Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Προ-προεκλογικά Ανεμομαζώματα (Μάρτης - Απρίλης 2014, Αρ. 11)

                                 «Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τις αγορές και
ἠγαλλίασε το πνεῦμά μου ἐπί τῷ χαμηλώ επιτοκίω τῷ σωτῆρί μου»

Δεν ξέρω αν το νιώσατε! Εγώ ακόμη κουνιέμαι! Τι «εγκέλαδος» ήταν αυτός; «Τριγμοί» στο πολιτικό γίγνεσθαι! Ρήγμα στο σύστημα! Από αυτό το σεισμό/υποψηφιότητα - που τελικώς δεν ευοδώθηκε – παραλίγο να μείνουν στο νησί μας δεκάδες άστεγοι. Ή για να το θέσουμε πιο ρεαλιστικά: παραλίγο να αδειοδοτηθεί και η τελευταία οικοδομική παρατυπία!  

Ασύνδετο με τα προηγούμενα… αλλά η Τήνος τελευταία προβάλλεται ποικιλοτρόπως… Με δεκαλόγους, με λίστες. Και καλά με τις λίστες, «άθρωποι(!) είμαστε αδερφέ και λάθη κάνουμε», τις τους έχει πιάσει όμως όλους με τους δεκαλόγους; Γιατί έχουν όλοι ίσα-ίσα δέκα λόγους για να αγαπούν την Τήνο; Κανείς εννιά; Οκτώ;

Τώρα που μιλάμε για μονοψήφια, από πολύ πρόσφατη φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε Τηνιακό μέσο (να μην γράψω ενημέρωσης, ας το αφήσουμε φλου, όπως το Ποτάμι του Θεοδωράκη ένα πράγμα), μάθαμε επιτέλους ότι η τοπική ΠΑΣΟΚ αποτελείται από 3 μέλη. Άντε πες τέσσερα!
Βέβαια εδώ ταιριάζει το ανέκδοτο που λέει:
«-Πόσα μέλη κάνουν μια τοπική;», για να πάρεις την απάντηση:
« -Τέσσερα και καμιά πενηνταριά «ανεξάρτητοι»…»!

Οι έτεροι «ανεξάρτητοι» τρία και μισό χρόνο δεν είχαν να προτείνουν τίποτε απολύτως. Παραμονές των εκλογών ήρθε η έμπνευση… Η πιο φτωχή παρουσία σε αντιπολιτευτικό επίπεδο από την πρώτη περίοδο Καποδίστρια στον δήμο Εξωμβούργου! Αλλά ξέχασα βέβαια, αυτούς τώρα τους στηρίζει και ο γραφικός μας φίλος και βέβαια ο άλλος γραφικός προφήτης που πρόλαβε και εξέλεξε δήμαρχο… Ευτυχώς που ξέρουμε ότι ποντίφικας σημαίνει γεφυροποιός ώστε το βράδυ των εκλογών να αναφωνήσουμε: Habemus Papam!

Αλλά έτσι δεν είναι πάντα; Γνώριμα παιχνίδια: ο ένας κάνει ότι εκλέγεται και ο άλλος ότι βρίσκεται σε κάμψη… Είναι από τα μπακαλιαράκια που έφαγε από μισό σε κάθε ένα από τα 400 τελευταία μνημόσυνα. Και προς ευχαρίστησή μας δεν θα είναι τα τελευταία της καριέρας του!

Αλλά και να ήταν, εγώ δεν αποδέχομαι το «τέλος της ιστορίας». Της παρωδίας πάλι παρακαλώ να έρθει: Ν’ ανοίξει τα φτερά της η αρκουδοπεταλούδα και να πετάξει μακριά. Προκαλώντας χάος στο Τόκιο…

Τώρα Κίνα-Ιαπωνία μπορεί να βρίσκονται στα μαχαίρια αλλά ο μέσος Έλληνας τους σχιστομάτηδες  όλους ίδιους τους βλέπει… Γι’ αυτό και ο άλλος φίλος μας ο σαμαρικός πολιτευτής της ΝΔ που δεν μας ξεχνά, άρχισε να τα γυρνά! Στην τελευταία του ανάλυση διαβάζουμε «[…] η χώρα βρέθηκε σε καθεστώς μνημονίου […]»! Όπα και παθητική! Όπα και έμμεση κριτική στο μνημόνιο! Όπα και έμμεση αναγνώριση του «οδοστρωτήρα». Πιο χρυσόψαρο αγαπημένοι συμπατριώτες; Υπάρχουν θηλαστικά με μικρότερη μνήμη!

Σας φαίνεται πως το κείμενο γράφεται με χολή; Λες και χρειάζεται… Με τις ανακοινώσεις και εν συνεχεία τις άρσεις υποψηφιοτήτων γελάνε και τα υπέρθυρα!
Βέβαια, εγώ το έχω πάρει απόφαση ότι πάντα κάποιος παρεξηγείται: Και δεν είναι καθόλου θέμα σοβαροφάνειας σε μια πατρίδα ακόμη και της δεδομένης κατάστασης…

Ευτυχώς κάποιοι έχουν όραμα και νέες ιδέες… Ιδέες που θα υλοποιηθούν από το σάπιο παρελθόν που είναι ακόμη δυνατό να σαπίσει ξανά… Με συνθήματα ηλεκτρονικά μεν, μπαλκονιού δε!

Είπε και ο Καλαματιανός από  μπαλκονιού μια βλ@κία και τρέξαμε να πούμε μπράβο. Βέβαια αυτό είναι το λιγότερο. Δέκα μόλις μήνες πριν βγάζαμε ανακοινώσεις για το «μαύρο» στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και σήμερα παίζουμε ΔΤ στην δημοτική συχνότητα. Είμαστε αντιμνημονιακοί με συνέπεια λέμε! Η απεργοσπασία με την χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού είναι άλλο παραμύθι! Μην γράφουμε τα ίδια για το χρυσόψαρο… 

Νησί είναι, το δικό μας νησί! Θάλασσα γύρω γύρω! Όλα τα ψάρια ευπρόσδεκτα ακόμη και στα λίγα μέτρα στεριάς. Μπορεί εδώ και χρόνια να επιλέγουμε ηθικολόγους χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς μα η αλήθεια είναι πως μετά τη δεύτερη ρακή, αντιλαμβανόμαστε το κωμικό της κατάστασης και αστειευόμενοι για την πραγματικότητα γελάμε μαζί τους... Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως αρκούμαστε στην γελοιότητα! Ούτε τώρα, ούτε στις εκλογές, ούτε μετά από αυτές!


ΥΓ: Μπορεί η αποδοχή να είναι δύσκολο βήμα αλλά η αντίληψη όχι! Τρία ψηφοδέλτια, μόλις δύο επιλογές! 

8 σχόλια:

  1. Έχασε η Τήνος την ευκαιρία να αποκτήσει Δήμαρχο μεσίτη, εργολάβους αντιδήμαρχους και περιφερειακό σύμβουλο να υπογράφει ανάπτυξιακά οικοδομικά έργα με χρυσό στυλό. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω από πρόσφατη διδαχή:
    τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, θα καμωνόμαστε πως σπεύδουμε να βρούμε λύσεις λίγο πριν τις εκλογές, θα παρουσιάζουμε όλες τις "μελέτες" που κατά καιρούς έχουν γίνει γύρω από τα προβλήματα αυτά, ΕΣΕΙΣ όμως, δεν θα μπορείτε να μιλάτε γι΄αυτά γιατί βλάφτετε το νησί, την φήμη του, το όνομά του, τους φίλους σας, βρε αδερφέ και τους συχωριανούς σας, με το να τα βγάζετε παραέξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://roides.wordpress.com/2014/04/15/15apr14/

    ΥΓ
    Μια υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε από το 2011, φερόμενη πως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον (ιερές αρχαιοκαπηλίες, ιερό παραδικαστικό, μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα κλπ) που καθυστερεί πολύ, για την οποία η αντιπολίτευση συνολικά, αλλά και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευσεβέστατος κ.Συρμαλένιος, κρατούν αιδήμονα σιγή παρά το ότι την επανέφερε στην επικαιρότητα πρόσφατο δημοσίευμα του ‘HotDoc’ (Α΄ 15θημερο Γενάρη), είναι η παρακάτω.

    Προσωπικά πιθανολογώ πως ο αρμόδιος φίλαθλος κ.Εισαγγελέας, επιφορτισμένος και με την υπόθεση της Χ.Α., δεν προλαβαίνει με τόσο φόρτο εργασίας. Όμως στο μεταξύ, ο νομίζω πιο ενάρετος από όλους τους μητροπολίτες μας, ο πανιερότατος Δωρόθεος Β΄ της Σύρου, κατηγορείται άδικα μαζί με τον Εντιμότατο Σωτήριο Τζούμα, στενό συνεργάτη του μακαριστού Χριστοδούλου του Α΄. Γι’αυτό η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαριστεί (και να πάει στο αρχείο) το ταχύτατο: «Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την “έκθεση ανάλυσης” των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδ.Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτ.Τζούμας….» (28-9-2011, directNEWS.gr).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΝΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί αν δεν φιάξουμε ψηφοδέλτιο απαγορεύεται να μιλάμε; Τέτοια σε μαθαίνει ο αρχηγός σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ ο αλήτης ο νεκροθάφτης της παιδείας είχε το θράσος να ανέβει στην εξέδρα μαζί με τους επιτάφιους.
    http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/papatheodorou-660.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή