Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Θεολόγος Πλυτάς: Αναφορά προς τους υπουργούς Παιδείας, Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος


 Από τον Κύριο Θεολόγο Πλυτά πήραμε, έντυπα και ηλεκτρονικά, την πιο κάτω αναφορά που απευθύνεται στους υπουργούς Παιδείας, Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος : 


Αναφορά

Θεολόγου Πλυτά του Σταύρου και της Ασπασίας, κατοίκου πόλεως Τήνου στην περιοχή <<Παραγγεριά>> και επί της οδού Κ. Δημητριάδη, αριθμό 14.

Προς:
1.Υπουργείο Παιδείας , ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων.
                                        Υπόψη Υπουργού κ.Φίλη.
2.Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
                                                Υπόψη Υπουργού κ.Δρίτσα.
          3. Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος               
                                                Υπόψη Αρχηγού.

Θέμα: Έκθεση κατάστασης και υποβολή παραπόνων.


Αξιότιμοι κύριοι,

-Είμαι ένας ενεργός Τήνιος πολίτης (κατ’ επανάληψη έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τήνου),που άγει το εβδομηκοστό ένατο έτος της ηλικίας του και ο οποίος πονάει για το νησί του και την πατρίδα του και που δεν αντέχει ούτε στέργει να παραμένει σιωπηλός όταν βλέπει να προσβάλλονται η νομιμότητα και οι προγονικές παρακαταθήκες.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νησί μου, την Τήνο (δίπλα ακριβώς στο Ιερό του ναού του Αγίου Νικολάου Ορθοδόξων της πόλης μας) και οι γονείς μου, φτωχοί βιοπαλαιστές, μπορεί να μην μου άφησαν περιουσιακά στοιχεία αλλά με θωράκισαν με αρχές και αξίες. Είναι αυτές οι αρχές και αξίες που δεν μου επιτρέπουν να σιωπώ σε περιπτώσεις που θίγονται και βάλλονται: το δίκαιο, η ισονομία, οι παραδόσεις μας και εκείνες οι παρακαταθήκες που τάχθηκαν ως << ιερές, απαρασάλευτες και απαραβίαστες στον αιώνα τον άπαντα >> από τους προγόνους μας. Ο Πρώτος από σας (προφανώς) είναι καλός γνώστης του θέματος που άπτεται του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, το οποίο εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο (από της ψηφίσεως του σχετικού νόμου) ταλανίζει και έχει ξεσηκώσει το νησί μας. Η Δημοτική Αρχή Τήνου, καθώς και η εκλεγείσα, από ιδιαίτερα μαζική λαϊκή συνέλευση, συντονιστική επιτροπή αγώνα για το παραπάνω μείζων θέμα σας έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το φλέγον αυτό ζήτημα ώστε να παρέλκει κάθε περαιτέρω ανάπτυξή του από εμένα.
            -Αφορμή για την αποστολή της παρούσης και την απεύθυνσή μου σε σας αποτέλεσε (πανθομολογούμενο άλλωστε) γεγονός, που άπτεται της αρμοδιότητας αμφοτέρων υμών, και που συνίσταται σε μια παγιωμένη πλέον πραγματικότητα που αναδεικνύει μια αναντίλεκτη αλήθεια και η οποία αναδεικνύει ότι: στην Τήνο η πραγματική εξουσία ασκείται από μια <<τριανδρία>>, ή όπως τελευταία έγινε του συρμού να αποκαλείται <<τρόικα>>, που αποτελείται από: τον επιχώριο μητροπολίτη, τον αρχιερατικό επίτροπο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και τον λιμενάρχη Τήνου, οι οποίοι ενεργούν ενορχηστρωμένα, σε αγαστή συνεργασία και παρακάμπτοντας κάθε άλλη θεσμοθετημένη αρχή. Κυριολεκτικά δίνουν την εντύπωση ότι δεν λογαριάζουν κανένα και πώς έχουν κατοχυρώσει μια ιδιότυπη ασυλία που τους επιτρέπει την οίηση, την αλαζονεία και την περιφρόνηση όσων δεν ενδίδουν στις <<αυτοκρατορικές>> απόψεις τους. Προφανώς έχετε γίνει δέκτες σχετικών παραπόνων και από άλλους συμπατριώτες μου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για συμβαίνουν όμως η απαράδεκτη αυτή κατάσταση όχι απλώς δεν βελτιώνεται και παραμένει αμετάβλητη αλλά και επιτείνεται με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια αποθράσυνση, ιδιαίτερα του τρίτου εκ των αναφερθέντων μελών της άνω τριανδρίας. Επιδεικνύει συνεχώς αυταρχική και εντελώς ανεπιεική συμπεριφορά, εξαντλώντας την αυστηρότητα του στους ταπεινούς και ανήμπορους και <<γλείφοντας>> με δουλικότητα τους ισχυρούς. Μάλιστα έχει τόσο δεθεί αυτό <<το τρίο>>, που κάθε έξοδος για γεύμα ή εκδρομή περιλαμβάνει και τους τρείς, όπως από το διαδίκτυο  <<φροντίζουν>> να λαμβάνουμε γνώση. Παραδόξως το ίδιο <<δέσιμο>> δεν παρατηρείται με τις άλλες αρχές που λειτουργούν στο νησί μας. Πρόσφατα όμως (και ειδικότερα την 30η Ιανουαρίου 2016) έγινα κι’ εγώ δέκτης αυτής της αυταρχικής συμπεριφοράς από λιμενοφύλακα της λιμενικής δύναμης Τήνου, κατόπιν εντολής του λιμενάρχη που έγινε από πολλούς αντιληπτή. Οδηγήθηκα και κρατήθηκα επι τέσσερις ώρες στο λιμεναρχείο Τήνου επειδή-σε έλεγχο που μου έγινε κατόπιν διαμαρτυρίας μου για την υποκριτική συμπεριφορά του μητροπολίτη στο αναφερθέν κυρίαρχο για το νησί μας θέμα-δεν έφερα μαζί μου την αστυνομική μου ταυτότητα. εγώ ένας δημότης που συμπληρώνει την όγδοη δεκαετία της ζωής του και <<γνωστής ταυτότητας>> ως γνωστός σε όλους τους συμπατριώτες μου (πάσχων μάλιστα από καρδιακό νόσημα), να κρατηθώ επί τετράωρο και να καταταλαιπωρηθώ. Μάλιστα το όργανο που με συνέλαβε με απείλησε έμμεσα, λέγοντάς μου ότι εγώ και η υπηρεσία μου <<θα σε αναγκάσουμε να γίνεις συνεργάσιμος>>. Υπήρξα, δηλαδή, κι’ εγώ ένα θύμα της (δυστυχώς) πριμοδοτούμενης αυταρχικότητας της λιμενικής αρχής Τήνου, που η εξωθεσμική  αλλ’ εμφανής και καταφανής σύμπραξη της με τις άλλες δύο <<εξουσίες>> της έχει προσδώσει στοιχεία επικινδυνότητας.
                     Σας ζητώ λοιπόν, ως πολίτης μιας ευνομούμενης χώρας, κατά τον λόγο της αρμοδιότητας του ο καθένας από σας: αφενός μεν να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το θέμα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., καθ’ ον τρόπο η διαθήκη των κτητόρων του επιτάσσει και αφετέρου να <<αναγκάσετε>> την λιμενική αρχή Τήνου να ξαναγίνει φιλική προς τον πολίτη, όπως την είχαμε γνωρίσει κατά τις θητείες προηγούμενων λιμεναρχών.


                                                                                      Τήνος 08-02-2016
                                                                                          Ο αναφέρων

                                                                                      Θεολόγος Πλυτάς
Κοινοποίηση:

Α) Δήμο Τήνου
Β) Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Γ) Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

4 σχόλια:

  1. έχουμε ακουσει για ένα νταή λιμενικό...ο υπουργός μπορεί να έχει το όνομά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θεολόγος Πλυτάς, είναι από τους λίγους τοπικά, που διαθέτει το ηθικό ανάστημα και την θέληση να επικρίνει τις τακτικίστικες δεσποτικές συμπεριφορές, την φασίζουσα απολυταρχική συμπεριφορά του πολυκανδριώτη, έτσι κατάμουτρα, χωρίς να ενδιαφέρεται αν έχει την συμπαράσταση άλλων.
    Σήμερα σε παρέα συζητούσαμε πως οι προσαγωγές γίνονται επιλεκτικά: καλούν τον Αλικάρη και τον Θεολόγο στο λιμεναρχείο τους κρατούν παράνομα πολλές ώρες, περνούν 9 συμπατριώτες μας
    σε δίκη, γιατί λέει φέρθηκαν άσχημα στον αυτού βλακώτητα τον δεσπότη, (τι ηλίθιος θεέ μου), και ας αφήσουμε τις ανώνυμες παρεμβάσεις εναντίον του, και τον Δημόπουλο που δεσπότη και φανερό τους έχει ξεβρακώσει επώνυμα δεν του κάνουν τίποτα....
    Πάντως υπάρχουν και χειρότερα: στο Βασίλειο του Μπουρνέι..
    και κάπου αλλού που ο αντίστοιχος δωρόθεος άρχοντας, έκλεισε κάποιον φυλακή γιατί λέει μίλησε υποτιμητικά για τον σκύλο του. Ο επιχώριος δικός μας δεσπότης έχει σκύλο τον φανερό και τον βασιλάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναξιότατον φανερό ενταύθα. Δεν πρόκειται να «σκάσουν»
    Το καζάνι θα σκάσει και θα ζεματίσει πρώτον τον δεσποτη μετά τον λιμενάρχη και μετά την μεγάλη θρασύτητά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν οι ρόλοι της πολιτείας και θρησκείας δεν διακρίνονται, η εξουσία τείνει να απολυτοποιηθεί και η θρησκεία να πολιτεύεται, οπότε η ιερότητα της εξουσίας ευνοεί τον ολοκληρωτισμό, ενώ η πολιτικοποίηση των θεμάτων συνειδήσεως υπονομεύει την πολιτική κοινωνία. Η απολυτοποίηση των θεσμών και κάθε μορφής οργάνωσης είναι ολέθρια για τα άτομα και για την κοινωνία. Κρατάει ανήλικο τον ενήλικα, για να τον μεταβάλει περαιτέρω σε ευνούχο. Θεοποιώντας την οργάνωση χάνουμε τον εαυτό μας. Κυριεύει την ψυχή μας ο φόβος και ο μικρονοϊκός φανατισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή