Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ύμνος στον Έρωτα



Θυμάται και μας θυμίζει Σοφοκλή. 
Θυμάται και μας θυμίζει Αντιγόνη.
Θυμάται και μας θυμίζει την Σιωπή.
Θυμάται και μας θυμίζει τους Νεκρούς.
Θυμάται και μας θυμίζει την Μετάνοια.
Θυμάται και μας θυμίζει την Αγάπη.

Υποκλινόμαστε (όπως άλλωστε προστάζει το τυπικό) και προσθέτουμε το απόσπασμα εκείνο που παρέλλειψε για την Αγάπη εκείνου (!), εκείνης(!) και του αειμνήστου(!)...

Υ.Γ. : Κάντε Έρωτα και όχι Μνημόσυνα

11 σχόλια:

  1. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών
    Τι δεν καταλαβαίνεις; Όσο χριστιανοί είναι, άλλο τόσο πατριώτες. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα είναι πως μία υποτίθεται πολιτική ιδεολογία περιλαμβάνει την ιδιότητα του σκατόψυχου μισάνθρωπου που υμνεί βάρβαρους βασανιστές. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτού του είδους τους "χριστιανούς", αλλά γενικώς στους "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανούς" που δεν μπορούν να διαχωρίσουν τον πατριωτισμό τους και την θρησκευτική τους πίστη από το μίσος απέναντι στην άλλη άποψη σε βαθμό που είναι έτοιμοι να συγχωρήσουν ακόμα και εγκλήματα.

    http://gerogriniaris.blogspot.gr/2012/12/10-16122012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό, παραθέτω και κομμάτι από το πρωτότυπο

    "Έρως ανίκατε μάχαν, Έρως, ός εν κτήμασι πίπτεις, ός εν μαλακαίς παρειαίς νέάνιδος εννυχεύεις, φοιτάς δ’ υπερπόντιος εν τ’αγρονόμοις αυλαίς, καί σ’ούτ’ αθανάτων φύξιμος ουδείς ούθ’αμερίων σέ γ’ανθρώπων. Ο δ’έχω μέμηνεν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω πιάσατε τους παπάδες, για τον Δημαρχούκο μας τσιμουδιά που τίμησε τον "Μακαριστό". Τι συμπέρασμα να βγάλουμε; Ενιαίο ψηφοδέλτιο με την συνομοταξία μικρομπομπολαίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι φταίει τώρα ο δήμαρχος; μνημόσυνο άκουσε και πήγε!

      Διαγραφή
  5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ: Κλασικη περιπτωση μεταμοντερνου βλαχοδημαρχου! Παιδι του κομματικου σωληνα και του συστηματος ΠΑΣΟΚ, απαιδευτος πολιτικα, ιστορικα και πολιτισμικα, ενας "δηθεν" μεσα σ'ολα, δεν εχασε παλι την ευκαιρια: εδωσε πρωτος το παρον στη μνημοσυνη παρασταση του καιροσκοπουντος πολιτικαντη μητροπολιτη. Κριμα το μποι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιό προτιμάς; Το Πλατωνικό "όμοιος ομοίω αεί πελάζει" ή το λαϊκο "όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπρια τα λαχανα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή ο Σίμος είναι καλύτερος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ. Ο ΣΙΜΟΣ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ-ΠΡΟΧΘΕΣ. ΑΛΛΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΥΤΟΣ. ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ ξερεις κανενα να μας προτεινεις εκτος απο αυτους

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να σου προτείνει ο ΚΑΪΝ, αλλά εγώ σε διαβεβαιώνω πως ΕΣΥ κι ο καθένας μας έχουμε την ευθύνη της ανατροπής της κατάστασης... Κανένας δεν μπορεί να σε σώσει καλύτερα από τον ίδιο σου τον εαυτό!

      Διαγραφή