίας ο αντιδήμαρχος καρναβαλίου ανοίγει το τριώδιο και οργανώνει γιορτή με νησιώτικα τραγούδια.  
Τυχερός αριθμός το 20φεύγα.

Μάρτιος
Μύρισε Άνοιξη, μύρισε εκλογές.
Λόγω του ότι η Καθαρά Δευτέρα πέφτει λιγουλάκι αργά, η ανώτατη επιτροπή εκδηλώσεων κρίνει σκόπιμο να οργανώσει γιορτή στις αρχές του μήνα. Καθώς δεν μπορούν να καταλήξουν διενεργείται ανοικτός διαγωνισμός για καταθέσεις προτάσεων.
Η ΔOY μας έχει αποχαιρετίσει και στην θέση της (όχι ακριβώς – αλλά τέλος πάντων πάνω στο νησί) βρίσκεται το Κέντρο Μνημονιακής Φορολόγησης. Οι πολίτες διαμαρτύρονται που δεν έχουν που να πληρώσουν, ο Δήμαρχος στέλνει επιστολή.
Τα έξοδα τρέχουν, υπάρχει ανάγκη για «ενίσχυση» της οικονομίας και οι πολιτικοί τιτάνες της τριαρχίας (ουπς!) σκέφτονται το πρωτοποριακό: να ψηφίσουν νέο μνημόνιο. Κανένας Δήμαρχος δεν διαμαρτύρεται στην Τήνο…
Την Κυριακή της Αποκριάς ο Δήμαρχος αγνοεί την ρητή εντολή του ανωτάτου εκκλησιαστικού ελεγκτηρίου και κάνει καρναβάλι. Την Δευτέρα όλοι μαζί κάνουν κούλουμα...
Τυχερό χωριό το Αγάπη (ή Αγάπι) που κληρώνεται να πάρει για λιγουλάκι ακόμη τα σκουπίδια. Τοπικός σύμβουλος εξηγεί στους ιθαγενείς τα οφέλη από την μεγάλη επιτυχία!

Απρίλιος
Και το Πάσχα αργεί… Το Δημοτικό συμβούλιο με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί για την αργοπορία της Ανάστασης. Άλλωστε λόγω Σαρακοστής, έχουν περιοριστεί τα πανηγύρια και επομένως και οι εμφανίσεις των Δημοτικών «Αστέρων». Σε επόμενη απόφαση συμφωνείται στους νεκρούς χρόνους να διεξάγονται περισσότερα μνημόσυνα γιατί διαφορετικά πλήττουν.
Έτερος γνωστός δημοτικός σύμβουλος προτείνει νέα εκπομπή για την Εξώμβουργο τηλεόραση: Οι τηνιακοί θα στέλνουν SMS με + στο 11880 (δεν έχουμε πληρωθεί ως Ξάνεμο για την διαφήμιση) και το όνομα της καλύτερης εμφάνισης μετά από κάθε μνημόσυνο. Ο σύμβουλος που θα συγκεντρώνει τις λιγότερες προτιμήσεις θα αποχωρεί…
Τυχερό χωριό ο Φαλατάδος που κληρώνεται για να ανοίξουν ακόμη 2 γεωτρήσεις.

Μάιος
Επιτέλους Πάσχα!
Μέσα στην μιζέρια του μνημονίου μια ευκαιρία για γιορτή και ξεγνοιασιά. Αγκινάρες, σούβλες κτλ, πλούσιο πρόγραμμα και το κρασί δωρεάν.
Μετά το μνημόνιο 4 και το κλείσιμο του λιμεναρχείου, του υποθηκοφυλακείου και 7-8 μαγαζιών ακόμη, αρχίζει να συζητιέται το κλείσιμο του Δήμου. Με επιστολή διαμαρτυρίας ο δήμαρχος ενημερώνει τον έτερο αγαπημένο βουλευτή μας και υπουργό εργασίας (ελπίζουμε να πέσουμε έξω και τον Μάιο να είναι γραμματέας της κοινοβουλευτικής εντεκάδας της ΝΔ) κ. Βρούτση και του δηλώνει ότι αν κλείσει ο Δήμος Τήνου, εκείνος θα μείνει άνεργος. Ο Υπουργός (είπαμε το απευχόμαστε αλλά τα άστρα λένε άλλα…) μπροστά στο ενδεχόμενο αύξησης της ανεργίας οπισθοχωρεί.
Τυχερό λιμάνι της Τήνου που αρχίζουν να εμφανίζονται πλοία

Ιούνιος
Ο Πάγκαλος εκδίδει βιβλίο με τίτλο «ονόματα και τηλέφωνα όσων κάθονταν στο τραπέζι μαζί μου όταν τα τρώγαμε». Κακιές γλώσσες λένε πως απλώς αντέγραψε τον κατάλογο του ΟΤΕ. Ως τότε βέβαια τηλέφωνο έχουν μόνο εκείνοι που πραγματικά τα τρώγανε… οι άλλοι έχουν κόψει τέτοιες «πολυτέλειες».
Η απόφαση του ΣΤΕ για την ΔOY βγαίνει και είναι θετική για το νησί. Απλώς ο Στουρνάρας, στο καπάκι της δικαστικής απόφασης, ενημερώνει πως η απόφαση δεν είναι δεσμευτική αλλά συμβουλευτική. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…
Τα σχολεία κλείνουν. Στην Γ’ Λυκείου οι δάσκαλοι πλέον δεν δίνουν εξετάσεις αλλά κάνουν κλήρωση: Ένας τυχερός μαθητής θα μπορέσει να λάβει δωρεάν πρόσβαση στην τριτοβάθμια. Μόνο αν πέσει πάνω σε τζακ ποτ θα βρει και δουλειά.

Ιούλιος
Μετά από άγνωστο αριθμό (πια χάσαμε την μπάλα) μνημονίων και μεσοπρόθεσμων η κυβέρνηση ανακοινώνει πως θα αφαιρέσει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Εκατομμύρια κόσμου κατεβαίνουν στο Σύνταγμα και σε πλατείες σε όλη την χώρα: Σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν πως οι δομές του Βυζαντίου δεν αλώθηκαν ποτέ.
Ένα χρόνο πριν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του Δημάρχου με προαναγγελίες για πλακοστρώσεις από τον Μαμάδο ως την Σάντα Μαργαρίτα. Οι αντιδήμαρχοι-εργολάβοι με τον ιδρώτα τους προσφέρουν έργα πνοής στον τηνιακό λαό. Της τελευταίας πνοής…
Τυχερό επάγγελμα του Λαμπαδιάρη που λόγω των προσκυνηματικών επισκέψεων μπορεί να αγοράζει ακόμη ψωμί και γάλα.

Αύγουστος
Φεστιβάλ και τα μπάνια του λαού.
Τον Δεκαπενταύγουστο επισκέπτεται το νησί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία με σκοπό να ζητήσει από την Μεγαλόχαρη «το θαύμα της Ανάπτυξης». Ο ίδιος ο Αντώνης ανακοινώνει ότι θα ανέβει  γονατιστός. Ίδρυμα και Δήμαρχος σε χρόνο ρεκόρ κατασκευάζουν κυλιόμενο διάδρομο για την διευκόλυνση του Αντώνη. Μετά την λιτάνευση της εικόνας, όλοι μαζί, τοπικοί, εξουσιομανείς παπάδες και κεντρική εξουσία μπαίνουν στο καταδρομικό για να ρίξουν στεφάνι. Το πλοίο τορπιλίζεται. Το θαύμα της ανάπτυξης συντελέσθηκε!
Τυχερό όλο το νησί μιας και είχε βοριά και τα πτώματα ξεβράστηκαν αλλού…

Σεπτέμβριος
Μετά την μαζική απώλεια στην Τήνο, ο κίνδυνος να μας την βγει από αριστερά ο Τσίπρας και η παρέα του είναι πια ορατός. Ο Μιχαλολιάκος συνεννοείται με τον Καλαβρύτων και των Λουκουμιότιδος και καλόγρια στο μοναστήρι βλέπει όραμα τον Πρεβέζης ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αναλάβει.
Στα τοπικά, όσοι δεν μπήκαν στο πλοίο αναζητούν διάδοχο δήμαρχο. Διενεργείται διαγωνισμός για να βρεθεί ποιος συγκεντρώνει τα απαραίτητα προσόντα. Συμφωνείται οι διαγωνιζόμενοι στο θεωρητικό μέρος να συντάξουν μια επιστολή και στο πρακτικό να παρευρεθούν σε πανηγύρι. Η συνολική βαθμολογία συμψηφίζεται και με συνέντευξη ιερατικής επιτροπής για την αποδοχή των υποψηφιοτήτων.

Οκτώβριος
Ρακεζιό στο Φαλατάδο.
Λόγω των διαδικασιών εκλογής, καθυστέρησε το ρακεζιό. Ο νέος δήμαρχος  εγκαινιάζει μια νέα εποχή εορτών και φεστιβάλ.
Το υπουργείο ανάπτυξης ανακοινώνει πως καταργούνται όλοι οι περιορισμοί στην δόμηση. Όσοι αντιδήμαρχοι είχαν επιβιώσει τον Αύγουστο και άλλοι καινούριοι που ήρθαν να αναπληρώσουν το κενό, κατεβαίνουν στην εξέδρα να πανηγυρίσουν.
Οι βροχές αργούν και το πόσιμο παρέχεται μόνο λίγες ώρες στα σπίτια. Λίγη σημασία έχει βέβαια και αυτό καθώς από τα μνημόνια, οι περισσότεροι έχουν αναγκαστεί να κόψουν και το νερό.
Τυχερά χωριά τα Κάτω Μέρη όπου καταλήγουν τα απόβλητα των υπολοίπων και μπορούν ακόμη και ποτίζουν.

Νοέμβριος
Οι Μάγιας είχαν κάνει λάθος υπολογισμό!
Στην Τήνο δεν έρχεται καθόλου ρεύμα, οι δρόμοι δεν χρησιμοποιούνται από αυτοκίνητα, στα σπίτια όσων επιβιώνουν, ανάβουν μόνο τζάκια, τα παιδιά παίζουν γκαζές και ο καφές πίνεται με ρεβίθια… Το μόνο που δεν άλλαξε ποτέ είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξακολουθούν να πηγαίνουν σε μνημόσυνα και πανηγύρια (με το γάιδαρο βέβαια)…
Ευνοούνται οι καλλιέργειες ελπίδας που φέρνει το 5ο μνημόνιο. Μα Δόξα τω Θεώ έχουμε την Παναγιά και μερικούς Άξιους (!) υπηρέτες του να μας προστατεύουν από τα δεινά…
Τυχερό χωριό ο Λάζαρος που δεν κατοικείται εδώ και χρόνια.

Δεκέμβριος
Μην περιμένεις πια!
Κάποιος τρελός έγραψε: Δεν πιστεύω τίποτε, δεν ελπίζω τίποτε, είμαι ελεύθερος!
Οι πολίτες απελευθερώνονται! Συνεχίζουν βέβαια ακόμη να κάνουν μνημόσυνα και πανηγύρια (κομμάτι της ζωής μας αναπόσπαστο) αλλά καταλαβαίνουν πια πως η παρουσία του κάθε κοτζαμπάση δεν αυξάνει την επιτυχία και την μεγαλοπρέπεια.
Η πολιτική συνδέεται με την ουσία. Πολλοί ακόμη διαμαρτύρονται αλλά ο κόσμος έχει πια αλλάξει: Η αντιπολίτευση δεν λέει παροιμίες και γνωμικά πια, η συμπολίτευση δεν αρκείται σε επιστολές και γιορτές, η διαδικτυακή ενημέρωση δεν είναι ούτε εμπαθής ούτε αφελής, οι δικηγόροι των συνδυασμών καλλιεργούν στο Δρακονήσι (που στο μεταξύ έχει γίνει πρότυπος αγροτική μονάδα με σκοπό να μην πουληθεί), το ΣΔΟΕ δεν κυνηγά αποδείξεις (κανείς δεν αγοράζει τίποτε άλλωστε), τα πουλάκια κελαηδούν και οι δόσεις στην τράπεζα έχουν παγώσει… 

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ? ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ! ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 700+ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΜΑ ΣΤΑΥΡΩΝΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7000...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ?? ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αύγουστε καλέ μου μήνα να σουν δυό φορές το χρόνο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή