Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Ούτε στην Τήνο, ούτε πουθενά, διώξτε τους φασίστες από όλα τα νησιά.


Είχαμε γράψει πέρυσι, για την απάθεια με την οποία αντιμετώπισαν οι τοπικοί άρχοντες την συμμετοχή των υπόδικών χρυσαυγητών ναζιστών, στις εκδηλώσεις για την εορτή του 15αυγουστου.

Πριν λίγες μέρες, με ένα όχι και τόσο κολακευτικό για την Τήνο άρθρο,  η  έγκριτη «Εφημερίδα των συνταχτών»  λέει χαρακτηριστικά: « Οι εκκλησιαστικοί και οι λοιποί διοργανωτές των πανηγυρικών εκδηλώσεων υποδέχθηκαν τους δηλωμένους εχθρούς του κοινοβουλευτισμού, των θεσμών και της ελευθερίας και, ελαφρά τη καρδία, τοποθέτησαν την ήρα μέσα στο στάρι».
Από την περσινή συμμετοχή των  υπόδικων  βουλευτών  Κασιδιάρη και Παναγιώταρου.  
Και αν για τους εκκλησιαστικούς παράγοντες είναι συνηθισμένο να υμνούν και να ξεπλένουν τα εγκλήματα των χρυσαυγητών είτε άμεσα,  (βλέπε ύμνους Αιγιαλείας στην χα), είτε έμμεσα και προκαλυμμένα (βλέπε τιμές στον ιεροεξεταστή της Μακρονήσου ή ακόμα το ίδιο το περσινό ΔΤ της μητρόπολης δια του αρχιερατικού  Γ. Φανερου: Στο Ναό συνηύχοντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κκ. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος…), δεν είναι το ίδιο για τους εκπροσώπους της Τήνου πρώτου και δευτέρου βαθμού,  Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και  αντιπολίτευσης, έπαρχο, κλπ.

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι πάλι εδώ. Να μην τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν την περσινή μας αδράνεια  και να προβάλουν την ρυπαρή εικόνα τους. 

Προφάσεις και δικαιολογίες εκ των υστέρων ότι δεν ξέραμε, ή ότι δεν μπορούσαμε να προσβάλουμε  την ιερότητα ή ότι τυχαία βρέθηκαν κάποιοι, δίπλα δίπλα δε στέκουν.
Να δείξουμε την απέχθεια μας προς το πρόσωπό τους και τις ιδέες τους.

Όπως ζητά η επιστολή του «Κοινού Τηνίων»  που κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους: «Η παρουσία τους στο νησί μια τέτοια ημέρα μνήμης και ιδιαίτερου συμβολισμού για τον αντιφασιστικό λαϊκό αγώνα των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό είναι προσβολή για όλους μας.
Απομονώστε τους και δείξτε στον λαό που συμμετέχει στον εορτασμό ότι πρόκειται για τους πολιτικούς συνεχιστές των κατακτητών. Αψηφήστε τα αυστηρά πρωτόκολλα και σταθείτε στην ουσία. Για την ελευθερία και την δημοκρατία, σταθείτε απέναντι και μακρυά από τους εχθρούς τους».

 Η ουδετερότητα και η αδράνεια είναι  ταύτιση και συνενοχή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου