Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κώστας Δανούσης: ADIEU...

Σε δημόσια, πρόσφατη δημοσίευσή του, ο κύριος Δανούσης γράφει: «Το καλοκαίρι που πέρασε δεχτήκαμε τη σφοδρή καταφορά δύο παραγόντων της δημοτικής αρχής, αλλά και πρώην συνεργατών, με τους οποίους βρεθήκαμε σε αντίθετα στρατόπεδα εξαιτίας του νόμου για το Ίδρυμα… Παραιτηθήκαμε έτσι από το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, διαγραφήκαμε από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων και ξεκόψαμε από τους συλλογικούς φορείς της Εξωμεριάς… Όταν σου δείχνουν την πόρτα, την ανοίγεις και φεύγεις, πριν σε πετάξουν κλοτσηδόν… Και το κερασάκι! Ο εξομολόγος μάς επέβαλε σιωπή, νηστεία, προσευχή, εγκράτεια και, κυρίως, ήθος! Στα όρη, στα βουνά λοιπόν!»
Ο κύριος Δανούσης, στις 16 του  περασμένου Σεπτέμβρη είχε στείλει λιτή επιστολή παραίτησης, στο ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου «για λόγους υγείας» όπως έγραφε τότε.
 Το ήθος και το έργο του κυρίου Δανούση είναι γνωστό και η προσφορά στον τόπο ανεκτίμητη. Είναι ένας από τους τρεις τέσσερις που ακούραστα καταγράφουν, ερευνούν, διασώζουν  και διηγούνται την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Επειδή στη σχετική  συνεδρίαση του ΔΣ του Πνευματικού της 19ης Σεπτέμβρη ακούστηκαν διάφορα «γαλλικά», εις βάρος του Κ. Δανούση, αλλά και στο μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, και ο κύριος Δανούσης έχει ξαναγράψει διάφορα ( πχ η ανάρτηση του ΟΙΚΑΔΕ: ΚΕΚΜΗΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ…, ή η φράση του για τους «εκδοροσφαγείς των Πατρών») και επειδή από το ΔΣ του Πνευματικού,  δεν έχουμε δει να παίρνεται κάποια απόφαση ή θέση, θα θέλαμε τόσο από τον πρόεδρο του Πνευματικού και δήμαρχο κ. Ορφανό ή το πολύ από τον συνήθως λαλίστατο αντιπρόεδρο μια θέση σχετικά.


2 σχόλια:

  1. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι εξωμερίτες έχουν σπουδάσει στη Σορβόννη και κάνουν ετήσιο προσκύνημα στο Λούβρο για τη μελέτη αρχαίων και λοιπών γλυπτών. Πώς να μη ξέρουν "γαλλικά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δανουσης ειναι Ξωμεριτης και Τηνιακος εξ επιλογης και οχι εκ καταγωγης! Και οντως επιτελει μεγαλο εργο για τα δρωμενα του τοπου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή