Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Παιδικός Σταθμός Δήμου Τήνου: "Μουτζουρώνω, Sχηματίζω, Χρωματίζω"

με τα μολύβια των Miro, Klee, Kandinsky.

"Χρειάστηκε να γεράσω για αν μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί" 
Joan Miro
Βασίλης Βίδος 4άρων ετών: "Φωτιά στο μπλε"

Ο Παιδικός σταθμός του Δήμου Τήνου παρουσίασε την Έκθεση των εικαστικών έργων των παιδιών του σταθμού με θέμα:
"Μουτζουρώνω, Sχηματίζω, Χρωματίζω"
με τα μολύβια
 των Miro, Klee, Kandinsky
Τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Άννας Βελαλοπούλου και Σοφίας Κολοβού, τον Φεβρουάριο και των Μάρτιο, δημιούργησαν θέματα (ζωγραφιές ή γλυπτικές συνθέσεις) προσεγγίζοντας με το δικό τους ανεπανάληπτο τρόπο  θέματα από έργα των Joen Miro, Paul  Klee, και Wassily Kandinsky.
Για τέσσερεις περίπου μέρες ο Τριπόταμος γέμισε από παιδικές φωνούλες και από τέχνη. Στις μεσαιωνικές καμάρες του χωριού αλλά και στην Αίθουσα του «Λαογραφικού Μουσείου Τριποτάμου» που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από την αδελφότητα Τριποταμιτών «Η Γέννηση»,  από την Παρασκευή 6 Ιούνη το απόγευμα, όταν έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης, μέχρι και την Δευτέρα 9 Ιούνη, πρωί και απόγευμα είχαμε την τιμή και την ευχαρίστηση,  όσοι το είδαμε ,  να περιπλανηθούμε μέσα από τα μάτια και τις ψυχές  των παιδιών- νηπίων  τριών, τεσσάρων και πέντε χρονών.
Ευχαριστούμε τους «43 μικρούς καλλιτέχνες»  για  την προσπάθειά τους και το αποτέλεσμα που παρουσίασαν και ένα πολύ μεγάλο μπράβο στις  δασκάλες τους Άννα και Σοφία για την υπέροχη «χρωματιστή» προσπάθεια τους.  Μπράβο! 

 Μια γεύση για όσους δεν την είδαν:


από το αρχείο του Αργύρη Μωραίτη

από το αρχείο του Αργύρη Μωραίτη Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου