Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

κοινό Τηνίων: 5η ανοικτή συγκέντρωση Φαλατάδος-Δελτίο τύπου


                      Κοινό Τηνίων                                                   Τήνος, 16 Μαρτίου 2014
                   Δημοτική Κίνηση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική κίνηση «Κοινό Τηνίων» συνεχίζοντας τις συναντήσεις της με τους δημότες της Τήνου, συναντήθηκε χθες Σάββατο 15 Μαρτίου με τους κατοίκους του Φαλατάδου στο, συντηρημένο και επισκευασμένο από το σύλλογο των απανταχού Φαλαταδιανών, πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού.

 Μετά την αρχική γνωριμία και τις «συστάσεις» της δημοτικής κίνησης, ενός μικρού ιστορικού και μιας γρήγορης παρουσίασης των αποφάσεων των προηγούμενων συνελεύσεων, ζητήθηκε η συμμετοχή και παρέμβαση των κατοίκων για να θέσουν θέματα προς συζήτηση. Η ανταπόκριση των κατοίκων και ιδιαιτέρως των γυναικών του χωριού, ήταν πολύ θετική και η συμμετοχή τους στη συζήτηση μεγάλη.
Τέθηκαν και αναπτύχθηκαν από τους παρευρισκόμενους θέματα όπως η μη ύπαρξη   βιολογικού με αποτέλεσμα τα λήμματα να πηγαίνουν ανεπεξέργαστα στα λαγκάδια , η έλλειψη τεχνογνωσίας για την δημιουργία συνεταιρισμού αγροτικών προϊόντων αλλά και συνεταιρισμού γυναικών, η δυσλειτουργία του μοναδικού μουσείου γελοιογραφίας, το σφαγείο και άλλα προβλήματα των γεωργών,  η έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας, η έλλειψη γιατρού, τα μοναδικά μονοπάτια και η  έλλειψη καθαρισμού τους και επαρκούς σήμανσης, η συντήρηση και αξιοποίηση των πρώην κτηρίων των σχολείων, προβλήματα σχετικά με τον εποχιακό τουρισμό και άλλα.
Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν επίσης την αγωνία τους για την ερήμωση του χωριού τους αλλά και των άλλων χωριών. Υπάρχει έντονη ανάγκη να μείνουν οι νεότεροι στα χωριά για να ζωντανέψουν και όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα.

Οι απόψεις, τα παράπονα και οι προτάσεις  που ακούστηκαν σημειώθηκαν από τα μέλη της δημοτικής κίνησης που τόνισαν την ανάγκη η συμμετοχική αυτή διαδικασία να διατηρηθεί και  να ενταθεί μετά τις εκλογές

Επιπλέον η ολομέλεια προχώρησε σε παρουσίαση και συζήτηση επεξεργασμένων από τα μέλη της κίνησης  θέσεων για τον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 22 Μαρτίου και θα ανακοινωθεί με επόμενο δελτίο τύπου .
Η συντονιστική επιτροπή


1 σχόλιο: