Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η “Αιολική Μουσούρων Α.Ε.” στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τις παρανομίες της στο Αποπηγάδι.

Πηγή: http://www.kandanos.eu

Η “Αιολική Μουσούρων Α.Ε.” στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τις παρανομίες της στο Αποπηγάδι.
Η “Αιολική Μουσούρων Α.Ε.” στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τις παρανομίες της στο Αποπηγάδι.
ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ 22-11-2013
     Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει (στις 26-2-2014) τους δυο εκπροσώπους της “Αιολικής Μουσούρων” , ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χανίων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της  Α.Β.Μ. Β 11/2078 δικογραφίας, οι εκπρόσωποι της εταιρείας που κατασκεύασε τον αιολικό σταθμό στο Αποπηγάδι, κατηγορούνται για:
    1)    Αυθαίρετη κατάληψη δημόσιας δασικής έκτασης κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση (αρθρ. 45, 98 και 23 παρ. 1 Α.Ν. 1539/1938, όπως αντ. με την παρ. 2 του Α.Ν. 263/1968)
    2)    Παράνομη εκχέρσωση δημόσιας δασικής έκτασης κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση (αρθρ. 45, 98 και 71 παρ. 3-1 Ν. 998/1979, όπως αντικ. με αρθρ. 46 παρ. 2 του Ν. 2145/1993.)
    Τα αδικήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχουν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από την 27-5-2008 και μέχρι τις 2-2-2011, στην θέση «Στρογγυλή Κορυφή ή Αποπηγάδι» των δήμων Σελίνου - Καντάνου και Δήμου Πλατανιά.
    Η ογκώδης δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από τις επανειλημμένες καταγγελίες και μηνύσεις μας (κάτοικοι-μέλη της «Πρωτοβουλίας κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα - Αποπηγάδι»), που έγιναν για την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος του Αποπηγαδιού  και των περιουσιών μας. Αξίζει να σημειωθούν οι “παρεμβάσεις” του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ο ποίος ζήτησε με έγγραφα του, να διερευνηθούν οι καταγγελίες μας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.
    Πέραν αυτής της δικογραφίας, από όσο γνωρίζουμε, μηνύσεις και αντίστοιχες δικογραφίες για παράνομες εκχερσώσεις στο Αποπηγάδι από την “Αιολική Μουσούρων”, έχουν υποβληθεί κι από τη Δ/νση Δασών Χανίων.
    
    Επίσης, έπειτα από καταγγελίες μας, και με εντολή, πάλι, του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ,  διενεργήθηκε περιβαλλοντικός έλεγχος - αυτοψία, στο χώρο κατασκευής του αιολικού σταθμού στο Αποπηγάδι, από το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής ενότητας Χανίων (ΚΕΠΠΕ), κατά τον οποίον:
    Διαπιστώθηκαν σημαντικές υπερβάσεις των Εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) και των αντίστοιχων εγκρίσεων επέμβασης, στη θέση μιας ανεμογεννήτριας, στο πλάτος του δρόμου πρόσβασης, στο μέγεθος  των πλατειών για τις ανεμογεννήτριες και στις ράμπες ελιγμών(“Πρακτικό Βεβαίωσης Παράβασης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και Εισήγηση Επιβολής Κυρώσεων”, του ΚΕΠΠΕ, Αρ. Πρωτ.: οικ. 33248/12-11-2012, επισυνάπτεται)
    Για αυτές τις υπερβάσεις, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 10.000 ευρώ προς την εταιρεία με την Αρ. Πρωτ.: 33195 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Α. Βουλγαράκη.
    Επιβεβαιώθηκαν έτσι εν μέρει και εκ των υστέρων, αφού ολοκληρώθηκε το έργο,  οι παρανομίες της εταιρείας, που από την αρχή του αγώνα μας επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει.
     Όμως μέχρι τώρα τα ΜΑΤ, κατ απαίτησιν της εταιρείας, εμάς συνελάμβαναν, τους κατοίκους που ζούμε εδώ και οι πρόγονοί μας επί γενεές γενεών έδωσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι το ιστορικό Αποπηγάδι.
Η θυγατρική εταιρεία της γαλλικής EDF με τα δεκάδες πυρηνικά (και όχι μόνο) εργοστάσια, ενέσκηψε στον τόπο μας πίσω από την μάσκα της «πράσινης ανάπτυξης». Περιφρόνησε το περιβάλλον και την ιστορία τόπων όπως το «απάτητο» από την αρχαιότητα Αποπηγάδι.
                                    
            
Λειτούργησε με την ασυδοσία  «κατακτητή», θεωρώντας ότι δεν ισχύουν γι αυτήν οι νόμοι των «ιθαγενών», που πρέπει να φυλακίζονται όταν μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια της εταιρείας.
    Αν και είναι ολοφάνερο, μένει πλέον να αποδειχτεί και δικαστικώς ποιοι είναι οι “παράνομοι” στο Αποπηγάδι.
Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα - ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ
Δημοσιεύτηκε: "Αγώνας της Κρήτης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου