Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κομματάρχης παλαιάς κοπής...



 Εκτός από κολλιτάρι του Γεωργιάδη και δεκανίκι του Σαμαρά, ο Παναγιώτης Ρήγας λειτουργεί και ως κομματάρχης παλαιάς κοπής, θυμίζοντας την τέχνη που τον ανέδειξε παράγοντα των Κυκλάδων. Ενώ, όχι μόνο οι Κυκλαδίτες αλλά όλοι όσοι έβλεπαν το κανάλι της βουλής τις τελευταίες μέρες, είδαν, ότι αυτός που έθεσε το ζήτημα της διοικητικής αυτοτέλειας των νοσοκομείων Σύρο και Νάξου ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, έσπευσε να οικειοποιηθεί την υιοθέτηση της πρότασης από τον Άδωνη, εκμεταλλευόμενος μάλιστα την κοινοβουλευτική αθλιότητα να ψηφιστεί η τροπολογία πέντε ξεχωριστών άρθρων στην συσκευασία του ενός (για το φάρμακο). 
Που κατάντησε ο Κύριος Τάκης;
Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από τον Σύριζα Νάξου:




Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με αφορμή την οργάνωση του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος από τον κ. Ρήγα, τις προσβλητικές αναφορές του για τους βουλευτές του Σύριζα και τις δηλώσεις του ότι  “οι Ναξιώτες οφείλουν να το γνωρίζουν", απαντά πραγματικά τι γνωρίζουν οι Ναξιώτες…
Οι Ναξιώτες γνωρίζουν κ. Ρήγα, πως ΕΣΕΙΣ διαλύσατε το Νοσοκομείο της Νάξου.  Πως ΕΣΕΙΣ το συγχωνέψατε με αυτό της Σύρου και επανειλημμένα δηλώνατε στα ΜΜΕ ότι η συγχώνευση είναι προς όφελός τους. Γνωρίζουν το λόγο που ξαφνικά γίνατε υπέρμαχος της διασύνδεσης.  Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  κατάθεσε και υπερασπίστηκε την τροπολογία στην Βουλή. Γνωρίζουν ότι ΕΣΕΙΣ  προαναγγείλατε  το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ώστε να απαγορεύσετε να ψηφίσουν  τη τροπολογία αυτοί οι οποίοι την κατέθεσαν.
Θέλατε να εκθέσετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπική μας κοινωνία με αντιδημοκρατικά αντισυνταγματικά τεχνάσματα. Η κοινωνία μας όμως γνωρίζει καλά ποιοι αγωνίζονται έξω και μέσα στη Βουλή :
Για την δωρεάν υγεία, την ασφάλιση, το Νοσοκομείο μας και  ποιοι εκτελούν ψυχρά τις εντολές της Τρόικα, ποιοι έχουν αποκλείσει από το σύστημα υγείας χιλιάδες Ναξιώτες, ποιοι μας απειλούν με κατασχέσεις, ποιοι διαλύουν τον ΕΟΠΥΥ, ποιοι βάζουν εισιτήριο 25€ ,  ποιοι έχουν αφήσει το Νοσοκομείο μας με 15 γιατρούς αντί 46, το Κ.Υ. Αμοργού με ένα γιατρό, και τα 22 αγροτικά ιατρεία και τα πολυδύναμα με 4 γιατρούς και ποιοι προωθούν με πάθος την ιδιωτική περίθαλψη. Στη Νάξο γνωρίζουν καλά ότι τα πρωτοπαλίκαρα σας αντιστρατεύονται και απαξιώνουν την δημόσια υγεία  και το Νοσοκομείο Νάξου προσπαθώντας να επιβάλουν την ιδιωτική Interamericanως μόνη ρεαλιστική λύση. Γνωρίζουν ότι αύριο δεν θα ντραπείτε να  διορίσετε στο νέο Δ.Σ. του Κ.Υ.-Νοσοκομείου τους δικούς σας που σήμερα δίνουν τα πάντα  για την Interamerican. Γνωρίζουν ότι η διασύνδεση για την οποία πανηγυρίζετε ελάχιστα συμβάλει στη λύση του πραγματικού προβλήματος, ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο περικόπηκε και ότι οι διακομιδές στοιχίζουν τα διπλάσια από τις δαπάνες του Νοσοκομείου. Τέλος οι Ναξιώτες γνωρίζουν ότι η  συμπεριφορά σας θίγει βάναυσα όλη τη κοινωνία της Νάξου που αγωνίζεται δεκαετίες (πολύ πριν εμφανιστεί στις Κυκλάδες το άστρο σας) και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για Νοσοκομείο στο Νησί μας.
Εσείς είστε, κ. Ρήγα που οφείλετε να γνωρίζεται κάτι πολύ σημαντικό:
Ο πολιτικός σας χρόνος έχει τελειώσει. Δεν σας σώζει η λασπολογία, τα ψέματα, η υποκρισία, τα αίσχη σας και η παλαιοκομματική συμπεριφορά, δεν σας σώζει ούτε η τρόικα, ούτε ο Σαμαράς. Έχετε τελειώσει προ πολλού.
Ταυτόχρονα καλούμε τους δημότες - πολίτες, τις Δημοτικές Αρχές τους φορείς, τις  συλλογικότητες των νησιών μας,  να υπερασπιστούν την ζωή τους, να πάρουν το ζήτημα της υγείας στα χέρια τους, να αγωνιστούν για την δημόσια και  δωρεάν υγεία, να συμμετέχουν την Παρασκευή στις 12 μ.μ. στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πανυγειονομικού  Συλλαλητήριου της Αθήνας, στην αντίστοιχη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείο Νάξου με κύριο αίτημα την αναβάθμιση του σε δευτεροβάθμιο οργανωμένο νοσοκομείο.

 Νάξος 28/11/2013                                                

4 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ Ο ΡΗΓΑΣ? ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενοχληθήκατε εκπρόσωποι της δραχμής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στερέψαμε κι από φαντασία;

      Διαγραφή
    2. Τον πολιτικό αλλά και και κάθε δημόσιο πρόσωπο το κρίνουμε από τη συνολική του πορεία και προσφορά και όχι από την κομματική του ταυτότητα και με τοπικιστικά κριτήρια.

      Διαγραφή